Oppskriftene du trenger til jul

Fyll huset med den stemningsfulle duften av jul. Vi har samlet oppskrifter og inspirasjon som setter julestemningen og fikser julekosen.

Julegrøt, julekaker, juleknask og julemat, det er virkelig den herligste tiden av året. Det er noe eget med adventstiden som gjerne fylles med gløgg, pepperkakebaking, julebord, og kanskje et juleverksted eller to.

Og når julekvelden nærmer seg, er det på tide å planlegge den store julemiddagen. Ribbe, pinnekjøtt, kålrabistappe og waldorfsalat, vi har gjort det enkelt for deg å finne alle oppskriftene du trenger for å lykkes med både julematen og tilbehøret. God førjulstid og god jul!

Julekaker til enhver smak

Hva som egentlig er de syv slagene, strides selv de lærde om. Noen må ha de tradisjonelle julekakene, mens andre lar seg friste av nye varianter.

Vi sier heller ikke nei takk til å fylle opp kakebokser med julegodt og julekonfekt som kan nytes gjennom hele desember.

Alt du trenger til julemiddagen

Selv om svoren på ribba helst skal bli sprø og pinnekjøttet må huskes å vannes ut i tide, må vi heller ikke glemme alt det gode tilbehøret som gjør julemiddagen komplett. Kålrabistappe, ribbesaus og waldorfsalat er noe av det som setter prikken over i-en.

Klassiske juledesserter

Nok en gang er det tradisjon som ofte bestemmer hvilken som dessert som runder av den gode julemiddagen. Vil du driste deg til en vri på klassikeren riskrem eller karamellpudding, eller rett slett vil lage noe annet? Da har vi samlet flere juledesserter på julemat-siden vår.

Den deilige julelunsjen

Noe av det aller beste med julen er de lange frokostene som gjerne flyter over i julebrunsj og julelunsj. Mye kan kjøpes ferdig, men noen hjemmelagde innslag er garantert å høyne stemningen på koldtbordet.

Mer til julekosen

Adventstiden er mer enn pepperkaker, julebrus og julekalender. Fyll førjulstiden med juleverksted, grøtfest eller rakfisklag.

Hvilke dager er Vinmonopolet stengt og åpent i romjulen? Og hva med nyttårsaften? Her finner du oversikt over polets åpningstider julen 2022.

Vil du lese mer om julemat, pynt og interiør? Kom i julestemning med VGs store julemagasin, som er i salg i dagligvarebutikker og i vår nettbutikk nå.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?