Tilbehør til lammelår – våre favoritter

Foto: Sara Johannessen Meek / VG

Påsken er ikke langt unna, og det betyr lamme-middag! Uansett om du ser etter tilbehør til lammelår eller andre lammeretter – du finner det her.

Lam er nydelig kjøtt som gjerne spises i påsken. Skal du invitere til påskemiddag er for eksempel lammelår et godt valg. Mye passer til lam, og du kan selv velge om du ønsker å gå for tradisjonelt tilbehør eller om du vil utfordre ganen med nye smakskombinasjoner.

Grønnsaker som passer til lam

Det er mange grønnsaker du kan kombinere med lammelåret. Foruten klassikere som erter og gulrøtter, kan du servere det meste av bakte og stekte godsaker.

Poteter – et fast innslag

Få grønnsaker er så allsidige som poteten, og nettopp derfor står den også som et fast innslag på mang en middagsmeny. Stek den, kok den, mos den eller fritter den – her er mulighetene nesten uendelige. Ønsker du en annerledes vri kan du også ty til søtpoteten.

Tilbehør som smaker: Saus til lam

Sausen er høydepunktet i måltidet for mange, og det er ikke uten grunn! Med en god saus kan du løfte de andre smakene på tallerkenen til nye høyder. Lammesmaken passer godt med en klassisk rødvinssaus, men har også en meget god smaks-makker i mynte og andre krydderurter.

Et frisk innslag – salat til lammemiddagen

Et friskt innslag på tallerkenen er sjeldent å forakte, og det er her salaten gjør sitt inntog i lammemiddagen. Med litt fruktighet og syre som en del av retten blir den enda mer balansert, og får lammet til å synge! Granateple og sitrus er gjengangere i kombinasjon med lam, men du kan også teste for eksempel mangosalat for en spennende vri.

Gjør påskehandelen før de røde dagene!

Husk å sjekke åpningstider for vinmonopolet, ølsalg og matbutikker, så slipper du å sitte i baret når helligdagene kommer. Kanskje du også skal invitere til påskefrokost? Planlegg handelen på forhånd, så slipper du å tenke på innkjøp i påskehelgen!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?