Den beste grillmaten

Pølser, burger, fisk eller hele kjøttstykker, det meste kan legges på grillen. Vi har samlet våre beste oppskrifter på enkel og god grillmat, samt tilbehøret som løfter grillfesten.

Godt på grillen

Vår og sommer er grillsesong, og det er mye godt som kan grilles, enten du har lyst på fisk, kjøtt eller vegetar. Her finner du både oppskrifter på raske hverdagsretter på grillen og sunn grillmat, men også langtidsgrillede kjøttstykker.

Burger for enhver smak

Noe av det enkleste og beste du kan legge på grillen er burger, enten du foretrekker klassisk burger eller vegetarburger. Topping og tilbehør kan også varieres i det uendelige - bare sjekk ut oppskriftene under.

Fisk og skalldyr på grillen

Laksen er en godt innarbeidet grillhelt og kler alt fra søte til syrlige smaker. Andre fisker som også er «faste i fisken» egner seg godt på grillen.

Smaksrike grillspyd

Finn et spyd og træ grillmaten på. Det som er så fint med grillspyd er at det meste er ferdiggrillet på kort tid - avhengig av størrelsen på det som er festet på spydene. For ekstra smak la kjøttet marineres natten over.

Tips! Husk å legge trespyd i bløt før bruk for å unngå ubehagelige overraskelser som brennende pinner.

Grønt på grillen

Det er godt med en blandet salat til grillmaten, men hvorfor ikke grille tilbehøret også? Både grønnsaker og frukt passer utmerket på grillen.

Pastasalater og friske salater

Grillmåltidet blir alltids bedre med en god salat. La deg inspirere til å lage en mettende pastasalat eller en fristende og fargerik sommersalat.

Ekstra gode pølser

Pølser er en favoritt blant både store og små og som enkelt kan løftes til nye høyder. Slå til med hjemmelagde brød eller inviter til pølsefest med topping som virkelig setter prikken over pølsen.

Tilbehør til grillmat

Gå all inn og lag hjemmelaget coleslaw eller potetsalat, eller gjør det så enkelt som å bake poteten rett på grillen sammen med resten av grillmaten.

Sett smak på maten

Dressinger, dipper og sauser er med på å gi grillmaten liv. Aioli, tzatziki og urtedressing passer til fisk, kjøtt og vegetar. Mens en bbq-saus kan brukes både som glaze og serveres til maten.

Marinader tilfører både smak og saftighet og er en viktig ingrediens når du skal grille kjøtt, kylling eller fisk. Her finner du tips til flere marinader du kan lage selv på 1–2–3.

Tips! Vær litt ekstra påpasselig med sødme i marinaden ved grilling. Sukker eller honning svir seg raskt ved høy varme og det bør absolutt unngås. Vær også obs på friske urter. Pensle gjerne på mer marinade helt mot slutten av grillingen.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?