Godts beste oppskrifter til 17. mai-frokosten

Dekk opp til 17. mai-frokost med hjemmelaget potetsalat, saftig focaccia og annet godt tilbehør til spekematen. Vi gir deg oppskrifter på faste innslag på koldtbordet og andre retter som løfter champagnefrokosten flere hakk.

Det perfekte koldtbordet

I tillegg til røkelaks, spekeskinke og frisk frukt, er det noen ting et koldtbord på 17. mai må ha. La deg inspirere av oppskriftene under, enten du skal ta med en rett til en felles vennefrokost eller planlegger en liten buffet.

Potetsalat for enhver smak

Vil du prøve noe annet enn den klassiske potetsalaten med rømme, kan vi friste med alt fra fransk potetsalat til potetsalat med eple.

Focaccia og god brødbakst

Godt brød er selvskrevet på frokosten. Med litt planlegging kan du imponere med hjemmebakt focaccia, rundstykker eller smørloff.

Fristende og fargerike salater

Hva er vel en buffet uten en skikkelig salat? Her har vi funnet frem våre beste pastasalater og andre salater som setter farge og smak på koldtbordet.

Spekemat med en vri

Et bugnende spekefat er et must på koldtbordet, men spekematen kan også serveres som en egen rett. Det salte kjøttet kler både søte frukter og ferske oster.

Så mye spekemat trenger du: Om du bare skal servere spekemat bør du beregne omtrent 150 gram spekemat per person. Skal du servere potetsalat, lefseruller eller annet tilbehør som metter godt, kan du beregne litt mindre, mellom 100-130 gram per person.

Det lille ekstra på koldtbordet

Lyst til å gjøre en ekstra innsats? Da kan du sjekke ut våre forslag til 17. mai-frokosten som setter prikken over i-en, som for eksempel en luksuriøs kabaret eller hjemmelaget pesto eller hummus.

Enkle og gode drinker

Flere gode drikketips

Alle 17. mai-frokoster trenger en dessert. Våre beste kaker til 17. mai finner du her!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?