Oppskriftene du trenger til 17. mai

På jakt etter den beste festkaken eller retter til 17. mai-frokosten? Godt gir deg oppskrifter, tips og inspirasjon til nasjonaldagen.

17. mai kan feires med champagnefrokost med venner og familie, eller pølser og is til du sprekker. Én ting vi i hvert fall kan bli enige om er at en fristende 17. mai-kake (eller to) hører med på en sånn festdag.

På Godt har vi samlet både våre beste 17. mai-kaker og oppskrifter til koldtbordet på egne inspirasjonssider. Disse finner du ved å trykke på lenkene under de ulike kategoriene.

På denne siden finner du dessuten inspirasjon til lekre desserter og retter du kan servere til middag eller legge på grillen på 17. mai.

Få ting roper fest som en god 17. mai-kake. Pavlova, oreokake, ostekake eller iskake - finn din favoritt blant våre festkaker.

Det er noen klassikere som hører til på koldtbordet når det skal dekkes på til årets festligste frokost, men la deg også inspirere til å diske opp nye retter til 17. mai-buffeten.

Festmiddagen blir komplett med en herlig dessert. Alle dessertene under kan du enkelt lage dagen før og sette kaldt frem til servering.

Ingen 17. mai uten is! Har du lyst til å lage isen selv til nasjonaldagen, finner du våre enkle iskrem-favoritter her.

17. mai er ikke 17. mai uten pølse med ketsjup og sennep. Finn inspirasjon til tilbehør som løfter pølsa og flere gode tips.

En god 17. mai-meny bør være enkel å fikse, slik at du slipper å stå på kjøkkenet hele nasjonaldagen. Hele kjøtt- eller fiskestykker passer både på grillen og i ovnen samtidig som det metter mange.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?