Ukens vintips: Gode påskeviner
Vin til hjemmekos i påsken.
Edvard Skramstad har bakgrunn som servitør, vinkelner og restaurantsjef. Han jobber til daglig som restaurantsjef på Statholdergaarden og Statholderens Mat & vinkjeller.
Kjøp inn gode råvarer og bruk påskehøytiden til å lage god mat fra bunnen av. Bordets gleder kan ingen ta ifra oss! Da er det naturligvis på sin plass med allsidige vinanbefalinger.
Klassisk påskemåltid: Lag lammelår med hvitløk og rosmarin
Ukens kupp er en prisgunstig hvitvin fra Østerrike som egner seg ypperlig til havets delikatesser. Vi kommer heller ikke utenom vin til påskelammet. Ukens eksklusive er en tidløs rødvin fra Barolo som vil harmonere perfekt sammen med det smaksrike lammekjøttet. Du finner også noe så uvanlig som en saftig og frisk rødvin fra Tyskland blant ukens viner. Jeg har også ryddet plass til en syrlig og ren rosévin som vill være perfekt å nyte på balkongen sammen med en god roman. God påske!
Ukens kupp
Allram Lössterrassen Grüner Veltliner 2018
Pris: Kr. 319,90 (200 cl)
Terningkast 6
Weingut Allram har en rekke spennende viner i sin portefølje. Dette er en frisk og enkel hvitvin fremstilt av Grüner Veltliner-druen. Dufter av lime, fersken og hint av blomster. Oppleves som syrlig og frisk i munnen, god fruktighet igjennom hele smakskurven. Tørr og frisk avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur åtte til ti grader. Ingen lagringsvin. Allsidig hvitvin, prøv den til en hjemmelaget fiskesuppe, sushi eller reker.
Ukens rødvin
Château de Coulaine Chinon 2018
Pris: Kr. 229,90
Terningkast 5
Fast og krydret rødvin fremstilt av Cabernet Francdruen. Dufter av røde bær, paprika, urter og våt jord. Oppleves som fast og krydret i munnen. God syrlighet og balanserte tanniner. Fast og tørr avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker godt nå men kan fint lagres i ti år til. Server den til entrecôte av kalv eller andebryst anrettet med rødvinssaus.
Ukens rosévin
Domaine de Cantarelle Triplette Côtes de Provence 2019
Pris: Kr. 159,90
Terningkast 5
Et glass rosévin er kanskje det nærmeste vi kommer Provence i disse tider. Denne dufter av sitrus, rips og hint av grapefrukt. Oppleves som syrlig og ren i munnen. Tørr og slank avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur åtte til ti grader. Smaker best i ung alder. Nyt den alene eller prøv den sammen med ovnsbakt laks eller ørret.
Ukens nyhet
Villa Wolf Pinot Noir 2017
Pris: Kr. 459,90 (300 cl)
Terningkast 6
Ren, frisk og ukomplisert rødvin fremstilt av Pinot Noir-druen. Dufter av røde bær, plomme og hint av urter. Oppleves som saftig og ren i munnen, god syrlighet og moderate tanniner. Fruktig bærpreget avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Ingen lagringsvin. Allsidig rødvin, prøv den til hjemmelaget pizza eller pasta.
Ukens eksklusive
Ratti Barolo Marcenasco 2016
Pris: Kr. 349,90
Terningkast 6
Kraftfull og rik rødvin fra Barolo-området i Piemonte. Dufter av kirsebær, krydder, lær, tjære og fat. Oppleves som rik og solid i munnen. Flott syrlighet og tydelige tanniner. Lang fast avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Server den til urtestekt lammelår anrettet med rotgrønnsaker eller prøv den til ytrefilet av okse anrettet med rødvinssjy.
------------------
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinenes kvalitet sett bort ifra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: En ekstremt dårlig vin.
60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.
70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.
80 – 89: God til meget god vin.
90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.
96 – 100: En perfekt vin.
Publisert: 03.04.2020 kl. 13:15
Premisser for VGs vinanmeldelser
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: en ekstremt dårlig vin
60 – 69: dårlig til under gjennomsnittlig vin
70 – 79: under gjennomsnittlig til middels god vin
80 – 89: god til meget god vin
90 – 95: en fremragende vin, blant verdens ypperste
96 – 100: en perfekt vin
Lag deg en gratis konto