Ukens vintips: Lett blanding
Ukens viner passer til et langt spenn av gode retter - fiskesuppe, andebryst eller nystekte karbonader. Noe for enhver smak og lommebok!
Nedenfor har dere ukens fem ferske vinanmelder. God helg!
Ukens kupp
Pierre Ponnelle Pinot Noir 2019
Pris: Kr 139,90
Betegnelsen Vin de France forteller oss at druematerialet til denne vinen kan komme fra ulike vinområder i Frankrike. Dette er normalt i det aller rimeligste prissegmentet, dette er en saftig og frisk rødvin som dufter av røde bær, plomme og hint av urter.
Oppleves som ung og fruktig i munnen, god syrlighet og moderate tanniner. Anbefalt serveringstemperatur 16 til 18 grader. Ingen lagringsvin.
Server den til nystekte karbonader eller coq au vin.
Ukens nyhet
Geil Riesling Feinherb 2019
Pris: Kr 449,80/ 300cl
Halvtørr hvitvin fra Rheinhessen, dufter av fersken, gule epler og hint av aprikos. Oppleves som frisk og fruktig i munnen. Rett og slett en fersk og slank hvitvin. Halvtørr og frisk avslutning. Anbefalt serveringstemperatur seks til åtte grader.
Ingen lagringsvin, husk at pappviner oppbevares best i kjøleskapet etter at de er åpnet.
Prøv den til sushi eller server den til taskekrabbe.
Ukens eksotiske
Mullineux Kloof Street Old Vine Chenin Blanc 2018
Pris: Kr 196,-
Få vinnasjoner er mer eksotiske enn Sør-Afrika, dette er et ypperlig eksempel på landets karakteristiske hvitviner fremstilt av Chenin Blanc druen.
Dufter av lime, grapefrukt og ananas. Frisk og fruktig hvitvin med en tiltalende lett bitter undertone. Tørr. Anbefalt serveringstemperatur seks til åtte grader. Ingen lagringsvin.
Server den til en chevice av laks anrettet med chili og mango eller prøv den til tunfisk anrettet med soyasaus.
Ukens musserende
Ligier Crémant de Jura Blanc de Blancs Brut
Pris: Kr 194,90
Ypperlig Crémant fra Jura-regionen. Betegnelsen «Blanc de Blancs» forteller oss at denne vinen utelukkende er fremstilt av hvite druer. Dufter av eple, sitrus, mineraler og kjeks. Oppleves som frisk og delikat i munnen, behagelige bobler. Tørr sitruspreget avslutning.
Anbefalt serveringstemperatur åtte til ti grader.
Server den til hjemmelaget fiskesuppe eller prøv den til fish and chips.
Ukens eksklusive
Château Belregard-Figeac 2016
Pris: Kr 359,90
Ypperlig rødvin fra området som omkranser den vakre landsbyen Saint-Emilion
i øst-Bordeaux. Vinen dufter av plomme, våt jord, urter og hint av fat. Oppleves som fast og balansert i munnen, flott fruktighet og godt integrerte tanniner. Lang, fast avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader.
Smaker ypperlig nå men kan fint lagres i femten år til.
Server den til stekt andebryst anrettet med rødvinssaus og jordskokkchips eller prøv den til indrefilet av okse.
Publisert: 05.02.2021 kl. 13:40
Oppdatert: 05.02.2021 kl. 13:53
Premisser for VGs vinanmeldelser
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: en ekstremt dårlig vin
60 – 69: dårlig til under gjennomsnittlig vin
70 – 79: under gjennomsnittlig til middels god vin
80 – 89: god til meget god vin
90 – 95: en fremragende vin, blant verdens ypperste
96 – 100: en perfekt vin
Lag deg en gratis konto