Ukens vintips: Vin til grillfesten
Nyt grillmaten med godt drikke til.
Sommerens lyse kvelder er som skapt for å nytes under åpen himmel. Ekstra hyggelig blir det dersom du har noe godt å legge på grillen.
Ettersom råvarene får en tiltalene røyksmak av grillingen kan det være lurt å se etter viner som har litt ekstra friskhet og fruktighet. Samtidig bør vi ikke se oss helt blinde på dette. Til syvende og sist er det råvarene som ligger på grillen som dikterer vinvalget.
Du kan trygt servere rød Burgunder til grillet kylling eller fyldig rødvin fra Toscana til oksekjøtt. Sauvignon Blanc-baserte hvitviner er naturligvis fremdeles midt i blinken til grønne asparges. Dagens oppskrift på grillede rekespyd og chilidipp bare venter på en frisk og fruktig Riesling. Alle ukens viner kommer med grillede serveringsanbefalinger.
God fornøyelse!
Ukens kupp
Meinklang Burgenland Red 2017
Terningkast 6
Pris: 459,90 (300 cl)
Økologisk rødvin fra Østerrike fremstilt av de lokale druesortene; Zweigelt, Blaufränkisch og St. Laurent. Vinen dufter av mørke bær, plomme og hint av urter. Oppleves som saftig og frisk i munnen. Moderate tanniner. Fruktig bærpreget avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker best i ung alder. Anvendelig rødvin, server den til Lises kylling «gyros» eller grillede bratwurst.
Ukens utvalgte
Loichet Le President Bourgogne Pinot Noir 2018
Terningkast 6
Pris: 236,-
Vinprodusenten Sylvain Loichet har her laget en saftig og frisk rødvin. Dufter av plomme, moreller, våt jord og hint av blomster. Oppleves som saftig og elegant i munnen. God syrlighet igjennom hele smakskurven. Frisk morell-preget avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker godt nå, men kan lagres i opptil fem år til. Server den til grillet landkylling eller indrefilet av svin.
Ukens hvitvin
Henri Bourgeois Sancerre Grande Réserve 2018
Terningkast 5
Pris: 219,90
Klassisk Sancerre fremstilt av Sauvignon Blanc-druen. Vinen dufter av stikkelsbær, våt stein og grønne epler. Oppleves som frisk, ren og syrlig i munnen. Tørr og ren avslutning. Anbefalt serveringstemperatur åtte til ti grader. Disse vinene smaker best i ung alder. Ypperlig hvitvin til grillede grønne asparges eller prøv den til grillede blåskjell anrettet med friske urter.
Ukens nyhet
1662 Riesling Trocken
Terningkast 5
Pris: 125,-
Her har du en god og rimelig Riesling fra Nahe-regionen i Tyskland. Dufter av sitrus, eple og hint av fersken. Oppleves som syrlig og frisk i munnen. Tørr, men med hint av sødme avslutningsvis. Anbefalt serveringstemperatur åtte til ti grader. Ingen lagringsvin. Prøv den gjerne til Lises grillede rekespyd eller server den til grillede kamskjell.
Ukens eksklusive
Promis 2016
Terningkast 6
Pris: 339,90
Promis er et av Toscana-prosjektene til den ikoniske vinprodusenten Angelo Gaja. Fremragende rødvin som dufter av kirsebær, solbær, krydder, lær og fat. Oppleves som rik og solid i munnen. Flott fruktighet. God syrlighet og tydelige tanniner. Lang fast avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 16 til 18 grader. Kan fint lagres i flere tiår. Ypperlig rødvin til grillet entrecôte.
--------------------------------
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris.
Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: En ekstremt dårlig vin.
60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.
70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.
80 – 89: God til meget god vin.
90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.
96 – 100: En perfekt vin.
Publisert: 24.05.2019 kl. 14:46
Premisser for VGs vinanmeldelser
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: en ekstremt dårlig vin
60 – 69: dårlig til under gjennomsnittlig vin
70 – 79: under gjennomsnittlig til middels god vin
80 – 89: god til meget god vin
90 – 95: en fremragende vin, blant verdens ypperste
96 – 100: en perfekt vin
Lag deg en gratis konto