Ukens vintips: Sommervin
Hvitvin, rosévin og rødvin til lange late sommerdager.
Edvard Skramstad har bakgrunn som servitør, vinkelner og restaurantsjef. Jobber til daglig som restaurantsjef på Statholdergaarden og Statholderens Mat & vinkjeller.
Det er nå i juli at rosévinsalget når sitt klimaks. I Tyskland finner vi en rekke gode kandidater. Her lages det bemerkelsesverdig mye god rosévin av Pinot Noir-druen, eller Spätburgunder som tyskerne ofte liker å kalle den. Ukens rosévin er et ypperlig eksempel, og er et av de aller beste kjøpene på det norske markedet.
Sommeren er også høysesong for grilling. Derfor har vi innlemmet en rødvin fra California som er fremstilt av Zinfandel-druen. Disse fyldige, fruktige og krydrede rødvinene egner seg ypperlig til grillet kjøtt. Er du er på utkikk etter en fløyelsmyk rødvin som skal nytes i sommervarmen, bør se nærmere på ukens nyhet. Her har du en saftig og lett rødvin fra Bardolino-området i Veneto. God smaking!
Ukens kupp
Terre di Val bona 2018
Pris: Kr 359,90
Terningkast 5
Frisk og sjarmerende hvitvin fra Marche fremstilt av Verdicchio-druen. Dufter av sitrus, pære og hint av urter. Oppleves frisk og ren i munnen. Tørr og fruktig avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 8 til 10 grader. Ingen lagringsvin. Server til melon og parmaskinke, eller en grønn sommersalat.
Ukens utvalgte
Seghesio Sonoma Zinfandel 2016
Pris: Kr 269,90
Terningkast 5
Klassisk Zinfandel fra Sonoma County. Dufter av mørke bær, lakris, krydder og fat. Oppleves fruktig og krydret i munnen med god syrlighet og tydelige tanniner. Fast og fruktig avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 15 til 17 grader. Smaker godt nå, men kan lagres i opptil ti år. Server til grillet spareribs, entrecôte av kalv eller grillet oksebiff anrettet med maiskompott.
Ukens rosévin
Georg Breuer Spätburgunder Rosé 2018
Pris: Kr 159,90
Terningkast 6
Georg Breuer fremstiller en rekke flotte viner i Rheingau. Dette er en prisgunstig rosévin fremstilt av Pinot Noir-druen. Dufter av moreller, rips og sitrus. Oppleves frisk og ren i munnen samtidig som vinen har fin fylde. Tørr og frisk avslutning. Anbefalt serveringstemperatur seks til åtte grader. Ingen lagringsvin. Prøv til grillet laks eller ovnsbakt ørret.
Ukens Nyhet
Gorgo Bardolino 2018
Pris: Kr 139,90
Terningkast 6
Saftig og fløyelsmyk rødvin fra Veneto-regionen. Dufter moreller, bringebær og hint av urter. Oppleves fruktig og sval i munnen. God syrlighet og moderate tanniner. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Ingen lagringsvin. Anvendelig rødvin. En god kombinasjon til hjemmelaget pizza eller en tomatbasert pastarett. Rett og slett en sjarmerende rødvin til en veldig god pris.
Ukens eksklusive
Copain Tous Ensemble Pinot Noir 2016
Pris: Kr 299,90
Terningkast 6
Det finnes en rekke flotte amerikanske viner på det norske markedet. Dette er et ypperlig eksempel fra Copain. Saftig og elegant rødvin som dufter av moreller, granateple, bringebær, våt jord og hint av urter. Oppleves som fast og elegant i munnen med flott syrlighet og godt intrigerte tanniner. Lang fast avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Smaker utsøkt nå, men kan fint lagres i minst 15 år til. Server til grillet indrefilet av svin eller grillet landkylling.
--------------
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinenes kvalitet sett bort i fra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: En ekstremt dårlig vin.
60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.
70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.
80 – 89: God til meget god vin.
90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.
96 – 100: En perfekt vin.
Publisert: 26.07.2019 kl. 10:35
Premisser for VGs vinanmeldelser
Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.
50 – 59: en ekstremt dårlig vin
60 – 69: dårlig til under gjennomsnittlig vin
70 – 79: under gjennomsnittlig til middels god vin
80 – 89: god til meget god vin
90 – 95: en fremragende vin, blant verdens ypperste
96 – 100: en perfekt vin
Lag deg en gratis konto