Vintips: De beste vinene fra landene i fotball-VM

22. juni 2018Vin
FOTBALLFEST: Taittinger er FIFAs offisielle samarbeidspartner under fotball-VM, og kan fint nytes mens du følger med på kampene. Foto: Produsenten/AP
FOTBALLFEST: Taittinger er FIFAs offisielle samarbeidspartner under fotball-VM, og kan fint nytes mens du følger med på kampene. Foto: Produsenten/AP

FIFA markerer VM-festen med sin «egen» Champagne – til terningkast seks!

FIFA-pampene har naturligvis valgt en solid champagneprodusent. Champagnehuset Taittinger har fått i oppdrag å lansere sin klassiske Champagne i spesialdesignede VM-flasker. Flaskene er ikke i salg i Norge, men innholdet er identisk med Taittinger Brut Réserve – som er på markedet uten FIFA-logo og VM-effekter.

Vinspalten kan også informere om at Frankrikes stjernespiller Antoine Griezmann er født og oppvokst i byen Mâcon som ligger vakkert til i vinregionen Burgund. I sine unge år spilte han i klubben Mâcon som ligger et steinkast fra de verdenskjente vinmarkene i Pouilly-Fuissé.

Spanias Andrés Iniesta spiller nå sitt siste VM, og får da bedre tid til å se etter sin egen vingård i Albacete. Italia kvalifiserte seg ikke til VM. Det betyr at tidligere VM-vinner Gianluigi Buffon må følge turneringen fra sofaen. Da kommer det godt med å ha sin egen vinserie fra Salento i Sør-Italia. Alle ukens viner kommer fra nasjoner som spiller i Russland.

Na Zdorovie!

Ukens kupp

Andean Malbec 2017

5602901 Bestillingsutvalget
Pris: Kr 125,00
Poeng: 80

Terningkast: 5

Land/region: Argentina, Mendoza

Alt som betyr noe i Argentina, enten det gjelder vin eller fotball, starter med M: Mendoza, Malbec, Maradona og Messi! Dette er en saftig og ren rødvin fremstilt av Malbec-druen. Dufter av mørke bær, krydder og hint av mokka. Oppleves syrlig og ren i munnen. Moderate tanniner. Anbefalt serveringstemperatur er 14 til 16 grader. Ingen lagringsvin. Server til grillspidd av oksekjøtt eller hamburger.

Ukens utvalgte

Josef Chromy Non Vintage Tasmanian Sparkling Cuvee

10013301 Basisutvalget, kategori 3
Pris: Kr 199,90
Poeng: 84

Terningkast: 5

Land/region: Australia, Tasmania
Vinner Australia kan de gjerne feire med denne godbiten! Fremstilt av druene Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Dufter av sitron, gule epler og brødbakst. Oppleves ren og frisk i munnen. Tørr sitruspreget avslutning. Anbefalt serveringstemperatur er åtte til ti grader. Smaker best ung. Server til aperitiff. Passer også godt til fiskesuppe eller grillet makrell.

Ukens rosévin

Jean Loron Mâcon Rosé 2017

3975001 Basisutvalget, kategori 6
Pris: Kr 139,90
Poeng: 83

Terningkast: 6

Land/region: Frankrike, Burgund, Mâcon
Frisk og sommerlig rosévin fra Antoine Griezmanns hjemtrakter. Dufter av moreller, rips, lime og bringebær. Oppleves syrlig og slank i munnen samtidig som vinen har god fruktighet. Tørr og ren avslutning. Anbefalt serveringstemperatur er seks til åtte grader. Ingen lagringsvin. Nytes gjerne til grillet laks eller ørret.

Ukens Nyhet

Dreissigacker Silvaner Trocken 2017

10082301 Basisutvalget, kategori 5
Pris: Kr 149,90
Poeng: 82

Terningkast: 5

Land, region: Tyskland, Rheinhessen
Ryktene sier at den tyske treneren Joachim Löw tillater sine spillere et glass vin eller et glass øl på kvelden under årets VM. Et glass med Silvaner fra Rheinhessen er ikke å forakte. Denne dufter av sitrus, gule epler, mineraler og hint av blomster. Oppleves syrlig, elegant og ren i munnen. Tørr. Anbefalt serveringstemperatur er åtte til ti grader. Smaker utsøkt nå, men kan fint lagres i ti år til. Server til dampede hvite asparges eller aspargessuppe.

Ukens eksklusive

Taittinger Brut Réserve

1104301 Bestillingsutvalget
Pris: Kr 419,90
Poeng: 89

Terningkast: 6

Land/region: Frankrike, Champagne
Taittinger er FIFAs offisielle samarbeidspartner. Taittinger Brut Réserve holder alltid topp kvalitet. Dufter av lime, grønne epler, nøtter og toast. Syrlig og elegant munnfølelse og delikate bobler. Lang tørr avslutning. Anbefalt serveringstemperatur er åtte til ti grader. Smaker ypperlig som ung, men kan fint lagres i ti år til. Nytes gjerne til grillet breiflabb eller ristet lange.

–––––––––––––––

Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.

50 - 59: En ekstremt dårlig vin.

60 - 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.

70 - 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.

80 - 89: God til meget god vin.

90 - 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.

96 - 100: En perfekt vin.

Publisert: 22.06.2018 kl. 11:54


Premisser for VGs vinanmeldelser

Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinens kvalitet sett bort fra pris. Toppscore er 100 poeng.

50 – 59: en ekstremt dårlig vin

60 – 69: dårlig til under gjennomsnittlig vin

70 – 79: under gjennomsnittlig til middels god vin

80 – 89: god til meget god vin

90 – 95: en fremragende vin, blant verdens ypperste

96 – 100: en perfekt vin

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Vin

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?