Vi testet den verdenskjente sandwichen på Katz's Delicatessen. Her er dommen.
Se for deg nok kjøtt til et par middager mellom to tynne skiver brød.
Du har sikkert hørt om Katz's Delicatessen på ett eller annet vis. Enten fordi du har sett den scenen i «When Harry met Sally» (hint: «I'll have what she's having»), eller fordi du har hørt om deres legendariske pastrami on rye-sandwich.
Da Godt tok turen til New York måtte vi selvfølgelig teste om den legendariske sandwichen - og deli-en - levde opp til hypen. Og om det var mulig å spise den:
Artikkelen fortsetter under bildet.
Test av Katz's Delicatessens Pastrami on rye-sandwich
Atmosfære:
Sekundet du går inn på Katz's Delicatessen blir du blåst i bakken av intensiteten, menneskemengden og hurtigheten til ekspeditørene bak disken. Du får utlevert en «ticket» du må ta med deg overalt - på denne registreres alt du bestiller, slik at du kan betale rett ved døren når du skal gå.
Du får valget mellom å sitte rett ved inngangen og å få hjelp av en servitør (det er gjerne litt ventetid for å få plass her), eller å sitte litt lengre bak i lokalet og bestille og hente din egen mat.
Velg det første hvis du blir stresset av hektiske situasjoner og betjening som er nødt til å få bestillingen din kjapt. Velg det siste hvis du har lyst på en sprø og skikkelig morsom matopplevelse med smaking av rykende varmt kjøtt rett fra skjærefjøla, og et innblikk i hvordan de kutter opp den verdenskjente pastramien.
Dette bestilte vi:
Klassisk pastrami on rye-sandwich med sennep, medfølgende pickles.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Førsteinntrykk:
For det utrente pastrami-on-rye-øyet ser dette ut som en - potensielt - ganske tørr sandwich. Brødet har kun et tynt lag grov sennep og det er helt syke mengder pastrami i forhold til moist-mengden til sennepen.
Mengden pastrami er for øvrig nødt til å understrekes: Se for deg en klassisk norsk baguette med roastbiff, og gang mengden roastbiff med 35. Først da begynner du å nærme deg mengden kjøtt som følger med denne sandwichen. Vi snakker minst et par hundre gram.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Smak:
Dette er - med hånden på hjertet - den sykeste sandwichen jeg har smakt i hele mitt liv. Pastramien er så saftig at den klassiske lørdagsbiffen blir som et viskelær i sammenligning.
Kjøttet har en nydelig mildt røkt smak som nesten gir tårer i øynene. Den skarpe sennepen og de syrlige pickles-ene balanserer mektigheten til kjøttet. Det er en fest å spise denne sandwichen. En fest!
Konklusjon:
Det finnes mye hypet mat som ikke lever opp til forventningene. Men Katz's Delicatessens Pastrami on rye er et fantastisk stykke mat som fortjener all hypen den har fått. Jeg trodde at mengden pastrami kom til å bli for overveldende, men nei. Jeg kunne flyttet til New York for denne sandwichen.
Tips:
Ikke book middag senere på kvelden hvis du har denne til lunsj. Du kommer ikke til å ha plass.
--------------
Lyst til å vite mer?
Vi har tidligere skrevet om noen av de beste brunch-plassene i New York. Da var ikke mesterkokk og TV-personlighet Eyvind Hellstrøm i tvil om hvor man burde dra.
- Katz er helt fantastisk. Det er her man føler man virkelig har ankommet Amerika. Man kan bare sitter der i timesvis og se på alle de forskjellige menneskene som kommer, mens man spiser en pastramisandwich eller en rueben-sandwich med sauerkraut og rugbrød. Pastramien er forøvrig fantastisk og juicy, og alt er laget på stedet, fortalte han da.
Den verdenskjente kokken og TV-personligheten Gordon Ramsey, derimot, har ikke vært nådig i sin beskrivelse av høye og overfylte amerikanske sandwicher:
- Du drar til en deli, og sandwichen er faenmeg flere meter høy. Du kan ikke spise den! sa Ramsey på the Late Show ifølge Foodbeast.
Har du laget en fantastisk sandwich? Ta et bilde, merk det med #godtno og post det på Instagram. De beste bildene republiserer vi!
Publisert: 02.06.2017 kl. 16:04
Lag deg en gratis konto