Stor test av Oslos iskaffe: Vi smaker på svart iskaffe
Fra terningkast 2 til terningkast 5.
I denne testen har vi smakt på svart iskaffe fra de store kaffekjedene: Kaffebrenneriet, Wayne's Coffee, Steam Kaffebar, Espresso House og Starbucks. Mens iskaffe gjerne lages med melk, har vi her slått et slag for dem som foretrekker svart kaffe. Foretrekker du iskaffe med melk, kan du for eksempel sjekke ut denne testen.
Vi har bedt om svart iskaffe, og baristaene har da laget det de kan tilby - noen har servert cold brew, noen har laget kald americano, mens noen har laget avkjølt filterkaffe.
Vi testet ikke Stockfleth's fordi iskaffemenyen deres ikke innehold svart iskaffe. Vi testet heller ikke Nord siden en i testpanelet jobber her.
Sjekk ut hvordan det gikk i testen under:
Wayne's Coffee
Pris: 42 kroner
Terningkast: 2
Dom: Denne var ikke spesielt god. Den smaker nesten brent, og lukter som om det er brukt urent utstyr. Man blir ullete i munnen av å drikke den.
Starbucks
Pris: 34 kroner
Terningkast: 3
Dom: Kaffen har en ganske bitter smak. Den inneholder lite syre, og det kan virke som at den er relativt mørkt brent. Smaken er ganske vannete - det smaker litt som om isbitene har ligget i lenge, selv om de nødvendigvis ikke har gjort det.
Steam Kaffebar
Pris: 38 kroner
Terningkast: 4
Dom: Denne iskaffen har en del smak. Den smaker sjokolade og nøtter, om enn noe bittert, og det smaker som om håndverket har vært på stell.
Espresso House
Pris: 36 kroner
Terningkast: 4
Dom: Smaken er mild og lett, og den er veldig leskende. Sikkert deilig på en varm sommerdag. Med det sagt mangler den litt kompleksitet, og smaken blir litt flat.
Kaffebrenneriet
Pris: 32 kroner
Terningkast: 5
Dom: Veldig floral og fruktig, og veldig masse smak. Denne har en god og lang ettersmak, og har fin balanse. Den kraftige smaken gjør at det helt sikkert holder med ett glass.
Dette er smakspanelet
Marthe Reienes: Journalist for Godt
Antall kopper om dagen: 1-2
Lise Rømo: Vant Årets Barista 2016 i NM i Baristakunst, er kaffebrenner og driver én av kaféene i kafékjeden Nord.
Antall kopper om dagen: 3-5
Maria Tveiten Helgeby: Journalist for Godt
Antall kopper om dagen: 4
Publisert: 02.06.2017 kl. 16:18
Lag deg en gratis konto