Til hovedinnhold

Øyafestivalen 2018: Test av årets Øya-mat

8. august 2018Tester
KRITISK: – Jeg skjønner at det er et hipt konsept som tiltrekker folk, men smaken er bare sånn passe, mener André Blomberg-Nygård etter å ha testet ut Kompassmat sin falafel i vaffel.
Foto: ODIN JÆGER, VG
KRITISK: – Jeg skjønner at det er et hipt konsept som tiltrekker folk, men smaken er bare sånn passe, mener André Blomberg-Nygård etter å ha testet ut Kompassmat sin falafel i vaffel. Foto: ODIN JÆGER, VG
Malene Emilie Rustad
Malene Emilie Rustad

– Det er overraskende få steder som skiller seg ut i år, mener vår anmelder. 

Øyafestivalen gikk av stabelen tirsdag,

Slik testet vi:

Vi gjorde et utvalg av matbodene på Munkeløkka, som ligger på nedre platå på festivalområdet. Vår anmelder, André Blomberg-Nygård, smakte på en rett fra hvert sted og gjorde en vurdering fra karakteren 1 til 6, hvor 6 er det beste. Vi testet ikke maten fra bodene på det øvre nivået, og heller ikke Coop Mega eller Breheimen.

Blomberg-Nygård mener matutvalget på årets Øyafestival jevnt over er bra:

– Det er ingen store skuffelser i år, men det er også svært få som skiller seg ut.

RULLEKEBAB: Smaker godt, men mye salat og lite substans. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
RULLEKEBAB: Smaker godt, men mye salat og lite substans. Foto: ODIN JÆGER, VG

Aleppo Bahebek

Kylling shawarma sandwich

Selve pitarullen er veldig god, den er godt stekt og den knaser riktig. Men selve retten er som enhver kebab, det er mye salat og lite substans. Totalt sett er retten god og harmonisk på smak, hvor kyllingen er mør og salaten syrlig. Det er det du forventer av en kebab, rett og slett.

Pris: 125

Karakter: 4

FRITERT AUBERGINE: ASIAs aubergine fries var en gledelig overraskelse. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
FRITERT AUBERGINE: ASIAs aubergine fries var en gledelig overraskelse. Foto: ODIN JÆGER, VG

ASIA

Kombinasjonstallerken med veganske handrolls og aubergine fries

Rullen er seig, og du kan merke at sjøgresset har ligget en stund. Den smaker grønnsaker med chilimajones. De friterte auberginene derimot, var over all forventning. Godt saltet og gode på smak. Hadde vi anmeldt de to rettene hver for seg hadde rullen fått 3 og auberginene 5.

Pris: 130 kroner

Karakter: Derav 4 totalt sett

PERUANSK SANDWICH: Søtpotet kombinert med ribbe og løk fungerte ganske greit. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
PERUANSK SANDWICH: Søtpotet kombinert med ribbe og løk fungerte ganske greit. Foto: ODIN JÆGER, VG

Aymara Peru

Sandwich chanchito med confitert ribbe

Visuelt sett ikke dette den fineste retten å se på. Men sandwichen er helt grei på smak. Søtpoteten i bunn gir en sødme å bygge på, sammen med løken på toppen. Den tynnskjærte ribba er mør. Det er ikke mye dressing, men søtpoteten sørger for smak, og det fungerer.

Pris: 120 kroner

Karakter: 4

BESTE RETT: Litt for mye grønt i toppen, men smakskombinasjonene gjør den til en vinner. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
BESTE RETT: Litt for mye grønt i toppen, men smakskombinasjonene gjør den til en vinner. Foto: ODIN JÆGER, VG

Bokbacka

Stekt schnitzel i wrap

Testens vinner. Det er hengende på håret at denne får 6, men smaken er så god. Schnitzelen er crispy, den er god på smak på, og den syltede løken og sennepsdressingen krydrer bra. Det blir en god harmoni med smakene. Det eneste som er å utsette er det upraktiske med all den grønne salaten i front.

Pris: 129 kroner

Karakter: 6

INDISK TALLERKEN: Her får du en kombinasjonsrett som er balansert på smak, men med noen tekniske problemer. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
INDISK TALLERKEN: Her får du en kombinasjonsrett som er balansert på smak, men med noen tekniske problemer. Foto: ODIN JÆGER, VG

Der Peppern Gror

Indisk tallerken med kikerter, blomkål og brød.

Kikertene er overkokt og gir ingen motstand. Ellers er det et fyldig og spicy krydderbilde. Blomkålen er god, men brødet er kjedelig. Det er fine farger og en appetittlig rett, og den er spicy, men balansert.

Pris: 130 kroner

Karakter: 4

GOD FISK: Fiskeriet imponerte. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
GOD FISK: Fiskeriet imponerte. Foto: ODIN JÆGER, VG

Fiskeriet

Fish and chips

God og saftig fisk med crispy panering. Sitronen på toppen gjør godt, og dressingen har en god smak. Det eneste som trekker ned er at fiskestykket er for stort i forhold til resten. Det er lite chips. Retten hadde løftet seg et hakk hvis den hadde blitt riktig porsjonert.

Pris: 130 kroner

Karakter: 5

UNDERKOKT: Søtpoteten med salsa og bønner var helt ok. 
Foto: Malene Emilie Rustad
UNDERKOKT: Søtpoteten med salsa og bønner var helt ok. Foto: Malene Emilie Rustad

Funky Fresh Foods

Ovnsbakt søtpotet med bønner og salsa

Søtpoteten er litt underkokt, og er hard og vanskelig å spise av. Det smaker søtpotet med bønner og salsa, enkelt og greit. Men det er ok med koriander og syltet løk til. Mye farger og spill, noe som gjør maten attraktiv. Ellers er den litt upraktisk å gå og bære på, ettersom poteten veier en del.

Pris: 129 kroner

Karakter: 3

PULLED PORK: Anmelder er ikke imponert over denne. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
PULLED PORK: Anmelder er ikke imponert over denne. Foto: ODIN JÆGER, VG

Gammelgården Lysklæt

Pulled pork burger

Selve brødet ser ut som et kneiprundstykke fra REMA 1000. Svinet er litt tørt, men marinaden er veldig god. Coleslawen i bunn blir borte i alt det andre. Det samme med den syltede løken. Selve burgeren blir litt som et grovt rundstykke med marinade.

Pris: 125 kroner

Karakter: 3

STICKY BOWL: Retten fra Hitchhiker er altfor spicy, ifølge vår anmelder. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
STICKY BOWL: Retten fra Hitchhiker er altfor spicy, ifølge vår anmelder. Foto: ODIN JÆGER, VG

Hitchhiker

Sticky bowl med soyabraisert tynnribbe

Retten er kjedelig å se på i forhold til de fleste andre. Men her er det god og røkt smak på svinet. Risen og retten totalt sett er litt for spicy, det tipper dessverre over og kryddersmaken blir for dominerende. Bollen som serveres til er deigete.

Pris: 120 kroner

Karakter: 4

SPICY VAFFEL: Det er et kult konsept uten tvil, men smaken er sånn passe. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
SPICY VAFFEL: Det er et kult konsept uten tvil, men smaken er sånn passe. Foto: ODIN JÆGER, VG

Kompassmat

Falafel i vaffel

Navnet låter bedre enn det smaker. Ved første bit er smaken av dressingen sterk. Det blir litt som en vaffel med kebabdressing. Men ellers er det en helt grei og crispy falafel, og vaffelen i seg selv er relativt saftig. Det er kul greie som en skjønner trekker folk til seg. Og det ser lekkert ut.

Pris: 110 kroner

Karakter: 4

GODT OSTESMØRBRØD: Til venstre ligger ostesmørbrødet med rik smak. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
GODT OSTESMØRBRØD: Til venstre ligger ostesmørbrødet med rik smak. Foto: ODIN JÆGER, VG

MELT

Sandwich med fire oster

Ved første øyekast er dette kanskje den minst spennende retten visuelt sett. Men selve teksturen er god og knasende, uten å bli for hard. Det er deilig smør og god ost, akkurat slik som et hjemmelaget ostesmørbrød skal være. Det byr seg litt imot å gi et ostesmørbrød terningkast fem, men den er teknisk helt riktig, og samtidig er smaken god og rik.

Pris: 130 kroner.

Karakter: 5

GOD BUN: Kyllingen var mør og smaken balansert. Anbefales. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
GOD BUN: Kyllingen var mør og smaken balansert. Anbefales. Foto: ODIN JÆGER, VG

Smalhans

Szechuan kylling bun

Nam. Som forventet av Smalhans har retten en avrundet smak. Coleslawen bidrar med syrlighet og forsvinner ikke i resten av bunen. Retten har en bra variasjon og styrke. Godt brød. Kyllingen er også mør og fin.

Pris: 120 kroner

Karakter: 5

TACOTALLERKEN: Én av to tacos var gode på smak. Nachosene var altfor harde. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
TACOTALLERKEN: Én av to tacos var gode på smak. Nachosene var altfor harde. Foto: ODIN JÆGER, VG

Taco República

Kombinasjonstallerken med pulled pork og kylling

Her får du to ulike små tacos, samt bønnestuing og nachochips. Svinetacoen smaker godt og er spicy med grønn salsa. Ellers er selve tacoen litt våt, noe som gjør den upraktisk å holde. Tacoen med kylling er mildere i smak, og får ikke hjelp av krydderet på samme måte som den med svin. Den er mer flat smaksmessig. Nachochipsene er altfor harde.

Pris: 130 kroner

Karakter: 4

KINESISK BAO: Denne er fylt med mør ribbe og smaker veldig godt. 
Foto: ODIN JÆGER, VG
KINESISK BAO: Denne er fylt med mør ribbe og smaker veldig godt. Foto: ODIN JÆGER, VG

The Golden Chimp

Bao med kvernet ribbe

Dette er en tradisjonell kinesisk bao med fyllet inni. Selve retten er grisete og halve toppingen ligger igjen i bunn. Ellers er den veldig god på smak. Det er en søt og god bolle, som kjøttet virkelig harmonerer med. Den er litt krydret med chili på topp, men får hjelp av sødmen i den syltede løken og fettet i kjøttet.

Pris: 95 kroner

Karakter: 5

SKUFFENDE: Wok med kylling, grønnsaker og risnudler fra Tunco var for krydret.
Foto: ODIN JÆGER, VG
SKUFFENDE: Wok med kylling, grønnsaker og risnudler fra Tunco var for krydret. Foto: ODIN JÆGER, VG

TUNCO

Nuddelwok med kylling

Den første smaken er god – her får du sitrongress, koriander og kokos. Men etter det tar krydderet fullstendig overhånd. De gode smakene blir borte i det spicy. Problemet er at retten er ubalansert og litt ensformig. Men elsker du veldig sterk mat, så er den sikkert helt topp.

Pris: 129 kroner

Karakter: 3

På årets Øyafestival får du i tillegg mat fra disse serveringsstedene:

Annis Pølsemakeri

Ben Reddik

Breheimen

Coop Mega

Go’Grilla

Hrimnir Ramen (kun onsdag på Dagens)

Isrosa

Lille Tøyen Kolonial (kun lørdag på Dagens)

Mama Lee’s Dumplings (kun torsdag på Dagens)

Sandwich Brothers

Solberg & Hansen

UNA Autopizzeria

Publisert: 08.08.2018 kl. 23:58
Oppdatert: 17.08.2018 kl. 15:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Tester

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?