Dette bør du spise på Skifest i Kollen
Vi testet maten på Skifest, og smakte på burgere, «bab» og lapskaus fra matbodene i Holmenkollen. Her er anmelderens dom.
Med strålende sol og rene påskestemningen i Holmenkollen , åpnet årets Skifest portene fredag ettermiddag. Det er ventet 30.000 tilskuere rundt løypene i helgen, og den som skal se på skihopp og senere potensielt hoppe på afterski trenger påfyll og energi. Ifølge arrangørene er mattilbudet betraktelig utvidet, og det satses stort på serveringen. Både vegetarianere og kjøttetere skal kunne bli mette, holde varmen og holde koken.
Men hvem har den beste skifest-maten? Og hvilke boder kan du gli forbi i stillhet? Sammen med vår matanmelder André Blomberg-Nygård testet vi fem forskjellige retter fra fem boder. I tillegg til bodene vi testet er det egne boder for vanlige pølser, kyllingpølser, solbærtoddy og bakst.
Hopyard: Lapskaus
– Jeg tenker umiddelbart at den er litt mer vannaktig enn en lapskaus skal være, den oppleves mer som en kjøttsuppe med mye mat i. Særlig med tanke på at man skal bære rundt på maten, så kan det bli mye skvulping. Men smaken er god, selv om den mangler litt salt, og det er god tyggemotstand i grønnsakene.
Pris: 100 kr
Terningkast: 4
Go’Grilla: Hamburger og søtpotetchips
– Burgeren får pluss for at den er liten og nett og grei å bære med seg. Den er litt for gjennomstekt for min smak, men det er sikkert lurt på et sånt sted i en sånn sammenheng. Jeg vet ikke helt hva den rå grønnkålen tilfører, den kunne like gjerne vært behandlet eller byttet ut med salat. Søtpotet-friesene deres er alltid veldig gode, de har jeg spist på flere festivaler. De er riktig saltet, er sprø og digg.
Pris: Burger 110 kr, søtpotet-fries 60 kr
Terningkast: 5
Breheimen mat: Elgbab
– Dette smaker ikke som kebab og ikke som elg heller. Elgbab hørtes veldig eventyrlystent ut, men det er egentlig bare en elgburger hakket i biter, servert med mais, isbergsalat, karamellisert løk og en litt «oppspicet» thousand island-dressing. Prisen står ikke i forhold til kvaliteten.
Pris: 120 kr
Terningkast: 3
Bølgen og Moi: Ostesmørbrød
De sliter litt med vedovnen som skal steke ostesmørbrødene, så vi må vente en stund på maten.
– Jeg liker godt idéen med et håndholdt ostesmørbrød hvor brødet er pizzadeig-aktig, som en dobbeldekker-pizza. Sammen med krydret tomatsaus, bechamelsaus, ost og dijonsennep blir det en blanding av alt italiensk som er godt. Men konsistensen er for deigete, så det er mulig denne hadde hatt godt av noen ekstra minutter i ovnen. Pluss for god idé, gode smaker og rimelig pris.
Pris: 55 kr
Terningkast: 4
Good Mood Streetfood: Bakt potet
– Det ser ikke så veldig sexy ut, det minner om å være på vei hjem fra byen anno 1993. De har brukt ferdig oppkuttet smårettbacon i stedet for ordentlig bacon, og det hadde vært morsommere hvis osten hadde smeltet. Det føles litt som et minste felles multiplum for en bakt potet.
Oppdatering: Ifølge Stian Borch-Gjetsjø i Good Mood Streetfood blir det brukt kortreist, varmrøkt bacon i den bakte poteten, ikke typisk butikkbacon eller smårettbacon som vi har skrevet.
Pris: 95 kr
Terningkast: 2
Publisert: 10.03.2017 kl. 17:14
Oppdatert: 13.03.2017 kl. 14:13
Lag deg en gratis konto