Dette bør du spise på Skifest i Kollen

10. mars 2017Tester
DIGG BURGER: Hamburgeren og søtpotetchipsen fra Go'Grilla falt i smak hos VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård. Foto: Sigrid Schei Lorentzen/VG.
DIGG BURGER: Hamburgeren og søtpotetchipsen fra Go'Grilla falt i smak hos VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygård. Foto: Sigrid Schei Lorentzen/VG.

Vi testet maten på Skifest, og smakte på burgere, «bab» og lapskaus fra matbodene i Holmenkollen. Her er anmelderens dom.

STRÅLENDE SOL: Matanmelder André Blomberg-Nygård testet årets mat i solskinn under Skifest i Holmenkollen. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
STRÅLENDE SOL: Matanmelder André Blomberg-Nygård testet årets mat i solskinn under Skifest i Holmenkollen. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Med strålende sol og rene påskestemningen i Holmenkollen , åpnet årets Skifest portene fredag ettermiddag. Det er ventet 30.000 tilskuere rundt løypene i helgen, og den som skal se på skihopp og senere potensielt hoppe på afterski trenger påfyll og energi. Ifølge arrangørene er mattilbudet betraktelig utvidet, og det satses stort på serveringen. Både vegetarianere og kjøttetere skal kunne bli mette, holde varmen og holde koken.

Men hvem har den beste skifest-maten? Og hvilke boder kan du gli forbi i stillhet? Sammen med vår matanmelder André Blomberg-Nygård testet vi fem forskjellige retter fra fem boder. I tillegg til bodene vi testet er det egne boder for vanlige pølser, kyllingpølser, solbærtoddy og bakst.

Hopyard: Lapskaus

LITT LITE SALT: Lapskaus med pulled pork, bygg, rotgrønnsaker og grønnkål fra Hopyard. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
LITT LITE SALT: Lapskaus med pulled pork, bygg, rotgrønnsaker og grønnkål fra Hopyard. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

– Jeg tenker umiddelbart at den er litt mer vannaktig enn en lapskaus skal være, den oppleves mer som en kjøttsuppe med mye mat i. Særlig med tanke på at man skal bære rundt på maten, så kan det bli mye skvulping. Men smaken er god, selv om den mangler litt salt, og det er god tyggemotstand i grønnsakene.

Pris: 100 kr

Terningkast: 4

Go’Grilla: Hamburger og søtpotetchips

PRAKTISK BURGER: Austin burger med BBQ-saus, grønnkål, cheddar og syltet løk + søtpotet-fries med chilimajones fra Go'Grilla. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
PRAKTISK BURGER: Austin burger med BBQ-saus, grønnkål, cheddar og syltet løk + søtpotet-fries med chilimajones fra Go'Grilla. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

– Burgeren får pluss for at den er liten og nett og grei å bære med seg. Den er litt for gjennomstekt for min smak, men det er sikkert lurt på et sånt sted i en sånn sammenheng. Jeg vet ikke helt hva den rå grønnkålen tilfører, den kunne like gjerne vært behandlet eller byttet ut med salat. Søtpotet-friesene deres er alltid veldig gode, de har jeg spist på flere festivaler. De er riktig saltet, er sprø og digg.
Pris: Burger 110 kr, søtpotet-fries 60 kr
Terningkast: 5

Breheimen mat: Elgbab

LITT TRIST BAB: Elg-kebab med mais, salat, løk og dressing fra Breheimen mat. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
LITT TRIST BAB: Elg-kebab med mais, salat, løk og dressing fra Breheimen mat. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

– Dette smaker ikke som kebab og ikke som elg heller. Elgbab hørtes veldig eventyrlystent ut, men det er egentlig bare en elgburger hakket i biter, servert med mais, isbergsalat, karamellisert løk og en litt «oppspicet» thousand island-dressing. Prisen står ikke i forhold til kvaliteten.
Pris: 120 kr
Terningkast: 3

Bølgen og Moi: Ostesmørbrød

DEIGETE: Ovnsstekte ostesmørbrød fra Bølgen & Moi. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
DEIGETE: Ovnsstekte ostesmørbrød fra Bølgen & Moi. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

De sliter litt med vedovnen som skal steke ostesmørbrødene, så vi må vente en stund på maten.

– Jeg liker godt idéen med et håndholdt ostesmørbrød hvor brødet er pizzadeig-aktig, som en dobbeldekker-pizza. Sammen med krydret tomatsaus, bechamelsaus, ost og dijonsennep blir det en blanding av alt italiensk som er godt. Men konsistensen er for deigete, så det er mulig denne hadde hatt godt av noen ekstra minutter i ovnen. Pluss for god idé, gode smaker og rimelig pris.

Pris: 55 kr

Terningkast: 4

Good Mood Streetfood: Bakt potet

RETRO: Bakt potet med smør, bacon og ost fra Good Mood streetfood. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
RETRO: Bakt potet med smør, bacon og ost fra Good Mood streetfood. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

– Det ser ikke så veldig sexy ut, det minner om å være på vei hjem fra byen anno 1993. De har brukt ferdig oppkuttet smårettbacon i stedet for ordentlig bacon, og det hadde vært morsommere hvis osten hadde smeltet. Det føles litt som et minste felles multiplum for en bakt potet.

Oppdatering: Ifølge Stian Borch-Gjetsjø i Good Mood Streetfood blir det brukt kortreist, varmrøkt bacon i den bakte poteten, ikke typisk butikkbacon eller smårettbacon som vi har skrevet.

Pris: 95 kr

Terningkast: 2

UTVIDET TILBUD: Såkalte «food trucks» står på rekke og rad ved hoppbakken i Holmenkollen. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
UTVIDET TILBUD: Såkalte «food trucks» står på rekke og rad ved hoppbakken i Holmenkollen. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Publisert: 10.03.2017 kl. 17:14
Oppdatert: 13.03.2017 kl. 14:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Tester

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?