Stor påskegodt-test: Én av disse får toppkarakter

GODTETEST: Vanskelig å velge? Vi har smakstestet påskegodteriet for deg! Foto: Sigrid Schei Lorentzen/VG
GODTETEST: Vanskelig å velge? Vi har smakstestet påskegodteriet for deg! Foto: Sigrid Schei Lorentzen/VG
Sigrid Schei Lorentzen

Det er tid for å fylle påskeeggene med godsaker. Vi har testet oss gjennom påskegodteriet som er alt fra altfor søtt med kunstig smak - til knasende godt. 

Godt-redaksjonen har smakt seg gjennom skum, marsipan og sjokolade. Til panelets store skuffelse er det lite vingummi i i påskehyllene.

Derimot er det flust med altfor søt sjokolade, samt marsipan med lavt innhold av mandler. Heldigvis finnes det noen gode, gamle klassikere som leverer.

Godt.no har testet årets påskegodt - og funnet sine favoritter:

Påskeskum. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskeskum. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Konsistensen er seig og god, dette smaker veldig ferskt. Det minner litt om «biler». Skummet er veldig søtt, men har også en syrlig fruktsmak som balanserer. Dette var godt!

Karakter: 5

Påskeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Det er lett å ta av toppen av egget, og det er jo positivt, men dette er altfor søtt! Man klarer bare å spise små biter av disse eggene. Kremen har for fast konsistens, det føles som å spise rent smør.

Karakter: 2

Sjokoladeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Sjokoladeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Disse eggene i pose er enklere å spise enn de store eggene fordi de er mindre, og så er det en bedre balanse mellom kremen og sjokoladen. Men dette er grusomt søtt, og føles veldig amerikansk. Kombinasjonen får ikke frem det beste i verken krem eller sjokolade når begge er så søte.

Karakter: 3

Påskeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskeegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Sjokoladen er god, og kremen har myk og fin konsistens. Eggene smaker veldig ferskt, men også veldig søtt. Dette er mektige greier. Man skal jobbe hardt for å klare å spise et helt egg. Kremen er luftig, og føles ikke for kompakt.

Karakter: 5

Påskemarsipan. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskemarsipan. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Dette smaker julegris! Men det er kanskje ikke så rart ... Synd at marsipanen er så søt, og at den inneholder så lite mandler. Kolibriegg er en påskeklassiker, og vi får god påskestemning av det fargerike strøsselet.

Karakter: 4

Smarties. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Smarties. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Visuelt sett vil de små sjokoladeeggene gjøre seg godt i et påskeegg. Men smaken er altfor søt, og trekket smaker kunstig. Vi kunne ønsket oss litt mørkere sjokolade, men dette er nok en hit hos barn.

Karakter: 2

Kinder-hare. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Kinder-hare. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Denne er upraktisk siden den smuldrer sammen når man vil brekke av en bit. Søt form og fin emballasje. Det er en velkjent og god kindereggsmak på denne, men den er litt for søt for oss. Og så savner vi leketøyet.

Karakter: 4

Mandelegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Mandelegg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Nå snakker vi! Her er det god tyggemotstand, delikat smak og fin balanse mellom sjokolade, mandel og dragétrekk. Påskeegg for voksne.

Karakter: 5

Oreo-egg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Oreo-egg. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Vi liker at det knaser, og det er gøy med litt tyggemotstand og tekstur. Men sjokoladen er ikke veldig god, og oreosmaken forsvinner i alt det søte. Vi ville heller spist vanlig Oreo.

Karakter: 3

Påskemix. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskemix. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Den røde vingummien var veldig god, men det er for lite av den. Det er veldig mye skum i denne posen, og det føles litt som fyllstoff i posen. Sjokoladen smaker dessverre litt billig.

Karakter: 3

Sjokoladeappelsin. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Sjokoladeappelsin. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Denne lukter så godt! Vi liker interaktivt godteri som åpnes og deles. Hvis du ikke vet om du skal ha med sjokolade eller appelsin med på turen, ta med denne! Den er søt, men appelsinsmaken balanserer godt. Smaken sitter lenge i munnen.

Karakter: 6

Påskefristelser. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.
Påskefristelser. Foto: Sigrid Schei Lorentzen / VG.

Sjokoladen er tørr, og marsipanen smaker mandelessens og ikke ekte mandler. Denne posen er veldig skuffende. Det eneste som trekker opp er hjertene med geléfyll.

Karakter: 2

Hva er ditt favoritt-påskegodt? Del i kommentarfeltet under!

Godts ukemeny

Siste i Tester

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?