Disse spisestedene imponerte VGs restaurantanmeldere mest i 2015

28. desember 2015Restaurant
FRA NORDISK TIL PIZZA: Restaurantanmelderne deler sine beste matopplevelser fra 2015. Foto: Frode Hansen/VG
FRA NORDISK TIL PIZZA: Restaurantanmelderne deler sine beste matopplevelser fra 2015. Foto: Frode Hansen/VG

Restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård spiser ute hver uke for å hjelpe VGs lesere treffe blink når de skal ut. Her er deres høydepunkter fra året som gikk.

Matconnoisseurene er raskt ute med å skryte av landets blomstrende restaurantscener og syntes det var vanskelig å plukke ut kun tre plasser, da vi ba dem kåre sine absolutte favoritter fra året som gikk.

– Det er heldigvis vanskelig å velge! I de årene vi har anmeldt har vi kunnet se hvordan det generelle nivået har tatt noen steg oppover. Ikke bare er variasjonsrikdommen og selvstendigheten i bransjen blitt større, publikum venter seg også høyere standard enn før, både når det gjelder måltidet og totalopplevelsen, sier anmelder og forfatter Erik Fosnes Hansen.

VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård. Foto: Janne Møller-Hansen/Kyrre Lien/VG
VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård. Foto: Janne Møller-Hansen/Kyrre Lien/VG

Kokk André Blomberg-Nygård beskriver 2015 som et spesielt velsmakende år som restaurantanmelder i VG.

– Jeg tror jeg har delt ut flere toppkarakterer i år enn noe år tidligere. Det er likevel noen få måltider som skiller seg ut, sier han.

Her er Erik Fosnes Hansens topp tre:

Bokbacka

FAVORITT: Den nye nordiske gourmetrestauranten Bokbacka fikk sekser av VG, og løftest frem som et av årets store nykommere i hovedstaden.Foto: Frode Hansen/VG
FAVORITT: Den nye nordiske gourmetrestauranten Bokbacka fikk sekser av VG, og løftest frem som et av årets store nykommere i hovedstaden.Foto: Frode Hansen/VG

– Nykommeren Bokbacka, med kokekunst inspirert av nytt nordisk kjøkken og med klare referanser til internasjonale mattrender, var en flott opplevelse på alle plan. Og med god valuta for pengene. Er du klar til noen timers gastronomisk opplevelse, er dette et sted å prøve. Bokbacka puster de øvrige restaurantene i Oslos toppskikt i nakken.

Skovveien 15, 0257 Oslo

Telefon: 41260144

Lofthus Samvirkelag på Torshov

DIGG PIZZA: Reinsdyrpizzaen de serverer på Lofthus Samvirkerlag har blitt populær blant foodies i Oslo. Foto: Frode Hansen/VG
DIGG PIZZA: Reinsdyrpizzaen de serverer på Lofthus Samvirkerlag har blitt populær blant foodies i Oslo. Foto: Frode Hansen/VG

– Pizza med perfeksjon og originalitet fra mesterhånd får du på Lofthus Samvirkelag på Torshov, i lokalene til det som på dagtid er Åpent Bakeri. Med solid innsikt i pizzaens historikk og tradisjon lager Lofthus Samvirkelag sine egne varianter på norsk.

Åsengata 42, 0480 Oslo

Telefon: 22600666

Restaurant 1877

PERLE I BERGEN: Restaurant 1877 serverer det beste av råvarer fra Vestlandet. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
PERLE I BERGEN: Restaurant 1877 serverer det beste av råvarer fra Vestlandet. Foto: Hallgeir Vågenes/VG

– Restaurant 1877 i den gamle Kjøttbasaren i Bergen tilbereder et deilig og ujålete måltid på norsk tradisjonsgrunn, med fjellstøtt håndverk hele veien. Et typisk måltid å hygge seg over, sammen med gode venner, forbindelser eller med kjæresten en kveld man trenger til det. Nyenkelt er stikkordet for måltidet, som setter gjestenes ve og vel i sentrum.

Vetrlidsallmenningen 2, 5014 Bergen

Telefon: 928 71 877

Her er André Blomberg-Nygårds topp tre:

Fauna Restaurant

STJERNENE: Kjøkkensjefene på Fauna Bjørn Svensson og Jo Bøe Klakegg beholdt sin Michelin-stjerne i år. Foto: Mattis Sandblad/VG
STJERNENE: Kjøkkensjefene på Fauna Bjørn Svensson og Jo Bøe Klakegg beholdt sin Michelin-stjerne i år. Foto: Mattis Sandblad/VG

– Allerede i januar hadde jeg et førsteklasses måltid på Fauna, hvor den teknisk begavede Björn Svensson viser en enestående evne til å redigere seg selv og komponere retter med få, men konsentrerte smaker. Rettene er enkle å forstå og lett å like.

Solligata 2, 0254 Oslo

Telefon: 416 74 543

Tango

TOPP: Da VGs anmelder besøkte Tango tidligere i år ble maten kategorisert ganske enkelt som førsteklasses. Foto: Marius Vervik/VG
TOPP: Da VGs anmelder besøkte Tango tidligere i år ble maten kategorisert ganske enkelt som førsteklasses. Foto: Marius Vervik/VG

– På sensommeren kom høydepunktene på rekke og rad. Først på Tango i Stavanger som uhøytidelig serverer vakre presentasjoner av moderne nordiske retter i en setting som er mer vorspiel enn fine-dining.

Nedre Strandgate 23-25, 4005 Stavanger

Telefon: 51 50 12 30

BA53

NYKOMMER: På BA53 serveres småretter fulle av kontraster og nyanser, ifølge VGs anmeldere. Foto: Frode Hansen/VG
NYKOMMER: På BA53 serveres småretter fulle av kontraster og nyanser, ifølge VGs anmeldere. Foto: Frode Hansen/VG

– Kari Innerås nye restaurant i Oslo, ser virkelig ut til å ha funnet seg til rette. Stedets avslappende atmosfære kombinert med en meny av småretter fulle av kontraster og nyanser gjør det til et sted man godt kan besøke ofte. Jeg minnes spesielt en rik og søt hasselnøttsufflé med salt karamellsaus og varme nøtter i bunnen.

Bygdøy allé 53, 0265 Oslo

Telefon 21 42 05 90

Web: ba53.no

Publisert: 28.12.2015 kl. 15:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?