Restaurantanmeldelse av Kafeteria August: Hot, hipt og herlig

4. februar 2022Restaurant
VGs anmelder triller terningkast 5 til Kafeteria August.
VGs anmelder triller terningkast 5 til Kafeteria August.
Foto: Ragnhild Haugen

Kafeteria August

$$$$

I det nye kvartalet på Tullinløkka har utbygger invitert de rette menneskene på fest. Det har resultert i umiddelbare resultater.

Er du av typen som går amok og mister det helt hvis du ikke får lunsjmeny før tolv – og ikke frokostmeny etter, bør du spise før du kommer. Men ta turen likevel. For begge deler er verdt turen.

Lokalet er dekorert i tidsriktige farger, fliser og møbler. Det er friskt og behagelig. Kafeteria August er et spisested med enkel og smakfull mat. Gjestene er også av den tidsriktige sorten. Det blir ikke mer «in» enn akkurat her, akkurat nå.

Restauratør og kokk Esben Holmboe Bang har vervet med seg yngre talenter som får lene seg på statusen til en veteran, mens de får vise frem egne evner under enkle vilkår.

Joanna Sørheim, Roger Hansen og Petter Rolund Antonsen. De er unge, men de er erfarne. Hildr i Tromsø var et ettertraktet spisested i tiden da Sørheim var der, og mange husker maten fra Mohn, da det på Filipstadkaia åpnet som en frisk vind i det ellers litt satte matutvalget rundt Aker Brygge. De har en egen følgerskare som reiser til stedene de jobber på.

Østers.
Østers.
Foto: Mathias Steinbru

Kafeteria August er som det sier i navnet en kafeteria. Det er enklere meny enn det er på en restaurant. At man velger å ta i bruk flere uttrykk enn restaurant, viser en modenhet i både gjester og restauratører. Og det er en god forbrukerveiledning for gjesten. Når navnet antyder hva du kan forvente, er også sannsynligheten for å bli skuffet mindre.

Det er ikke ventilasjon her, forklarer kokken, som tidligere var kjøkkensjef på Smalhans. Rettene varmes opp her, det som skjer av koking skjer en annen dag, når det ikke er gjester.

Det er både små sittegrupper med krakker, og servering ved bord.
Det er både små sittegrupper med krakker, og servering ved bord.
Foto: Ragnhild Haugen

I Paris er det en bistro som lagde all mat på en salamanderovn, kjøkkenet var på én kvadratmeter. Det er fortsatt et av de aller beste matminnene jeg har. For, kan du lage mat, og bruker gode råvarer, så holder det med lite. Det er befriende i den tid utstyr virker som det alle har mest av, mens kokekunnskapene mangler.

Det er nettopp kvalitet på råvarer som er det gjennomgående i det unge teamets suksess. Maten er enkel, men smakene er store, og samvittigheten god.

Godt brød og smør, den obligatoriske spekematen fra Indre Oslo Matforedling er selvfølgelig på plass. Det er nesten umulig å åpne et sted uten å ha noe fra Indre Oslo Matforening, det har i seg selv løftet kvaliteten på spekemat over hele byen.

Rødbete og yoghurt.
Rødbete og yoghurt.
Foto: Mathias Steinbru

Boksmat fra Danmark, blåskjell og brisling, er breddfulle av smak. Det er en trend med mer og bedre hermetikk, det er noe oppdragende ved det. Med kriser som lurer både i fjern og nær fremtid er det ikke så dumt at utvalget kvalitetshermetikk øker.

Potetsalaten er frisk og syrlig, med kokte egg og salat.

Vinlisten er ikke lang, men den er spennende, for her finner du vin du ikke finner så mange andre steder fra en rekke leverandører. Det er fint å unngå bransjeavtaler som binder restauranter hovedsakelig til et par leverandører.

Mye kunst på veggene på Kafeteria August.
Mye kunst på veggene på Kafeteria August.
Foto: Ragnhild Haugen

Tartaren er med majones, slik de moderne er, men den er kuttet pent, og krydret fruktig. Den kan bli en favoritt blant kulturpersonligheter, som det finnes mange av i klientellet.

Blåskjell med purre er kremet, søtt og syrlig. Enkelt og godt. Et fat med hvite bønner og saus av blåmugg og kyllingkraft er varmende, mettende og godt. Bønnene har lett tygg, sausen har en tykkelse som gjør at den henger fint rundt bønnene.

Blåskjell og purre.
Blåskjell og purre.
Foto: Mathias Steinbru

Kafeteria August er et sted der du kan føle deg i sentrum av begivenheter, mens du spiser gode, lette retter til frokost, lunsj og middag. Det er rett og slett en skikkelig god kafé.

Terningkast:

Publisert: 04.02.2022 kl. 11:13
Oppdatert: 08.02.2022 kl. 18:19


Finn flere artikler:

Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Anmeldelsen er et øyeblikksbilde av et måltid, en subjektiv vurdering av måltidet anmelderen blir servert der og da. Anmelderen og Godts redaksjon velger hvilke restauranter som anmeldeles. Restauranten blir i utgangspunktet besøkt én gang.

Terningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. En restaurant bedømmes etter ambisjon og restaurantens tilhørende kategori og sjanger. Anmelderne ser bort fra åpenbare arbeidsuhell.

usedvanlig god opplevelse

meget god opplevelse

god opplevelse

en grei opplevelse med en del feil og mangler

en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

usedvanlig dårlig opplevelse

Har du kommentarer til anmeldelsen? Si din mening i kommentarfeltet, eller skriv en kronikk og send den til debatt@vg.no.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?