Michelin 2018: Dette er topprestaurantene i Europa
Her er alle de europeiske restaurantene med tre stjerner i Michelin-guiden.
I februar ble årets utgave av den nordiske Michelin-guiden lansert. Mens Norge fikk en ny Michelin-restaurant i Oslo, kunne Sverige juble over sin aller første restaurant med tre stjerner i guiden.
Å få tre stjerner i Michelin-guiden er en av de høyeste utmerkelsene en restaurant kan få: Eyvind Hellstrøm har tidligere sagt til Godt at det er som å vinne Oscar, mens andre sammenligner det med å ta gull i OL. I den prestisjefylte matguiden betyr tre stjerner at restauranten er «verdt en reise i seg selv».
En annen anerkjent restaurantkåring er den årlige World's 50 Best Restaurants, der dommere fra hele verden er med på å kåre restaurantene på listen. I Norden har vi også White Guide som kårer de beste restaurantene hvert år.
Artikkelen fortsetter under bildet.
I 2016 skrev Maaemo norsk Michelin-historie som den første restauranten i landet med tre stjerner. I dag er det kun tre restauranter i Norden som har tre stjerner. I resten av Europa er det derimot større stjernedryss - i Michelin-guidens opprinnelsesland, Frankrike, finnes det hele 27 restauranter med tre stjerner.
Her har vi samlet alle de europeiske trestjerners-restaurantene, enten du planlegger en spesiell matreise i nærmeste fremtid eller bare vil drømme deg bort til matopplevelser i stjerneklasse.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Hof van Cleve (Kruishoutem)
Hertog Jan (Zedelgem)
Geranium (København)
Maison Lameloise (Chagny)
L'Auberge du Pont de Collonges - også kjent som Paul Bocuse (Collonges-au-Mont-d'Or)
Le 1947 (Courchevel)
Les Prés d'Eugénie Michel Guérard (Eugénie-les-Bains)
Auberge du Vieux Puits (Fontjoncouse)
Auberge de l’Ill (Illhaeusern)
Christophe Bacquié (Le Castellet) - ny
La Bouitte (Les Belleville)
La Maison des Bois - Marc Veyrat (Manigod) - ny
Le Petit Nice (Marseille)
Flocons de Sel (Megève)
Le Bois sans Feuilles (Ouches)
L'Ambroisie (Paris)
Guy Savoy (Paris)
Arpège (Paris)
Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris)
Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Paris)
Epicure (Paris)
Le Cinq (Paris)
Pierre Gagnaire (Paris)
Astrance (Paris)
Le Pré Catelan (Paris)
Régis et Jacques Marcon (Saint-Bonnet-le-Froid)
La Vague d'Or (Saint-Tropez)
L'Assiette Champenoise (Tinqueux)
Pic (Valence)
Georges Blanc (Vonnas)
Piazza Duomo (Alba)
Da Vittorio (Brusaporto)
Dal Pescatore (Canneto sull'Oglio)
Reale (Castel di Sangro)
Enoteca Pinchiorri (Firenze)
Osteria Franscescana (Modena)
La Pergola (Roma)
Le Calandre (Rubano)
St. Hubertus (San Cassiano) - ny
Listen fortsetter under bildet.
Le Louis XV - Alain Ducasse à l'Hôtel de Paris (Monte Carlo)
De Leest (Vaassen)
De Librije (Zwolle)
Inter Scaldes (Kruiningen) - ny
Maaemo (Oslo)
Lasarte (Barcelona)
ABaC (Barcelona) - ny
Quique Dacosta (Dénia)
Aponiente (El Puerto de Santa María) - ny
El Celler de Can Roca (Girona)
Restaurante Martín Berasategui (Lasarte-Oria)
Azurmendi (Larrabetzu)
DiverXO (Madrid)
Sant Pau (Sant Pol de Mar)
Arzak (San Sebastián)
Akelaŕe (San Sebastián)
The Waterside Inn (Bray)
The Fat Duck (Bray)
Restaurant Gordon Ramsay (London)
Alain Ducasse at the Dorchester (London)
The Araki (London) - ny
Cheval Blanc (Basel)
Restaurant de l'Hôtel de Ville (Crissier)
Schloss Schauenstein (Fürstenau)
Restaurant Frantzén (Stockholm) - ny
Schwarzwaldstube (Baiersbronn)
Restaurant Bareiss (Baiersbronn)
Vendôme (Bergisch Gladbach)
Waldhotel Sonnora (Dreis)
The Table (Hamburg)
Atelier (München) - ny
La Vie (Osnabrück)
Victor's Fine Dining by Christian Bau (Perl)
Restaurant Überfahrt (Rottach-Egern)
GästeHaus Klaus Erfort (Saarbrücken)
Aqua (Wolfsburg)
Kilde: ViaMichelin.com