Til hovedinnhold

Restaurantanmeldelser i 2017: Her er årets beste restauranter

TERNINGKAST 6: Vi samler alle restaurantene som har fått terningkast 6 og 5, blant annet Bon Lío og Park 29. Foto: Cicilie S. Andersen/Odin Jæger/VG
TERNINGKAST 6: Vi samler alle restaurantene som har fått terningkast 6 og 5, blant annet Bon Lío og Park 29. Foto: Cicilie S. Andersen/Odin Jæger/VG

Fra en tidligere Michelin-kokks nye og «feilfrie» restaurant, til en av landets morsomte og kuleste restaurantopplevelser.

Året er snart på hell, og 52 restaurantanmeldelser er gjennomført. I den anledning har vi samlet de beste restaurantene vi besøkte i løpet av året som gikk. I 2017 har hele ti restauranter fått terningkast 6 av VGs restaurantanmeldere, mens 13 har fått terningkast 5.

Blant toppsjiktet finner vi både kjente navn som gastrobaren Bon Lío, som har vært åpen siden 2013, helt nye satsninger, som den tidligere Michelin-kokken Björn Svenssons Galt, og en Michelin-restaurant på Tenerife.

Disse restaurantene fikk terningkast 6:

Foto: Cicilie S. Andersen/VG
Foto: Cicilie S. Andersen/VG

Dette sa anmelderen:

«Et besøk i det artige, gamle huset i Fredensborgveien etter åpningen i 2014 ga grunn til begeistring og en solid femmer på terningen. Det var riktignok noen rusk i maskineriet, og selve menysammensetningen var en smule ubalansert. Jeg savnet et høydepunkt eller to. Men dette kunne bare gå oppover, og ganske riktig: Bon Lío serverer for tiden et av hovedstadens aller beste måltider, i nærmest perfekt balanse og stigning, og med usedvanlig mange høydepunkter.»

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Dette sa anmelderen:

«Heldigvis er resultatet på Svenssons nye spisested, Galt, akkurat like feilfritt som tidligere. Det er i grunnen den samme maten og stilen vi kjenner fra hans to tidligere steder, men kanskje spisset ytterligere i retning av inspirasjon fra svensk tradisjonsmat.»

Foto: Odin Jæger/VG
Foto: Odin Jæger/VG

Dette sa anmelderen:

«Som forventet er maten førsteklasses. Kjøkkenet viser en evne til å fokusere på de gode og konsentrerte smakene mens kreativitet og tallerkenkunst kommer i andre rekke. Det krever en moden kokk å redigere seg selv ned til håndverkets essens. Resultatet er et måltid som føles genuint og harmonisk i alle ledd. Fra første bit er det vi rekker å smake ganske enkelt fabelaktig.»

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Dette sa anmelderen:

«Fyr Bistronomi har egentlig alt man kan vente seg og ønske seg av en moderne, folkelig restaurant. Her tar man bistromaten så langt og så godt at det grenser til «fine dining».»

Foto: Hallgeir Vågenes/VG
Foto: Hallgeir Vågenes/VG

Dette sa anmelderen:

«Den som vil oppleve sushi på virkelig høyt plan kan legge veien til Omakase by Alex Cabiao (han ga i sin tid navn til Alex Sushi), og som byr på en av de flotteste matopplevelsene i Oslo for tiden; en søster av Sabi Omakase i Stavanger, som tidligere i år fikk Michelin-stjerne

Foto: Odin Jæger/VG
Foto: Odin Jæger/VG

Dette sa anmelderen:

«Legg så til at servitørene er oppmerksomme, hyggelige og profesjonelle, samt at serveringen holder elegant og klassisk stil. Uten at man blir ruinert. Summen er det perfekte sommermåltidet i Oslo.»

Foto: Helge Mikalsen/VG
Foto: Helge Mikalsen/VG

Dette sa anmelderen:

«Det er ikke rart at vi lot oss rive med av Bokbacka i 2015. Det er fortsatt et tilgjengelig og festlig sted å spise glimrende mat. Kanskje regien ikke er stram nok til å imponere de strenge franskmennene, men det er et spisested i ypperste divisjon hvor det å være middagsgjest ikke krever hverken forberedelse eller forkunnskaper.»

Foto: Fredrik Solstad/VG
Foto: Fredrik Solstad/VG

Dette sa anmelderen:

«Pjoltergeist i Oslo lager stadig en av landets morsomste og kuleste restaurantopplevelser for gjestene. Og maten er på topp.»

Foto: Trond Solberg/VG
Foto: Trond Solberg/VG

Dette sa anmelderen:

«Maten er herlig ute av takt med flere av de kulinariske samtidstrendene, og med freidig fokus på kvalitet fremfor lokaltilhørighet fremstår stedet som et annerledes alternativ til våre etablerte topprestauranter. Servicen er alltid tilstede uten noen gang å være i veien. Resultatet er den franskeste gourmetrestauranten i Oslo siden Eivind Hellstrøm og Terje Ness regjerte på gamle Bagatelle.»

Foto: Restauranten
Foto: Restauranten

Dette sa anmelderen:

«Og prisen for alt dette? 75 euro pr. snute for full meny, med vinpakke kom prisen på totalt 120 euro. Maken til «value for money» har jeg knapt opplevd. Denne familiedrevne restauranten har eksistert i mange år, og har langsomt arbeidet seg opp på dette kulinariske nivået. Det er ingen grunn til at ferden oppover skal stoppe på én stjerne. Så er du i nærheten – og mange nordmenn er jo det – så er det bare å være med på reisen.»

... Og disse fikk terningkast 5:

Topphem, Oslo

Marg & bein, Bergen

Ruffino, Oslo

Ett bord, Oslo

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?