Til hovedinnhold

Vi har testet take away-burgere

3. april 2020Restaurant
CORONAKOS: Mange restauranter i Oslo og flere større byer tilbyr nå take away til kundene sine - inkludert restauranter som tradisjonelt ikke har gjort dette. Her har vi testet tre ulike leverandører av burgere - og vi ble positivt overrasket.
CORONAKOS: Mange restauranter i Oslo og flere større byer tilbyr nå take away til kundene sine - inkludert restauranter som tradisjonelt ikke har gjort dette. Her har vi testet tre ulike leverandører av burgere - og vi ble positivt overrasket.

Det er bedre med én burger i hånda enn ti på tallerkenen. Vi har prøvesmakt noen av de som kan leveres til døren din. 

En ting er sikkert, burgerne slutter ikke komme selv om du ikke kan sette deg ned til bords. Det er er lite som sier «takeaway» som et par burgere med fries til. Dette må da være den opprinnelige ta-med-maten. Ikke rart, for burgeren ligger fint isolert mellom to brød og slik holder den godt på varmen også. Hvis du er heldig holder den seg bra helt til du er hjemme.

Lyst til å prøve en annerledes burger? Burger med revet kylling

En god burger skal bestå av godt kjøtt, fint luftig brød og en relish eller dressing. Til nød kan man ha ost på. Du kan, hvis du vil, pynte burgeren din i like stort omfang som du pynter til jul, men det blir ikke mer burger av den grunn. Det er kjøtt, dressing og brød som er avgjørende for om burgeren er god. Det andre er enten en bonus eller en irritasjon, alt ettersom hvilken leir du tilhører.

Gourmetburgeren har tatt landet med storm, og det er knapt mulig å oppdrive et sted som ikke serverer sin egen spesialburger. Men som alle vet, en burger er best i hånda, ikke på tallerken. Jeg har testet tre burgerleverandører hjemme, en klassisk burger og en nymotens veggieburgerer fra hvert sted, spist rett fra medfølgende emballasje.

Munchies

OVERLEVDE SYKKELTUREN: Burgerne fra Munchies så pene ut da de ankom med budet - og smakte også godt! Cheeseburger til venstre, Beyond cheese til høyre. Foto: Mathias Steinbru
OVERLEVDE SYKKELTUREN: Burgerne fra Munchies så pene ut da de ankom med budet - og smakte også godt! Cheeseburger til venstre, Beyond cheese til høyre. Foto: Mathias Steinbru

Munchies startet opp i Torggata for seks år siden og ble raskt kjente innen «god burger i hånda» sjangeren. Siden den gang har de ekspandert i stor stil. Levering med Foodora.

Cheeseburger: Burgeren ser pen ut når den kommer, den har vært heldig å hvile på toppen av bestillingen. Brødet er luftig, fint og ikke for søtt. Kjøttet har en fin stekeskorpe og god smak. Osten har smeltet fint. Burgeren er fortsatt varm når den ankommer. Den er akkurat passe stor til at man er mett, men samtidig har lyst på mer.

Pris: Kr. 98

Terningkast 5

Beyond cheese: Kjøttsubstitutt-burgeren har en liten bismak av noe ubeskrivelig. Den mangler også en stekeskorpe slik en vanlig burger har. Dette til tross er den overraskende god. De små syltede agurkene gir litt krønsj mot det myke liksomkjøttet. Brødet med sesamfrø holder det hele sammen på en god måte.

Pris: Kr. 124

Terningkast 4

Pommes frites: Munchies sine pommes frites er sprø utenpå og myk inni, og salte, slik de skal være.

Pris: Fra kr. 48

Terningkast 5

Wünderburger

ABSOLUTT GODKJENT: Cheeseburgeren fra Wunderburger (t.h) får god score av Godts anmelder. Foto: Mathias Steinbru
ABSOLUTT GODKJENT: Cheeseburgeren fra Wunderburger (t.h) får god score av Godts anmelder. Foto: Mathias Steinbru

Disse lager en såkalt smashburger, det vil si at de presser kjøttet ned på pannen. Det gir en god stekeskorpe med masse smak. Levering med Foodora og Wolt.

Cheeseburger: I overkant mye relish som med sin søthet overdøver kjøttet. Hamburgeren skulle gjerne hatt enda tøffere behandling i pannen slik at den fikk skikkelig stekeskorpe. Hamburgerbrødet er lyst og luftig og uten sesamfrø.

Pris: Kr. 100

Terningkast 5

Beyond burger: Sterk og krydret. Fortsatt et godt alternativ til blomkålbiff. Fungerer også fint som kjøttalternativ, selv på dager hvor kvelden før har satt dype spor.

Pris: Kr. 140

Terningkast 4

Pommes frites: Frites har rustikt utseende, er sprø utenpå og myk inni.

Pris: Fra kr. 40

Terningkast 5

Døgnvill

TERNINGKAST 6: Veggie-burgeren fra Døgnvill til venstre i bildet fikk toppscore i denne testen. Foto: Mathias Steinbru
TERNINGKAST 6: Veggie-burgeren fra Døgnvill til venstre i bildet fikk toppscore i denne testen. Foto: Mathias Steinbru

Døgnvill har åpnet burgersjapper over hele Oslo, og også i Stavanger og Trondheim. De lager burger på kjøtt fra Jæren som kvernes hos A.Idsøe. Det har vært en garanti for godt kjøtt i mange år. Levering med Foodora og Wolt.

The classic: Litt brent brød skjuler en burger som er god på smak, men dessverre litt tørr og kompakt. Smaken av godt kjøtt kommer likevel godt frem her, og det er befriende lite sødme i brød og dressing. Hadde burgeren vært litt saftigere hadde det blitt toppscore.

Pris: Kr. 159

Terningkast 5

Veggie: Her er ikke vegetarburgeren et ferdigprosessert soyaprodukt, men bønner og sopp som skal oppfattes som en hamburger. Denne burgeren har et bitt, den er saftig og den har overaskende god tekstur. Dette er en ordentlig god vegetarburger som ikke later som den er kjøtt.

Pris: Kr. 159

Terningkast 6

Pommes frites: Rustikke og deilige fries.

Pris: Kr. 49

Terningkast 5

Publisert: 03.04.2020 kl. 12:39
Oppdatert: 06.04.2020 kl. 10:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?