Restaurantanmeldelse av Johnny Rockets: Enda en burger

22. februar 2019Restaurant
TERNINGKAST 4: Dersom du synes Illegal Burger er for kult, og Kverneriet for fint, er Johnny Rockets perfekt for deg, skriver VGs restaurantanmelder. Foto: Helge Mikalsen/VG
TERNINGKAST 4: Dersom du synes Illegal Burger er for kult, og Kverneriet for fint, er Johnny Rockets perfekt for deg, skriver VGs restaurantanmelder. Foto: Helge Mikalsen/VG

Johnny Rockets Sentrum

Akkurat når du trodde at Oslo ikke hadde plass til flere burgersteder har amerikanske Johnny Rockets funnet et smutthull med plass til én.

Etableringen av Johnny Rockets i Storgata i Oslo er slett ikke tilfeldig. Ulike uformelle og kjappe måltidsvarianter har historisk sett blomstret opp som ugress og ofte visnet nesten like fort. I min fars ungdom fikk landet sine første pølseboder, men innen jeg begynte på skolen hadde gatekjøkkenene tatt over stafettpinnen. Siden den gang har syklusene blitt stadig kortere, og før jeg var ferdig på ungdomsskolen hadde pizzasjapper tatt over gatekjøkkenenes gamle lokaler. Allerede i russetiden min var det kebab som ble servert rundt de samme respatexbordene. Take away-sushi var på moten en stund, før hipsterbevegelsen rundt Youngstorget snudde bunken og vi plutselig befant oss tilbake i hamburgerens tidsalder.

Det amerikanske diner-inspirerte konseptet med skarpe røde neonlys, servitører i hvite skjorter, myke røde stoler og like myke brune sittebenker plasserer seg midt i hovedstadens etterhvert velsegmenterte hamburgermarked. Johnny Rockets er pris- og ambisjonsmessig strategisk posisjonert til å ta opp kampen i den lille luken som befinner seg mellom de usminkede favorittene Munchies, Illegal Burger og Tommi´s, og de mer pyntede godbitstedene, som Kverneriet og Døgnvill.

Menyen tilbyr sideretter som kyllingvinger, ulike varianter av pommes frites med og uten tilbehør, «tots» (små friterte sylindere av potetmos) og ikke minst et godt utvalg av milkshakes. Ni ulike burgere er menyens ryggrad. Som et slags pek til andre amerikanske burgerkjeder har Johnny Rockets siden starten i California i 1986 fremhevet at burgerne deres er laget av ferskt oksekjøtt som aldri har vært fryst.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

UNDERHOLDNING: De ansatte på Johnny Rockets gir en danseoppvisning. Foto: Helge Mikalsen/VG
UNDERHOLDNING: De ansatte på Johnny Rockets gir en danseoppvisning. Foto: Helge Mikalsen/VG

Her hjemme reklamerer de med at det er slakter Strøm-Larsen som leverer kjøttet til hamburgerne på egen oppskrift. Akkurat det ser ut til å være et vellykket valg.

Jeg rekker å smake meg gjennom tre av stedets burgere, og kjøttet er saftig og smakfullt i dem alle. Ikke minst er de fint stekt med en skarp stekeskorpe og en kjerne som er lys rosa. Brødet er det samme på alle burgerne jeg prøver. Det er luftig, men ikke for mykt, slik at burgeren ikke blir vanskelig å holde. De er søtlige og helt riktig litt nærmere en hvetebolle enn et rundstykke både i konsistens og på smak.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

THE ORIGINAL: Den enkleste burgeren på Johnny Rockets er som en forfinet McFeast, skriver restaurantanmelderen. Foto: Helge Mikalsen/VG
THE ORIGINAL: Den enkleste burgeren på Johnny Rockets er som en forfinet McFeast, skriver restaurantanmelderen. Foto: Helge Mikalsen/VG

The Original er den enkleste utgaven, med knasende sprø crispisalat, passelig tykke tomatskiver, løk og sylteagurk. Dressingen er en blanding av majones og sennep. Burgeren er på mange måter som en forfinet McFeast – noe som helt sikkert ikke er tilfeldig. De ulike komponentene kommer tydelig frem, hver for seg. Men selv om råvarene er gode, blir den litt for kjedelig for meg. Spesielt skulle jeg ønske at grilltoppen kjøkkenet bruker satte mer særpreg på en så naken burger.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

SMOKE HOUSE: VGs restaurantanmelder mener Smoke House-burgeren hadde en mer fremtredende smak enn den originale standardburgeren. Foto: Helge Mikalsen/VG
SMOKE HOUSE: VGs restaurantanmelder mener Smoke House-burgeren hadde en mer fremtredende smak enn den originale standardburgeren. Foto: Helge Mikalsen/VG

Denne anonymiteten klarer kjøkkenet å kamuflere bedre i Smoke House-burgeren. Røyksmaken kommer fra en barbecuedressing, og selv i hard konkurranse med både cheddarost og friterte løkringer kommer smaken tydelig frem. Men om den forrige var anonym er denne varianten hektisk. Mot slutten av burgeren begynner det også å bli for mye for brødet som går litt i oppløsning.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

BACON CHEDDAR: Den tredje burgeren restaurantanmelderen smakte på var godt balansert. Foto: Helge Mikalsen/VG
BACON CHEDDAR: Den tredje burgeren restaurantanmelderen smakte på var godt balansert. Foto: Helge Mikalsen/VG

På tredje forsøk finner jeg endelig balansen. Bacon Cheddar er en harmonisk kombinasjon av rik ostesmak som binder sammen kjøtt, sauser og salater. Den tykke baconskiven fungerer også utmerket som en salt smaksforsterker. Nok en gang er salatens tyggemotstand imponerende.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

CHILI CHEESE FRIES: Det gjelder å spise denne retten raskt, før potetene blir seige. Foto: Helge Mikalsen/VG
CHILI CHEESE FRIES: Det gjelder å spise denne retten raskt, før potetene blir seige. Foto: Helge Mikalsen/VG

Chili cheese fries, som er pommes frites dekket med en krydret kjøttsaus og revet ost er omtrent så grisete og godt som forventet om enn ikke fullt så skarp som jeg ville hatt den. Fremfor alt er det viktig å spise denne før sausen rekker å gjøre de friterte potetene gjennomvåte og seige.

Bananmilkshaken er måltidets høydepunkt. En åpenbaring av søt og rund smak med moste biter av banan. Du lurer aldri på om dette er noe annet enn utmerket iskrem og ekte frukt.

Anmeldelsen fortsetter under bildet.

HØYDEPUNKTET: Bananmilkshaken falt i smak hos VGs restaurantanmelder. Foto: Helge Mikalsen/VG
HØYDEPUNKTET: Bananmilkshaken falt i smak hos VGs restaurantanmelder. Foto: Helge Mikalsen/VG

Johnny Rockets lykkes som forventet med å fylle det eneste ledige setet på hamburger-bussen som ruller gjennom Oslo for tiden. Men dessverre er det ikke helt godt nok til å endre folks vaner. Jeg har mine favoritter både i segmentet like under og i det rett over, og jeg kommer ikke til å bytte ut noen av dem basert på dette måltidet. Er du derimot en av dem som syntes Illegal Burger er for kult og Kverneriet for fint, er Johnny Rockets perfekt for deg.

---------------------------------------------------------------------------

Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Poenggivningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. Uansett type spisested, blir alle bedømt etter graden av måloppnåelse i forhold til hva som er å forvente ifølge restaurantens sjanger og ambisjon.

Restaurantene blir besøkt én gang, men med fornyet besøk hvis første besøk skulle indikere at det blir gitt terningkast 1. Anmelderne ser bort fra hendelige arbeidsuhell, men forsøker å bedømme helhet og mønstre.

6 angir en usedvanlig vellykket opplevelse, langt over forventet

5 angir en meget god opplevelse, bedre enn forventet

4 angir en god opplevelse, omtrent som forventet

3 angir en skuffende opplevelse, noe dårligere enn forventet

2 angir en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

1 angir en usedvanlig dårlig opplevelse med en rekke forhold under enhver kritikk

Merk at bildene tas på en annen dag enn anmelderen er der.

Publisert: 22.02.2019 kl. 10:11


Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Anmeldelsen er et øyeblikksbilde av et måltid, en subjektiv vurdering av måltidet anmelderen blir servert der og da. Anmelderen og Godts redaksjon velger hvilke restauranter som anmeldeles. Restauranten blir i utgangspunktet besøkt én gang.

Terningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. En restaurant bedømmes etter ambisjon og restaurantens tilhørende kategori og sjanger. Anmelderne ser bort fra åpenbare arbeidsuhell.

usedvanlig god opplevelse

meget god opplevelse

god opplevelse

en grei opplevelse med en del feil og mangler

en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

usedvanlig dårlig opplevelse

Har du kommentarer til anmeldelsen? Si din mening i kommentarfeltet, eller skriv en kronikk og send den til debatt@vg.no.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?