Restaurantanmeldelse av Amerigo: Holder ikke mål

17. mars 2016Restaurant
PANAMERIKANSK: På hjørnet ved Solli plass byr Amerigo på friske drinker og en meny full av pirrende kontraster, men maten holder ikke mål. Foto: Frode Hansen/VG
PANAMERIKANSK: På hjørnet ved Solli plass byr Amerigo på friske drinker og en meny full av pirrende kontraster, men maten holder ikke mål. Foto: Frode Hansen/VG

Hvis du kan finne deg i at maten er svak og servicen famlende, er Amerigo et utmerket sted for å se og bli sett.

Amerigo har nylig åpnet på hjørnet av Henrik Ibsens gate og Cort Adelers gate ved Solli plass. Etter en uvanlig lang venteperiode hvor lokalets store fasadevinduer var dekket med folie for å hindre innsyn, lokkes det nå med Pan-Amerikas dristige smakskombinasjoner, friske drinker og en meny full av pirrende kontraster, i en restaurant som bærer fornavnet til Amerigo Vespucci, som Amerika er oppkalt etter. Alt dette kun et steinkast fra Den amerikanske ambassade. Store ord som lover å ta meg med langt bort fra asfaltjungelens strabaser.

Selve lokalet er luftig, det er høyt til taket med fint naturlig lys fra store vinduer på alle kanter. Sjakkmønstret gulv gir et slags rustikt preg, men de store lysebrune skinnsofaene rundt store runde bord er riktig så overdådige Det er i det hele tatt et gjennomdesignet rom som vitner om betydelige investeringer.

Menyen består av fire småretter eller forretter, fem hovedretter, et lite utvalg fra grillen og en håndfull desserter. Den har tidsriktige retter som kullgrillede kjøttstykker og grillet sjøkreps uten at det oppleves som spesielt panamerikansk. Kanskje det ville hjulpet om de istedenfor franske hadde brukt amerikanske navn på biffene. Eller hvis vår trivelige, men fryktelig famlende servitør, hadde fortalt oss at både ceviche og steak-sandwich var utsolgt før vi bestilte dem.

I sterk kontrast til det ambisiøse lokalet er fisketacoen kveldens eneste kulinariske lyspunkt uten at jeg vil driste meg til å kalle den et høydepunkt. Fisken er fint stekt, men verken den syltede rødløken eller rømmedressingen smaker nok til å løfte fisken videre. Den får heller ikke noen hjelp av isbergsalat, tynne staver av gulrot, hodekål og rødkål. Ikke bare er grønnsakene tørre og bærer preg av at de er kuttet på en fabrikk langt fra Solli plass, men de har heller ikke noe i en panamerikansk taco å gjøre.

Hovedretten, den erkefranske klassikeren Côte de Boeuf (en tykk entrecôte hvor ribbebeinet fortsatt henger på), er enda svakere. En slik biff til to personer er et ordentlig stykke kjøtt som både trenger og fortjener tid og varsom varmebehandling. Men når vi får kjøttet servert er det uspiselig rått, og for første gang på seks år som anmelder må jeg sende kjøttet ut igjen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STYKKE KJØTT: En klassiske entrecôte er en av hovedrettene på grillmenyen. Foto: Frode Hansen/VG
STYKKE KJØTT: En klassiske entrecôte er en av hovedrettene på grillmenyen. Foto: Frode Hansen/VG

Dette byr på en utfordring for kjøkkenet som det slett ikke mestrer. Siden biffen allerede var skivet før den ble presentert for oss, kan den ikke settes inn i ovnen igjen til den er ferdig. En ærekjær håndverker ville begynt på nytt. Dessverre velger de her en lettvint løsning og legger biffskivene kjapt tilbake i den varme ovnen slik at de blir grå på utsiden, men fortsatt like rå i midten. Dermed er vår storslagne «Côte de Boeuf for to» degradert til en høyst ordinær porsjon med biffsnadder. Og verken den hverdagslige chimichurri-sausen, den merkelige melon-guacamolen eller den tynne cajunsausen kan forhindre katastrofen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GJENNOMFØRT: Lokalet er luftig med gjennomført design. Her er barområdet. Foto: Frode Hansen/VG
GJENNOMFØRT: Lokalet er luftig med gjennomført design. Her er barområdet. Foto: Frode Hansen/VG

Det blir heller ikke bedre med dessert-nachos av søtlige chips med melis og sjokoladesaus og tre enorme iskuler. Det hele fremstår som mer uryddig og vulgært enn kreativt og finurlig. Chipsen er tidvis bitter fordi den er stekt for hardt, mens det slett ikke er nok sjokoladesaus til å håndtere den enorme porsjonen. En annen dessert med fritert banan, tre store kuler is og så vel jordbær- som sjokoladesaus, følger samme formel. Den er horribelt søt og oppleves som en forvokst barnerett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

BARNEDESSERT: Dessert-nachos med sjokoladesaus og iskrem falt ikke i smak hos VGs anmelder. Foto: Frode Hansen/VG
BARNEDESSERT: Dessert-nachos med sjokoladesaus og iskrem falt ikke i smak hos VGs anmelder. Foto: Frode Hansen/VG

Likevel er lokalet fullt av festglade mennesker i de fjongeste jeans. Så er det kanskje slik at noen ganger er selskapet og omgivelsene viktigere enn maten. For som spisested holder dette slett ikke mål, men Amerigo er et nydelig sted med perfekt beliggenhet som passer utmerket dersom du mye heller vil se og bli sett enn å spise deg mett. Det blir antagelig en knallsuksess.

Amerigo Bar & Grill

Henrik Ibsens gate 60

0255 Oslo

Telefon: 23 27 28 00

Terningkast: 2

Maten: En underlig miks av retter som skal ha hentet inspirasjon fra Amerika.

Stemningen: Her er det vakre unge mennesker i alle varianter.

Valuta for pengene: Ingen av rettene er spesielt kostbare, men så er de da heller ikke særlig gode.

Priser: Småretter 90-140, sideretter og sauser 39-59, grillretter 100-255, hovedretter 150-210, desserter 25-160.

NB: Til venstre for døren er et stort barområde hvor du kan ta deg et glass eller to.

Publisert: 17.03.2016 kl. 12:11
Oppdatert: 18.03.2016 kl. 07:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?