Anmeldelse av take away fra J2: Anbefales varmt

5. mars 2021Restaurant
FESTMAT: Ris med sopp, kjøtt og kimchi skal spises i hjertesalatblad.
FESTMAT: Ris med sopp, kjøtt og kimchi skal spises i hjertesalatblad.
Foto: Mathias Steinbru/VG

J2

Vi er på runde tre. Restaurantbransjen går på en knockout om de ikke får god hjelp fra supportere og stat. Så hva kan DU gjøre? Hva med en kulinarisk tur til Korea, via Oscarsgate?

Viruset er ikke til å spøke med. Derfor godtar jeg å sitte på hjemmekontor, fortsatt. Men det jeg ikke skjønner og heller ikke godtar er hvordan restaurantbransjen blir behandlet. For bare ti dager siden åpnet noen restauranter dørene igjen, i bare noen dager, før det brått var slutt på nytt. Hva det koster orker jeg ikke regne på.

Det koster litt for alle oss som må sitte hjemme også. Det begynner å tære på nå. Men de sier det bare er et par måneder igjen før vi kan leve som normalt. Turer og drømmer er satt på pause. Min drøm om Japan og Korea er satt på en lengre pause, med det handler mer om småbarn enn om pandemi.

For å minske savnet etter nye opplevelser gjorde jeg det som har hjulpet meg mange ganger tidligere. Lese en bok og spise mat mens jeg drømmer meg bort. Når barna er lagt. Det er et times vindu der som kan utnyttes før jeg sovner.

Foto: Mathias Steinbru/VG

J2, er en liten koreansk restaurant og har fått gode kritikker i avisene tidligere. De tilbyr et måltid på seks retter du kan ta med hjem. Dette er festmat.

Og hvis det er noe du bør gjøre nå er det å feire våren. Solen titter så vidt frem over Ekebergåsen og kaster etterlengtede solstråler ned i mørkets dal. Det må feires.

Det må sies med det samme: Dette er den peneste maten jeg har fått servert i boks.  

Noe som ser ut som kvister heter Gim bugak. Det er fritert sjøgress. Det svarte sjøgresset har en hvit bark og kan kanskje minne litt om min vårlige nemesis – bjørken.  De lange kvistene dyppes i en ingefær- og tofusaus.

De fleste liker mat som er fritert. Jeg elsker det. Når den kan dyppes i noe er det om mulig enda bedre.

Fritert sjøgress.
Fritert sjøgress.
Foto: Mathias Steinbru/VG

Koreansk mat er opphavet til det meste av den asiatiske maten vi spiser mest av, blant annet sushi, hvis du går riktig langt tilbake. Laks, beter og kjørvel med en skarp og søt saus er en fin rett. De jordlige tonene i betene er markante og fine mot den sursøte sausen.

Glassnudler med scampi og sopp.
Glassnudler med scampi og sopp.
Foto: Mathias Steinbru/VG

Glassnudler med scampi og sopp er bare deilig. De store rekene er saftige og gode. Problemet med denne retten er at det er mye. Porsjonen er raus og jeg klarer ikke stoppe.

Etter nudlene kommer det en liten hamburger. Det svarte brødet med lyse sesamfrø skjuler en fritert og saftig kyllingbit. Det er surt, søtt, sterkt, salt og veldig, veldig godt.

Jeg står i sofaen mens jeg tygger og ytrer små gledesutbrudd. Det er bra burgeren ikke er større, for etter den kommer entrécote på koreansk vis.

Ris med sopp, kjøtt og kimchi legges i et hjertesalatblad og tygges, svelges og nytes.

Skal du feire noe, egentlig hva som helst, så er en meny fra J2 varmt å anbefale.

Burger med kylling.
Burger med kylling.
Foto: Mathias Steinbru/VG

Og avslutningsvis: Hvis du heter Reitan, Johannson, Hagen og driver stort innen mat. Driver med næringseiendom og har nytt godt av restaurantenes støttepakker. Eller du har fast jobb, ikke er permittert, med egen bolig, lån i banken og har spart penger på restaurantbesøkene du ikke har tatt. Da er det du som er vinneren av denne pandemien.

Nå er tiden inne for å bruke de pengene på de som har gjort det mindre godt enn deg.

Ta med mat hjem hvis du bor i Oslo, spis ute hvis du bor et sted der du kan det. Og er du i en av familiene som selger mat så kan du spandere på alle dine ansatte også.

Det overskuddet du sitter med ekstra i 2020 kommer fra alle de som ikke fikk spise ute. Gi de pengene til dem som ikke fikk noe, gi pengene til restaurantene.

Kjøp ceviche på Aymara ,taco på Breddos , dumplings på Golden Chimp eller dim Sum by Taste of china, eller pizza fra Parkteatret.

Eller bestill fra Geita, Hrimnir eller Silk Road.

Eller fra Amoi, Wolt og Foodora. Men husk bare at bestiller du av en tredjepart tar tredjeparten penger både av deg og restaurant.Kjøp direkte hos restauranten og hent selv, hvis du kan.

Har du enda ikke funnet ut hva du skal spise? Under finner du alle take away-anmeldelsene vi har gjort det siste året.

Publisert: 05.03.2021 kl. 11:21
Oppdatert: 05.03.2021 kl. 11:39


Finn flere artikler:

Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Anmeldelsen er et øyeblikksbilde av et måltid, en subjektiv vurdering av måltidet anmelderen blir servert der og da. Anmelderen og Godts redaksjon velger hvilke restauranter som anmeldeles. Restauranten blir i utgangspunktet besøkt én gang.

Terningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. En restaurant bedømmes etter ambisjon og restaurantens tilhørende kategori og sjanger. Anmelderne ser bort fra åpenbare arbeidsuhell.

usedvanlig god opplevelse

meget god opplevelse

god opplevelse

en grei opplevelse med en del feil og mangler

en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

usedvanlig dårlig opplevelse

Har du kommentarer til anmeldelsen? Si din mening i kommentarfeltet, eller skriv en kronikk og send den til debatt@vg.no.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?