Restaurantanmeldelse: Mikes Corner

VINNEREN: Godts anmelder mener vegetarsandwichen var det beste på menyen. Her sammen med halloumi-fires.
VINNEREN: Godts anmelder mener vegetarsandwichen var det beste på menyen. Her sammen med halloumi-fires.
Foto: Mathias Steinbru
Mathias Steinbru

Mikes Corner

Oslo$$$$

Nede i Oslobukta ligger Mikes Corner. En amerikansk-filippinsk bodega med bagetter og snacks. En parademarsj av guilty pleasures, men er det nok med fett salt og sukker?

Laab me Tender, laab me true, never let me go. Brødet er mykt, litt søtt, men holder den store mengden med kjøtt på plass. Det renner av saus og fett mellom fingrene. Servietten har tapt kampen mot alt det fuktige. Det knaser fint i grønnsaker, men bagetten har en bismak. Den mangler syre og friskhet. Laab, hvis målet er å putte den thailandske kjøttsalaten mellom to brød, er ideen mye bedre en gjennomføringen. Men det er mektig og sausete.

EN GOD START: Laab mih tender og kyllingvinger.
EN GOD START: Laab mih tender og kyllingvinger.
Foto: Mathias Steinbru

Kyllingvinger, min absolutte guilty pleasure, finnes med to smaker, to sauser. Kimchee er valget. Vingene kommer ut gylne og glinsende. Utsiden er full av syre og smak. Den er bred og spiss, lett salt. Kjøttet innenfor er litt tørt. Men det knaser og spraker likevel.

INNREDNING: Vår anmelder mener lokalet er en amerikansk gutts drømmerom.
INNREDNING: Vår anmelder mener lokalet er en amerikansk gutts drømmerom.
Foto: Mathias Steinbru

Corner’n ser ut som en kiosk i Manila blandet med en amerikansk gutts basketball-drømmerom. Her er det både basketballhelter og bruskjøleskap langs veggene. Det er nakent, men ikke på den kjølige måten. Serveringen er enkel, og på sitt vis sjarmerende. Plastbrikker og papir. Du kan med fordel hente litt ekstra med servietter

Bagettene, eller Subs, de avlange melkebrødene med sesamfrø er av god størrelse. De deles i to, så du lett kan dele en smak med en venn.

AMERICAN DREAM: Innredning er amerikansk-inspirert.
AMERICAN DREAM: Innredning er amerikansk-inspirert.
Foto: Mathias Steinbru

Corner Special en deres egen vri på en chicken parm blandet med koreanske smaker. Kyllingen var saftig, men det manglet litt trykk i smakene. Den endte opp med å smake mer som den rene chicken parm uten noe særlig annet enn et lite hint av noe sterkere. Men det er godt, brødet er saftig, og saus og jus strømmer ut i hvert tygg.

Den vegetariske sandwichen med aubergine er den beste sandwichen på Mikes. Den er frisk – med syltet løk, jalapeño. Den er saftig – med brunet løk, sopp saus. Den er sprø, med pankofritert aubergine. Den drypper ikke på langt nær like mye som de andre men den er fortsatt mer enn saftig nok.

BEST: I følge vår anmelder var den vegetariske sandwichen med aubergine er den beste
BEST: I følge vår anmelder var den vegetariske sandwichen med aubergine er den beste
Foto: Mathias Steinbru

De anbefalte halloumi-frites er salte og gode tilbehør til veggiebiten.

Corner Snack er navnet på en rett som må komme rett fra en singel ung persons bakfulle hode. En halv pose med nachos ligger i posen, over det ligger det kjøtt, saus og jalapeños. Det er veldig salt og hadde fungert flott dagen derpå.

DAGEN DERPÅ: Corner snack er salt, og passer til dagen etter fest.
DAGEN DERPÅ: Corner snack er salt, og passer til dagen etter fest.
Foto: Mathias Steinbru

Mikes Corner er en kneipe, en bule, en sjappe der du får klissete, sølete og deilige sandwicher. Du får grisete vinger og fries. Men selv om alt det er på plass, så er det noe smak som mangler. Mye blir litt for salt, fett og søtt. På ønskelisten vår står større, bredere og sterkere smaker.

Du klarer ikke å unngå å bli mett, på Mikes. Det er bra. Finner kjøkkenet balansen i smak, og på mengde saus kan det blir enda bedre. Og da blir det veldig bra.

FASADE I BJØRVIKA: Gå inn her for mye smak!
FASADE I BJØRVIKA: Gå inn her for mye smak!
Foto: Mathias Steinbru
Finn flere artikler:

Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Anmeldelsen er et øyeblikksbilde av et måltid, en subjektiv vurdering av måltidet anmelderen blir servert der og da. Anmelderen og Godts redaksjon velger hvilke restauranter som anmeldeles. Restauranten blir i utgangspunktet besøkt én gang.

Terningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. En restaurant bedømmes etter ambisjon og restaurantens tilhørende kategori og sjanger. Anmelderne ser bort fra åpenbare arbeidsuhell.

usedvanlig god opplevelse

meget god opplevelse

god opplevelse

en grei opplevelse med en del feil og mangler

en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

usedvanlig dårlig opplevelse

Har du kommentarer til anmeldelsen? Si din mening i kommentarfeltet, eller skriv en kronikk og send den til debatt@vg.no.

Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?