Anmeldelse av Barcode Street Food: Et stykke igjen til best

VED PERRONGEN: Oslo har fått enda en ny food court. Denne gangen like ved Oslo S, i Barcode.
VED PERRONGEN: Oslo har fått enda en ny food court. Denne gangen like ved Oslo S, i Barcode.
Foto: Godt
Mathias Steinbru

Er du av typen som ikke klarer å bestemme deg for hva du skal spise og blir sint hvis sulten ikke blir stagget fort nok etter ankomst på Oslo S? Da kan Barcode Street food være redningen.

Ofte hender det seg at man forviller seg til storbyen uten å ha forberedt hvor og hva man skal spise. Det eneste som er sikkert er at det bør skje med det samme for å unngå splittelser i gjengen eller samlivsbrudd. Så til alle rådville i hane- og hønehjørner på det dunkle internett – det finnes håp! Og det er der food courten spiller en genial rolle.

I enden av perrong 19 på Oslo Sentralstasjon - i Barcode - finner du et utvalg av matboder samlet i et ganske hyggelig lokale. For innenfor den stramme fasaden av stål og glass åpner det seg et fargerikt indre som lukter av mat, krydder. Musikken er glad og høy, og gjestene smiler.

14 boder gir mat av stor variasjon. Det meste kan spises, og noe av det med glede.  Men det er også noen utfordringer.

Terningkast:

Kjeden har etablert seg som en god leverandør av nudler. Her var det én rett som traff og én som var et stykke unna. Ho Chi Mihn nudler med kylling hadde tygg i nudlene, en kylling som ikke var for seig og en smak som var rund og fin. The plantie fløt av olje, både tempeh og nudler var lett ubehagelig i munnen. 

Terningkast:

En meze-tallerken inneholder sauser, falafel og brød. Falafelen er litt kompakt og tørr, men god på smak. En helt adekvat tallerken med mat. En Philly cheese steak serveres i rull. Osten er ikke smeltet, og det hele minner lite om det de prøver seg på. 

Terningkast:

En god bacalao med fisk som har en fin motstand i tygget. Smaken er rund, stor og med litt hete. Bolinhos var luftige, salte og smakte godt av klippfisk.

Terningkast:

Vegetarmat med sterke farger og varmende smaker. Det blir mye gryte, men jackfruit er et flott alternativ til kjøtt, det er mettende og ganske godt. Coco curry var søt og kunne med fordel hatt litt mer smak og trykk.

Terningkast:

Gule lefser ser ut som de er klippet i mindre og mer passende størrelser. Esker fra Ola Lompa blir observert på disken. Et rart valg. Svinekjøttet blir grillet på en vertikal grill, en slik en som man får shawarma fra. Det burde vært mye bedre, det hele var litt tørt, fett og salt takket være chipotlemayo. Taco med kylling hadde en grøtete konsistens og smaken var blass.

Terningkast:

Soup dumpling manglet suppe og var tørr. Siu Mai, dumpling med svin og reke hadde en ubehagelig og besk smak.

Terningkast:

Burgeren Future Classic testes. Hvis dette er fremtiden, så er vi ille ute. Denne hamburgeren har en usmak av harsk olje og en lukt av fiberplater. Friterte løkringer så lett udelikate ut og smakte av fett og løk. Vegansk mat kan være bedre enn dette.

Terningkast:

En shio ramen har dybde, eggene er bløte i midten, nudlene har tygg. Det er mye god smak i en stor skål. Gyoza er salte og syrlige og smaker av svin, men ser ut som om de er montert i all hast.

Terningkast:

Kylling karage er saftige biter av fritert kylling i en stor skål med kål, ris og tilbehør. Tonkatsu er panert svinekjøtt med en søt saus. Det er sprøtt, godt og mettende.

Terningkast:

En ceviche ser maltraktert ut. Fisken på toppen smaker godt modent, men smaken er litt bedre lenger ned i skålen. En ceviche bør være elegant og enkel. Her er den grøtete og udelikat.

En bao med svineribbe er mest fett, en syrlig kålsalat, og et veldig søtt dampet brød med en udelikat hinne.  

Terningkast:

Drømmen om den perfekte gyros lever, men man finner den ikke her. Til det er den litt for tørr, litt for enkel, og litt for smakløs. Men trenger man det lille minnet om solskinn og natten på Corfu etter alle de bøttene med longdrinks, så er ikke dette det dårligste alternativet i byen.

Terningkast:

En kuchiboks er nigiri og maki av helt adekvat smak og gjennomføring. Sushien ser bedre ut i boks enn på bilde. Det er mye ris i en sånn boks og fisken smaker lite.

Terningkast:

Der pepper'n gror. En boks med alt – kylling 65, butter chicken, samosa chaat, raita og naan. Det pleier å smake langt mer av maten til Peppern. Butter chicken blir litt tynn og pregløs. Sausen mister all sin smak i konkurranse med de søte bitene av kylling og den søte dressingen på samosaen. 

Terningkast:

Spicy tuna Poké smaker av tunfisk av lavere kvalitet som er tint og krydret med et lett, hett krydder. Smaken er ellers bred av soyasaus og en krydret majones. Du skal være glad i ris for å spise en hel skål. De grønne bønnene har fin konsistens. Den veganske varianten smaker også bredt av soyasaus. Avokadoen er myk og god, den syltede løken er sprø og god. Også her bør du være glad i ris.

Barcode street food er et av de festligste stedene å spise i Bjørvika, men det er et stykke igjen til det blir best.

Med alle de nye mathall og gatemattilbudene som har dukket opp i Oslo kan du velge etter hva du har lyst til å både spise, oppleve og se. Vil du ha spennende kinesisk mat, drikke god vin og se på fantastisk utsik er Vippa det beste alternativet. Er du sugen på skikkelig god thai, argentinsk eller dumpling og befinner deg i nærhenten av Vika er Via Village det beste valget. Vil du være i begivenhetenes sentrum, føler deg ung og viral og trenger en fest er Oslo Street Food i Torgata stedet. Vil du kombinere pintxos-spising med en handletur der du er ute etter godt kjøtt og sjøkrepsgarum er Mathallen Vulkan stedet for deg. Vil du henge med alle de med nøkkelkort rundt halsen, for en festlig lunsj med alt fra trainees til seniorer så er Barcode stedet du bør starte.

Oslo har blitt stort og smakfullt. Det finnes et sted for alle.

Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?