Lille Herbern fikk omsetningsforbud av Mattilsynet

POPULÆR: Stinn brakke på Lille Herbern som ligger på en holme utenfor Bygdøy i Oslo. Foto: TROND SOLBERG/VG
POPULÆR: Stinn brakke på Lille Herbern som ligger på en holme utenfor Bygdøy i Oslo. Foto: TROND SOLBERG/VG
Stella Bugge
Stella Bugge

Mattilsynet fant alvorlige brudd på regelverket for trygg mat da de kom på uanmeldt besøk på restaurant Lille Herbern utenfor Bygdøy torsdag kveld. Men forholdene er nå utbedret og restauranten er åpen.

Lokalene var ifølge Mattilsynet skitne og den eneste håndvasken som fantes manglet håndtak, slik at man ikke kunne vaske hendene på en hygienisk forsvarlig måte.

– Mattilsynet fant alvorlige brudd på regelverket for trygg mat knyttet til lokaler – allmenne krav, utstyr – renhold og håndvask, skriver tilsynets inspektør Ann Louise Grimstad etter besøket på den populære restauranten.

Les mer under bildet.

MANGLET HÅNDTAK: Den eneste vasken manglet håndtak og man kunne ifølge Mattilsynet derfor ikke vaske hendene på en hygienisk forsvarlig måte. Foto: MATTILSYNET
MANGLET HÅNDTAK: Den eneste vasken manglet håndtak og man kunne ifølge Mattilsynet derfor ikke vaske hendene på en hygienisk forsvarlig måte. Foto: MATTILSYNET

– Lokalene var gjennomgående skitne. Dette gjelder gulv, vegger og tak, men også innredning. Gammel skitt, fett, inntørket matrester, støv og annen forurensing var lett synlig. Hylle og skap på kjøkken for oppbevaring av rent utstyr var støvete og hadde klisset belegg, skriver hun videre.

Dermed fikk restauranten omsetningsforbud for mat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

GULVET: Slik så det ut på gulvet da Mattilsynets var på uanmeldt besøk. Foto: MATTILSYNET
GULVET: Slik så det ut på gulvet da Mattilsynets var på uanmeldt besøk. Foto: MATTILSYNET

– Når vi gir et slikt får de gjestene som allerede er servert fullføre måltidet sitt, men restauranten får ikke ta imot flere bestillinger. Omsetningsforbudet for mat ble opphevet rundt klokken 15 i dag, etter at virksomheten hadde sendt grundig fotodokumentasjon på at feil var utbedret, skriver Grimstad i en e-post til VG.

SKITTEN: Viften i oppvaskavdelingen som var plassert over vaskede tallerkener, var full av sort belegg, skriver Mattilsynet. Foto: MATTILSYNET
SKITTEN: Viften i oppvaskavdelingen som var plassert over vaskede tallerkener, var full av sort belegg, skriver Mattilsynet. Foto: MATTILSYNET

Daglig leder og eier av Lille Herbern, Geir Liewendahl, forteller at det var travelt og restauranten full av gjester da Mattilsynet kom på besøk klokken 20 torsdag.

– De fikk servert ferdig, men vi fikk ikke ta imot flere gjester før vi hadde fått orden på det, sier han til VG.

At håndvasken ikke var skiftet sier han skyldes at det er ferietid og at det derfor tar litt tid å få tak i en rørlegger. Det var også veldig travelt da tilsynet kom.

– De kom på en dag hvor det var veldig mye å gjøre og da er det naturlig nok litt søppel rundt omkring og ikke helt rent på gulvet når det er fullt kjør, sier Liewendahl.

Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?