Lille Herbern fikk omsetningsforbud av Mattilsynet
Mattilsynet fant alvorlige brudd på regelverket for trygg mat da de kom på uanmeldt besøk på restaurant Lille Herbern utenfor Bygdøy torsdag kveld. Men forholdene er nå utbedret og restauranten er åpen.
Lokalene var ifølge Mattilsynet skitne og den eneste håndvasken som fantes manglet håndtak, slik at man ikke kunne vaske hendene på en hygienisk forsvarlig måte.
– Mattilsynet fant alvorlige brudd på regelverket for trygg mat knyttet til lokaler – allmenne krav, utstyr – renhold og håndvask, skriver tilsynets inspektør Ann Louise Grimstad etter besøket på den populære restauranten.
Les mer under bildet.
– Lokalene var gjennomgående skitne. Dette gjelder gulv, vegger og tak, men også innredning. Gammel skitt, fett, inntørket matrester, støv og annen forurensing var lett synlig. Hylle og skap på kjøkken for oppbevaring av rent utstyr var støvete og hadde klisset belegg, skriver hun videre.
Dermed fikk restauranten omsetningsforbud for mat.
Artikkelen fortsetter under bildet.
– Når vi gir et slikt får de gjestene som allerede er servert fullføre måltidet sitt, men restauranten får ikke ta imot flere bestillinger. Omsetningsforbudet for mat ble opphevet rundt klokken 15 i dag, etter at virksomheten hadde sendt grundig fotodokumentasjon på at feil var utbedret, skriver Grimstad i en e-post til VG.
Daglig leder og eier av Lille Herbern, Geir Liewendahl, forteller at det var travelt og restauranten full av gjester da Mattilsynet kom på besøk klokken 20 torsdag.
– De fikk servert ferdig, men vi fikk ikke ta imot flere gjester før vi hadde fått orden på det, sier han til VG.
At håndvasken ikke var skiftet sier han skyldes at det er ferietid og at det derfor tar litt tid å få tak i en rørlegger. Det var også veldig travelt da tilsynet kom.
– De kom på en dag hvor det var veldig mye å gjøre og da er det naturlig nok litt søppel rundt omkring og ikke helt rent på gulvet når det er fullt kjør, sier Liewendahl.