Restaurantanmeldelse av Fun Kitchen: Ikke kom sulten

22. oktober 2020Restaurant
MØRKT: Belysninger er dempet og Fun Kitchen lover en festlig kveld.
MØRKT: Belysninger er dempet og Fun Kitchen lover en festlig kveld.
Foto: Johanna Siring

Fun Kitchen

$$$$

Det er ikke lenger fest i Hegdehausveien.

Omakase. Mange av oss lærte betydningen av ordet gjennom dokumentarer om gamle menn som har brukt 40 år på å perfeksjonere riskoking. Det betyr noe så enkelt som «jeg stoler på kokken». Si omakase så lager kokken et måltid av det beste han har for hånden der og da. Det er ingen meny, det er bare det beste kjøkkenet har. Heldigvis – for de av oss som ikke frekventerer Tokyo og byens mange Omakaser, så har det dukket opp noen riktig så gode også her i Norge.

Så er det kanskje ikke så rart da, at når noen åpner en restaurant med nikkei og asiatisk pan-fusjonskjøkken, at det nettopp blir Omakase, og ikke dagens åtteretter. Fun Kitchen lover deg en festlig kveld, de lover den skal bli velsmakende også. Store ord for den nyrenoverte boksen i fordums festgaten Hegdehausveien.

NATTKLUBB?: Interiøret er mørkt med gylne detaljer.
NATTKLUBB?: Interiøret er mørkt med gylne detaljer.
Foto: Johanna Siring

Lokalet er innredet som en nattklubb på et høyfjellshotell – mørkt med detaljer som er gylne og glitrer. I enden er det runde båser, de har du mulighet til å sitte i, hvis du har bestemt deg for å bruke 10.000 eller mer en kveld. Det er usikkert om maten er bedre der i sofaen.

Peruansk mat er særegen. For et par hundre år siden manglet landet arbeidskraft og importerte japanske og kinesiske borgere til noe som minner om slavedrift. Fra de utvandrede japanerne utviklet det seg en helt egen kulinarisk retning som blandet noe av det beste fra begge land. 

Ceviche på kveite er en flott start på kvelden. Fisken har fortsatt et fint tygg, og tigermelken (leche de tigre) den ligger i har en deilig syre og fin hete. Det er en godt laget ceviche, som virker på tørsten og på lysten på mer mat.

Sashimi av hyse er neste rett. I overkant tykke skiver av fisken ligger i en gul saus som smaker av ubestemmelig krydder.

Sashimi av hyse.
Sashimi av hyse.
Foto: Johanna Siring

Et overstekt kamskjell ligger i en svart dashi med brent smør. Her tror jeg kjøkkenet mente å brune smøret. De mente helt sikker ikke å steke kamskjellet så mye som de gjorde det heller. Det hele ender opp med å bli fryktelig seigt med en vond smak av brent smør.

Hovelsrudkylling er et kvalitetsstempel. Det viser at de i utgangspunktet bryr seg om dyr, om smak og om omdømme. Men skuffelsen er stor når et posjert bryst kommer skivet og druknet i en gul saus med en smak av paprikakrydder. Høyfjellshotellet hadde vært (mitt) Soria Moria (nå), da hadde jeg i det minste kunne gått av meg skuffelsen i norsk natur.

Antichucos, en rett som i Peru består av hjerter fra ku, and, kylling eller annet dyr, grilles på varm grill. Fun Kitchens smakløse kyllingbryst er så langt unna som det er mulig å komme.

And og lammekarré .
And og lammekarré .
Foto: Johanna Siring

Lammekarré! Så godt og så i sesong. Hva kan gå galt med en carré? En seng av linser i kremet konsistens, smaksatt med tang, er godt.

Men det første tygget av den tykke carréen avslører en underlig smak . Det smaker ramt og guffent.

Når tennene forsvinner for lett gjennom kjøttet oppdager man at kjøttet, som kommer fra et ungt dyr, og i utgangspunktet er mørt og herlig, fullstendig mangler tekstur. Kjøttet er pakket i plast og kokt på lav varme til det ikke har motstand og fiberstruktur igjen. Kanskje det er for å unngå lammebiter i tennene, det tar seg jo sjelden godt ut med kjøtt mellom tennene på fest.

Dessert.
Dessert.
Foto: Johanna Siring

En kaloribombe av en dessert bedrer humøret mot slutten av måltidet. Lucuma-isen har en smak som er rund, ukjent og deilig. Festen er knapt i gang, og vi er allerede på kaken, men det tar nok fortsatt noen timer til det blir dansing på bordene her.

Gjennom kvelden har vi en service som holder en standard langt over det mat og drikke gjør. Mat og vin er friskt priset og holder lav kvalitet. Dårlig service kan ødelegge et godt måltid, men her redder servitøren den lille æren som er igjen.

To av syv retter er gode, men resten har store mangler og er vanskelige å spise opp. Dette er ikke en Omakase, det er et måltid satt sammen av rettene som allerede er på menyen. Den tilliten jeg ga til kokken ble misbrukt på det groveste.

Oppdatert 14:16:

Restauranteier Fredrik Aasgaard reagerer på Godt.nos anmeldelse, og peker på det han mener er en rekke feil og unøyaktigheter. Han sier at kamskjellet ikke kan ha ligget i sort, brent smør, ettersom det er stekt i blekk fra blekkspruten, og at det heller ikke har vært overstekt. Sausen anmelderen mente hadde en smak av paprikakrydder har ifølge Aasgard ikke hatt noe paprika i seg.

- Vi vil alltid være ydmyke for konstruktiv kritikk og hvis gjester ikke er fornøyde vil vi alltid forsøke å rette opp dette inntrykket med en gang. Denne anmeldelsen derimot virker mer som et angrep. 98% av anmeldelsen har en negativ vinkling og alle overskriftene er særdeles negative.

- Uansett, vi håper ikke mange lesere tar anmeldelsen seriøst, vi gleder oss uansett til å ta dere imot – både nye som gamle gjester!

Presisering: I en tidligere versjon av denne saken sto omakase-menyen oppført med en pris på 860 kroner. Dette er basert på prisen på restaurantens hjemmeside. Det er nå presisert at prisen på 860 kroner er ifølge hjemmesiden, mens anmelderen betalte 749 kroner for omakase-menyen. I avslutningen av saken sto også «To av åtte retter er gode». Det er rettet til «To av syv retter er gode». Det ble presisert klokken 22.43 den 22.10.2020.

Rettelse: I en bildetekst hadde vi skrevet Anitchucos, men det var et bilde av en anderett med maispuré. Dette er nå rettet til and. Rettingen ble gjort 12:52 den 23.10.2020.

La inn kommentar fra restauranteier Fredrik Aasgaard 14:16 den 23.10.2020.

Foto: Johanna Siring

Publisert: 22.10.2020 kl. 15:17
Oppdatert: 24.10.2020 kl. 18:38


Finn flere artikler:

Premisser for VGs restaurantanmeldelser

Anmeldelsen er et øyeblikksbilde av et måltid, en subjektiv vurdering av måltidet anmelderen blir servert der og da. Anmelderen og Godts redaksjon velger hvilke restauranter som anmeldeles. Restauranten blir i utgangspunktet besøkt én gang.

Terningen reflekterer en helhetsopplevelse, der mat, service, og stemning bedømmes samlet. En restaurant bedømmes etter ambisjon og restaurantens tilhørende kategori og sjanger. Anmelderne ser bort fra åpenbare arbeidsuhell.

usedvanlig god opplevelse

meget god opplevelse

god opplevelse

en grei opplevelse med en del feil og mangler

en dårlig opplevelse med flere feil og mangler

usedvanlig dårlig opplevelse

Har du kommentarer til anmeldelsen? Si din mening i kommentarfeltet, eller skriv en kronikk og send den til debatt@vg.no.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Restaurant

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?