40 år gammelt kongelig kakestykke auksjoneres bort

29. juli 2021Aktuelt
RUBINBRYLLUP: I dag hadde det vært prins Charles og prinsesse Diana sitt rubinbryllup, hvis de fortsatt hadde vært gift. Paret skilte seg i 1996, ett år før prinsessen døde i en bilulykke.
RUBINBRYLLUP: I dag hadde det vært prins Charles og prinsesse Diana sitt rubinbryllup, hvis de fortsatt hadde vært gift. Paret skilte seg i 1996, ett år før prinsessen døde i en bilulykke.
Foto: STR New / X80002
Silje-Lisette Tennøy
Silje-Lisette Tennøy
Journalist Godt.no

En godt bevart del av prins Charles and prinsesse Diana sin bryllupskake blir snart auksjonert bort, hele 40 år etter at de giftet seg.

Et kakestykke som er 40 år gammelt høres kanskje ikke så fristende ut? Men når det er snakk om en kongelig kake, så endrer det kanskje på ting?

Det er auksjonshuset Dominic Winter som står bak auksjonen som går av stabelen 11 august, og direktøren mener at kakestykket ikke kunne sett bedre ut, ifølge BBC.

– Det ser ut til å være i samme tilstand, men jeg vil advare mot å spise det, sier Chris Albury, direktør ved Gloucestershire's Dominic Winter Auctioneers.

Kakestykket skal være på 793 gram, ifølge magasinet People, og det anslås allerede at det kan bli solgt for rundt 500 pund, i overkant av 6.000 norske kroner.

EN MATSKATT: Dette 40 år gamle kakestykket skal auksjoneres bort.
EN MATSKATT: Dette 40 år gamle kakestykket skal auksjoneres bort.
Foto: Dominic Winter/MEGA / MEGA

– Håndter med varsomhet

Det store kakestykket kommer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene, og viser det kongelige våpenskjoldet i gull, rødt, blått og sølv.

Kakestykket ble opprinnelig gitt i gave til Moyra Smith, et medlem av den tidligere dronningens personale på Clarence House.

Hun hadde kakestykket frem til 2008, helt til familien valgte å selge det til en samler, og bevarte det i en gammel blomstrete kaketine merket med et håndskrevet lapp: «Håndter med varsomhet – Prins Charles og prinsesse Diana’s bryllupskake». Hun signerte og daterte den til 27. juli 1981.

Nå igjen har det kommet opp for auksjon – 40 år etter bryllupet til Charles og Diana.

Den siste tiden har flere gjenstander, blant annet bryllupskjolen til Diana og Forden Diana fikk i forlovelsesgave fra Charles, blitt auksjonert bort eller lånt ut.

Det var et stort folkelig engasjement rundt giftermålet mellom Lady Diana Spencer og prinsen av Wales. Rundt 750 millioner mennesker verden over fulgte med på bryllupsseremonien i St. Paul’s Cathedral den 29. juli 1981.

11 år senere, i 1992, ble de separert og i 1996 skilte paret seg.

Publisert: 29.07.2021 kl. 11:09
Oppdatert: 11.08.2021 kl. 15:09


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?