Smaksprøven: Langpannekake ferdig på 1 (du trenger ikke 2–3)

20. mai 2021Aktuelt
(NESTEN) FIKS FERDIG: Røren kommer i en plastpose, og skal bare helles rett i en langpanneform.
(NESTEN) FIKS FERDIG: Røren kommer i en plastpose, og skal bare helles rett i en langpanneform.
Foto: Godt.no

Har du ikke tid til å lage en kake fra bunnen av, ei heller å tilsette to-tre ingredienser i en pulvermiks? Da er denne ferdige kakerøren for deg.

I artikkelserien «Smaksprøven» smaker vi på nye, gamle og/eller spennende produkter, og kommer med vår personlige vurdering.

1–2–3-kakemikser der man kun skal blande inn for eksempel vann, smør og egg har blitt en såkalt «go to» for mang en person de siste årene - enten fordi man har dårlig tid, eller rett og slett fordi man bare elsker «Toro brownies».

Blandingene er både elsket og hatet. Til tross for sin popularitet, har det også stormet rundt de populære pulverblandingene. Blant annet har konditor Pascal vært kritisk til norske foreldres bruk av de gule posene.

Nå kommer nok et lettvint (og potensielt kontroversielt) kakeprodukt i hyllene, nemlig en helt ferdig kakerøre. Denne trenger du med andre ord ikke å gjøre noe som helst med før du smeller den i langpannen, og steker den i ovnen. Vi har testet den nye 1(-2–3)-kakemiksen.

Dyr, men verdt det i en knipe

Først må utseendet vurderes, og her må vi si at de med fordel kunne ha drust på med en litt mer stødig innpakning. Røren skvulper rundt i en plastinnpakning, og man kan med gru se for seg hva som hadde skjedd om den hadde sprukket i bæreposen på vei hjem fra butikken. Men for all det - den holdt jo, og det til tross for at den har fått relativt hard medfart.

Vi drister oss også til å nevne at det ikke ser direkte delikat ut med skvulpende røre i en gjennomsiktig pose, men den skal jo raskt nok tømmes i en langpanneform uansett.

Ifølge ingredienslisten inneholder røren vann, sukker, hvetemel, rapsolje, fettredusert kakopulver, vaniljesukker, eddik, hevemidler (bakepulver, natron), salt og antioksidant (sitronsyre). Røren er blank, jevn og fin.

Foto: Godt.no

Prisen lå på stive 74,90 der vi kjøpte en av rørene. Etter en diskusjon innad i redaksjonen, kom vi fram til at man skal være rimelig desperat for å betale det. Men samtidig er det nettopp det man innimellom er i tidsklemma.

– Står man der sliten med null tid til overs, og få bakt en kake, hadde jeg lett betalt 75 kroner, sier én.

– Jeg tenker at hvis man er i en skvis, og har krisedårlig tid, så er det verdt det, sier en annen.

Til sammenligning koster en pose Toro langpanne-miks 29,90kr (sjekket på Oda.no torsdag ettermiddag). Der må du tilsette 200 gram smør, som da vil koste 20–30 kr hvis du kjøper meierismør. Sånn sett ligger den ikke prismessig mye over konkurrenten.

Å lage selve kaken er så enkelt at man nesten ikke kan si at man har laget en kake. For her er det bare å skru på ovnen, putte bakepapir i en langpanne à 30 x 40 centimeter, og helle røren oppi. Etter 40 minutter på 180 grader, er kaken klar.

Til tross for den ekstreme enkelheten, ga det en sliten småbarnsmor (klisjé, vi vet) en herlig mestringsfølelse av å ha «bakt» en kake innimellom slagene mens ungen krabbet rundt føttene og dro kjøkkenhåndklær ut av skuffen.

Vi valgte å lage tre varianter: En med glasur som stod natten over med plastfolie over seg, en variant der røren hadde blitt frosset ned først, deretter tint og så stekt, og en som ble kjøpt og stekt rett fra butikken.

Magisk «moist»

Varianten med glasur ble servert av Godt-journalist Maria under en 17. mai-frokost, og var rett og slett veldig saftig. Vi fryktet en tørr og smulete kake, men denne ga på ingen måte Sahara-følelse i munnen.

Kaken formet seg etter skjeen når man tok en bit, og var klebrig og god. Mens flesteparten likte den klebrige følelsen, følte en at den kjentes for lite stekt ut - og dette var selv om den ble stekt i 40 minutter og en kakepinne kom ren ut. Den er med andre ord på ingen måte tørr. Merk at vi lagde glasuren av ingredienser vi kjøpte i tillegg - vi brukte denne oppskriften.

Foto: Godt.no

Den andre kakerøren tilhørte Godt-journalist Mona, og var først fryst ned på grunn av holdbarhet, deretter tint og stekt. Den ferdigstekte kaken var veldig fuktig, nesten magisk «moist» til å være såpass tynn men likevel ferdigstekt. «Kjempegod!» utbrøt en (snart) fireåring.

Den smaker dessverre litt lite, synes den voksne, da den mangler kakaosmak som bør være i en god sjokoladekake. Den kunne med hell også hatt mer vanilje for å gi smaken mer dybde, nå er det bare veldig søtt. Men alt i alt i en perfekt fuktig sjokoladekake som med en glasur (du må lage og ha ingredienser og oppskrift til selv) kan bli en veldig god kake!

Den tredje og siste røren ble kjøpt i butikk av Godt-journalist Silje-Lisette, og satt i ovnen med én gang. Da kaken var ferdig stekt etter 35 minutter var den overraskende flat. Kaken inneholder både natron og bakepulver, og da skulle man jo nesten tro at den hadde hevet litt bedre.

Da kaken ble skåret opp, så den saftig og fin ut. Den manglet dessverre smaken av sjokolade, som man gjerne vil ha når man først skal unne seg en kakebit. Det gjorde også at oljen, som bidrar til at kaken er saftig, er det man sitter igjen med av smak.

Hvis man hadde servert denne kaken med en glasur, tror jeg toppingen hadde vært det beste ved hele smaksopplevelsen.

Vår endelige konklusjon: Dyr, perfekt konsistens, men litt smakløs.

Hvis du heller har lyst til å bake en langpannekake fra bunnen av, kan du sjekke ut disse tre oppskriftene:

Publisert: 20.05.2021 kl. 15:54
Oppdatert: 03.08.2021 kl. 09:35


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?