Derfor har hun smør i gløggen
Anne Maurseth fra baren Andre til høyre på Youngstorget i Oslo deler oppskrifter på sine beste juledrinker.
Andre til høyre er et populært vannhull hos Oslos utelivsgjengere. Baren er til og med nevnt på Discovery-listen til The World’s 50 Best Bars. Der er Anne Maurseth daglig leder, medeier og bartender.
Et av hennes beste tips nå i juletiden er å ha litt smør i julegløgg-oppskriften. Hun mener saltet i smøret gir en fin balanse til sødmen og syren i drinken.
– Smøret lager en deilig sfære rundt alkoholen, og syren fra eplemosten gir en herlig totalopplevelse, sier hun.
Her deler hun oppskriften på sin versjon av den klassiske julegløggen. Denne gløggen er inspirert av en gammel oppskrift fra forbudstiden i USA kalt Hot buttered rum, som i utgangspunktet var varm rom, smør, sukker og krydder.
– Gløggen jeg har laget her er laget med kvalitetseplemost, litt sitron, bourbon og smør, samt kryddersirup. Dette er noe av det beste jeg kan få av varme drinker, sier Maurseth til Godt.
Akevitten kan nytes på flere måter enn som juledram. I denne drinken får den selskap av både julekrydder og grapefrukt.
Det er slutt på at de som ikke drikker alkohol, skal nøye seg med Mozell mener Maurseth. Her er et friskt og fint alternativ som passer ypperlig til høytiden.
Inspirert til å lage enda flere drinker hjemme? I saken under deler bartenderne på Svanen oppskrifter på drinker med smak av jul.
Publisert: 21.12.2020 kl. 12:53
Oppdatert: 22.12.2020 kl. 11:01
Lag deg en gratis konto