Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens pepperkake-kaker

29. november 2019Aktuelt
MED EN VRI: Myk og saftig pepperkake-kake. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
MED EN VRI: Myk og saftig pepperkake-kake. Foto: Sara Johannessen Meek / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

Julelysene er tent og julens forberedelser er i gang. Og det blir ingen adventstid uten flere runder med pepperkaker, sånn er det bare. Så hva med en liten tvist på en av høytidens store favoritter?

En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig.

Toppet med melisglasur, granateplekjerner og noen grønne innslag, blir pepperkake-kaken raskt midtpunktet på kakefatet. Hvis du dropper melisen kan du servere kaken i tynne skiver med blåmuggost og kanskje noen portvinskokte rosiner. Nydelig kosemat som passer perfekt til gløggen!

Hjemmelaget iskake med biter av pepperkakedeig er en finfin dessert i denne hektiske tiden – da den kan lages god tid i forveien og oppbevares i fryseren (selvsagt) frem til servering. Mandelbunnen er uten mel, så den tåler å bli servert omtrent rett fra fryseboksen, men både is og bunn har godt av noen minutter i romtemperatur før servering. Appelsinkaramell-sausen ved siden av derimot, kan med fordel få lov å være lun.

Så hender det jo også at noen pepperkaker knuser eller blir liggende og slenge litt nederst i kakeboksen. Disse får et helt nytt liv som bunnen i en bakt ostekake. Smak ostekremen til med en god klunk Baileys hvis du liker det (eggelikør er jo også veldig godt, da …) og dekk kaken med et tykt rømmelokk. Kanskje har du helt plutselig fått en ny pepperkake-kake-favoritt!

Publisert: 29.11.2019 kl. 10:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?