Matbloggerens favoritt: Bakt torsk med chorizosalsa

18. januar 2016Aktuelt
HVERDAG & FEST: Torskens milde smak i følge med en smakfull salsa, søtpotet og asparges vil mette selv den mest kresne mage. Foto: Elin Larsen
HVERDAG & FEST: Torskens milde smak i følge med en smakfull salsa, søtpotet og asparges vil mette selv den mest kresne mage. Foto: Elin Larsen

Mild smak, med en skikkelig god og spicy salsa

Matbloggeren Elin Larsens favorittrett: Bakt torsk med chorizosalsa
Bor i Trondheim
Har blogget siden 2011
Bloggens mest populære oppskrift er perfekt helstekt kylling
Foto: Elin Larsen
Matbloggeren Elin Larsens favorittrett: Bakt torsk med chorizosalsa Bor i Trondheim Har blogget siden 2011 Bloggens mest populære oppskrift er perfekt helstekt kylling Foto: Elin Larsen

- Jeg liker veldig godt kombinasjonen av den milde torsken, sødmen fra søtpotetpureen og det sterke fra chorizosalsaen. Den smaken er helt uslåelig, og jeg lager den ofte som søndagsmiddag eller til festlige anledninger, sier Elin.

- Torskeretten er lett å lage og tar liten tid. Bare pass på å ikke bake fisken for lenge. Det som krever litt kjøkkenarbeid er kutting av ingrediensene, men middagen blir ferdig innen 30 minutter, sier Elin.

- Høydepunktet mitt når det gjelder mat, var da VG arrangerte en nasjonal konkurranse om å kåre Norges beste 17. mai kake. Jeg vant med pavlova med appelsinkrem, karameliserte hasselnøtter og ferske bær, forteller hun.

- Jeg er en dame på 42 år med mange jern i ilden. For øyeblikket studerer jeg, driver eget foretak, jobber og er lidenskapelig opptatt av trening og mat, sier Elin.

- Gleden over å skrive en matblogg er at jeg kommer i kontakt med mange spennende og interessante mennesker. Jeg digger å lære nye ting om mat, råvarer, komposisjon og smakssammensetninger. Matlaging er noe jeg aldri blir utlært i, og nå er jeg spesielt fasinert over forkortelsen R.E.G.N som betyr at maten er rask, enkel, god og næringsrik, forteller hun.

Elin bruker omtrent 30 minutter på å lage denne.

Slik lager du torskemiddag for 4 personer

Forvarm ovn på 225 grader.

Begynne med søtpotetmos, deretter chorizosalsa, fisk og asparges.

Søtpotetmos

4 store søtpotet, skrelt og kuttet i terninger

1 fedd hvitløk

1-2 ss smør

2-3 ss melk eller fløte

litt vann fra kokepotetene

Skrell søtpotetene og del i biter. La koke sammen med 1 fedd hvitløk i vann med 1 ts salt. Kok potetene passe mør ca. 15-20 minutter alt etter hvor store biter du har delt den opp i. Sil av vannet og mos potetene til en fin mos. Smak til med salt, pepper, smør eventuelt fløte.

Verdens beste chorizosalsa

rikelig olivenolje

3 sjalottløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

20 små dulcita tomater, én tomat deles i 4

130 gram chorizo, små terninger

saften fra 1 appelsin

én stor neve fersk basilikum, grovhakket

Begynn med å surre løk i en god klunk olivenolje. Viktig at løken får surre på middels varme i 2-3 minutter, men ikke la den bli brun. Tilsett chili og stek videre i ca 1-2 minutter. Tilsett tomater og chorizo og la dette surre i 3 minutter. Avslutt med å helle ferskpresset appelsinsaft og rør inn. La småkoke til du ser det begynner å tykne. Ta pannen av varmen, og tilsett rikelig med hakket fersk basilikum.

Bakt torsk

500 gram lettsaltet torskefilet

La torsken ligge på kjøkkenbenken i opptil 30 minutter til den får romtemeratur. Legg fiskefiletene på en smurt ildfast form. Torsken bakes midt i ovn, omtrent 15 minutter.

Smørstekte asparges

1 pk grønne mini asparges

Mens torsken bakes så smørstek aspargesene lett i stekepannen. Avslutt med å drysse over litt maldonsalt.

Publisert: 18.01.2016 kl. 11:58
Oppdatert: 18.01.2016 kl. 15:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?