Til hovedinnhold

Fire uimotståelige sjokoladedesserter du kommer til å elske

10. oktober 2014Aktuelt
MØRKE FRISTELSER: Det er få ting som er så uimotståelig som sjokolade. Hva med en fløyelsmyk sjokolademousse med pekansmuler eller en rykende varm sjokoladefondant? Foto: Sara Johannessen/VG
MØRKE FRISTELSER: Det er få ting som er så uimotståelig som sjokolade. Hva med en fløyelsmyk sjokolademousse med pekansmuler eller en rykende varm sjokoladefondant? Foto: Sara Johannessen/VG

Sjokoladefondant med karamellfyll, After Eight-kake og sjokolademousse. Her er mine beste oppskrifter med deilig mørk sjokolade.

Mørk, lekker og uimotståelig fristende. Jeg elsker sjokolade og ryker nesten daglig på en liten bit eller to. Men da snakker vi mørk sjokolade altså, med en kakaoprosent på mellom 60 og 70 prosent. Mørk sjokolade av god kvalitet med en dyp, fyldig og intens sjokoladesmak. Det er jo selvsagt veldig gledelig at kakao er sunt og har et naturlig innhold av antioksidanter. Jo mørkere sjokolade, desto høyere innhold av disse fabelaktige stoffene. Og glem for all del ikke at sjokolade er et afrodisiakum i tillegg til å ha en oppkvikkende effekt.

Det viktigste av alt er uansett at mørk sjokolade er utrolig godt, og skulle det vise seg at disse sjokoladedessertene likevel ikke bremser min innvendige oksidering, så gjør de meg i hvert fall veldig lykkelig!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Del dine bilder av gode sjokoladedesserter på Instagram, og merk dem med #godtno. De beste bildene publiserer vi på forsiden!

Publisert: 10.10.2014 kl. 10:30
Oppdatert: 29.10.2014 kl. 11:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?