Eksklusiv ris til en vill pris: Kinmemai Premium er verdens dyreste ris

24. oktober 2017Aktuelt
DYRT: Den dyre risen er japansk. Merk at dette er et illustrasjonsbilde, og ikke den reelle rekordrisen. Foto: Sara Johannessen/VG
DYRT: Den dyre risen er japansk. Merk at dette er et illustrasjonsbilde, og ikke den reelle rekordrisen. Foto: Sara Johannessen/VG
Kaja Storrøsten
Kaja Storrøsten

Den japanske risen koster over 850 kroner kiloen.

Produsentene mener at det er verdens beste ris. Verdens beste eller ei - det som er helt sikkert er at det er verdens dyreste.

Den japanske risen, som heter Kinmemai Premium, koster over 850 kroner kiloen, altså 109 dollar, og ble kåret til den dyreste av Guinness rekordbok i 2016. Og nå skal skal den altså komme på markedet utenfor Japan for første gang, ifølge Fox News.

Kinmemai-risen skal selges i Singapore fra og med november. Grunnen til den høye prisen er blant annet at den har en lang modningsprosess, og at den inneholder fem forskjellige risslag fra forskjellige deler av Japan, blant annet Gunma, Nagano og Niigata.

Middels mottakelse

Den behøver heller ikke å skylles før tilberedning, skriver Elle Singapore, som har smakt på den eksklusive risen - som får en jevnt over middels mottakelse:

«Hvis du hadde forventet riskorn som eksploderer med livsendrende smaker, vel, da blir du skuffet. Risen er absolutt velsmakende (søt og kremet med en nydelig luftig tekstur), men sett bort fra en bedre munnfølelse, er det ikke mye som skiller den fra vanlig Kinmemai-ris,» skriver magasinet, før de fortsetter:

«Kan vi si at det smaker «Jeg betaler 20 ganger mer for dette»-bedre? Ikke akkurat».

Svinedyr mat

Dette er ikke første gang vi har skrevet om SVÆRT eksklusiv mat. Vi har tidligere skrevet om en helt spesiell drueklase som ble solgt for - hold deg fast - 30.000 kroner.

Vi har skrevet om den norske sjødelikatessen som koster 12.000 kroner per kilo (og som visstnok er veldig i majones), og om isbitene som selges for den nette summen à 1900 kr per stykk.

Publisert: 24.10.2017 kl. 15:51


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?