Søte oppskrifter med høstens epler
Ikke la eplene råtne i høstløvet i hagen. Fra saftig eplekake til sprø eplepai - lag noe godt med de norske eplene.
Høsten er tid for å fråtse i norske epler - særlig hvis du er så heldig å ha hagen full av epletrær. Det finnes utrolig mange eplevarianter, og de mest kjente norske er sortene Summerred, Aroma, Gravenstein og Åkerø. Disse er både friske og syrlige i smaken og passer bra i matlaging.
De norske eplene er mer enn gode nok å nyte som de er, men innimellom frister det å lage noe godt med frukten. Heldigvis kan epler brukes til så mangt - og de er spesielt gode i bakst og desserter. Og selv om eplene har noen skavanker kan de fint brukes i en saftig eplekake eller som fyll i pai.
Det er ingenting i veien for å kjøpe norske epler i butikken. Velassorterte dagligvarebutikker har som regel et godt utvalg norske epler når de er i sesong.
Her er fem søte oppskrifter du vil bruke eplene til i høst:
Publisert: 25.08.2016 kl. 11:48
Oppdatert: 11.10.2016 kl. 09:21
Lag deg en gratis konto