Her er Oslos beste restauranter

3. juni 2016Aktuelt
BYENS BESTE: Pizza? Nå får du de populære pizzaene fra Lofthus Samvirkelag også på Kiellands plass. Foto: Frode Hansen/VG
BYENS BESTE: Pizza? Nå får du de populære pizzaene fra Lofthus Samvirkelag også på Kiellands plass. Foto: Frode Hansen/VG

Skal du ut og spise i hovedstaden i sommer? Få oversikt over favorittene.

Når sommeren kommer er det alltid hyggelig å gå ut og spise. Hvert år kårer Osloby byens beste restauranter. Denne gangen var 65 restauranter nominert i 13 kategorier, og over 20.000 stemte. Vinnerne ble annonsert under Aftenposten matfestival som gikk av stabelen på Youngstorget helgen 27.-28. mai.

Både nye og gamle favoritter gikk helt til topps i de ulike kategoriene som omfavner alt fra Oslos beste burger til hovedstadens beste gourmetrestaurant.

Godt har samlet toppfavorittene her basert på kåringen, våre anmelders favorittsteder på sommeren og nylige anmeldelser, slik at du enkelt kan guide deg gjennom Oslos spisesteder.

Sjømat: Solsiden

Foto: Therese Alice Sanne/VG
Foto: Therese Alice Sanne/VG

Vil du ha god fisk, sol og sjøutsikt, er den sesongåpne restauranten ved Akershus festning stedet å dra, mener restaurantkritiker Erik Fosnes Hansen.

Bortsett fra perfekt beliggenhet i sommermånedene, er Solsiden kanskje aller mest kjent for sitt overdådige og fantastiske skalldyrsfat.

Hvor: Akershusstranda 13 Skur 34

Priser: Forretter 135-275 kr, hovedretter 175-325 kr, dagens 3-retters meny 525 kr.

Billig-gourmet: Sentralen

Foto: Mattis Sandblad/VG
Foto: Mattis Sandblad/VG

Spisestedet, som har inntatt Gamle Christiania Sparebank i Kvadraturen nå kjent som kulturhuset Sentralen, har i løpet av kort tid blitt en ny favoritt blant byens matentusiaster. Trendy, uformell og god matkunst basert på nordiske råvarer til lave priser var noen av stikkordene da Godts restaurantanmelder besøkte nye Sentralen i mars.

Hvor: Øvre Slottsgate 3

Priser: Alle enkeltretter 75-130 kr, utvalgt meny 550 kr.

Indisk: Der Peppern Gror

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Der Peppern Gror, som ligger ved Rådhuset, vinner ikke bare som byens kuleste indiske restaurant, men også som Oslos beste nå. Stedet serverer tradisjonell indisk mat i kulere innpakning enn sine konkurrenter, samt grill- og gatemat.

Hvor: Fridtjof Nansens plass 7

Priser: Hovedretter 195-230 kr, tasting meny 410 kr.

Asiatisk: Happolati

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Happolati ble i april hyllet som det mest nyskapende stedet i Oslo av anmelder André Blomberg-Nygård. Selv om den nye restauranten har tatt over den tidligere stjernerestauranten Ylajalis lokaler, er både konseptet og prisnivået annerledes. Her får du lekne og oppfinnsomme asiatiskinspirerte retter til en god pris.

– Det er alltid stemning på torget der på sommeren. Nå skal de også åpne bakgårdsservering, forteller Blomberg-Nygård.

Hvor: St Olavs plass 2

Priser: Småretter 85-145, hovedrett 235, meny 475-650.

Burger: Illegal burger

Foto: Jan Petter Lynau/VG
Foto: Jan Petter Lynau/VG

Hovedstaden har de siste årene fått flere nye burgersjapper som leverer på høyt nivå. Likevel er det ett burgersted som holder stand med sine store og saftige burgere. Hovedlokalet til Illegal burger er både anonymt plassert og lite, men serverer til gjengjeld byens beste burgere ifølge kåringen til Osloby. De utvidet også med en ny filial på Løkka i vinter.

Hvor: Møllergata 23 / Olaf Ryes plass 4A

Priser: Burgere 79-134 kr, grillede poteter 42 kr.

Sushi: Alex sushi

Det er ikke overraskende at Alex Sushi på Solli plass vant Oslobys årlige kåring. Dette er en av byens mest populære sushirestauranter og kjent for å levere fantastisk fisk. Rå fisk er imidlertid dyrt, noe prisnivået gjenspeiler, men stedet er absolutt verdt et besøk ved spesielle anledninger.

Hvor: Cort Adelers gate 2

Priser: Sashimi 120-285 kr, nigiri 80-180 kr, maki 105-205 kr, 3-retters sushimeny 485 kr.

Ser du etter et sushisted som leverer god sushi til middels priser, anbefaler Erik Fosnes Hansen Art of Sushi i Elisenbergveien 19. Her er det dessuten veldig hyggelig å sitte ute på sommeren.

Pizza: Lofthus Samvirkelag

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

Den første filialen til Lofthus Samvirkelag på Torshov har de siste årene blitt omtalt som byens beste pizza, også av Godts anmelder Erik Fosnes Hansen i 2015. I Oslobys kåring går den nyeste avleggeren, som har inntatt lokalene til Tranen på Alexander Kiellands plass, helt til topps. Her finner du et spennende utvalg av pizzaer - særlig reinsdyrpizzaen med hvit saus er en populær favoritt.

Hvor: Åsengata 42 / Waldemar Thranes gate 70

Priser: Pizzaer 175-185, barnepizza 120.

Er været fint anbefaler anmelder André Blomberg-Nygård å plukke med seg en take-away pizza og ta den med i parken. Selv går han gjerne innom Villa Paradiso på Grünerløkka.

Publisert: 03.06.2016 kl. 15:06
Oppdatert: 06.06.2016 kl. 10:19


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?