Kjøleskapsgrøt: Fem frokoster som lager seg selv over natten

DEILIG: Piff opp den klassiske havregrøten og lag en deilig «grøt på overnatting». Foto: Ohmyveggies/Ida Frosk
DEILIG: Piff opp den klassiske havregrøten og lag en deilig «grøt på overnatting». Foto: Ohmyveggies/Ida Frosk
Maria Tveiten Helgeby

Med noen enkle forberedelser kan du ha frokosten klar allerede før du står opp.

Havregrøt er en flott måte å starte dagen på. Den både metter og smaker kjempegodt, og kan i tillegg varieres på utrolig mange måter.

På travle morgener er det fort gjort å skippe frokosten for å spare tid. Dropp å droppe frokosten ved å lage en deilig «bircher müsli» eller «overnattingsgrøt». Den lages nemlig kvelden i forveien, og smaker spennende og annerledes enn den vanlige havregrøten. Der den vanlige havregrøten fort kan oppleves som tung, er «bircher müsli» mer søt, syrlig og fuktig. Da er det ikke rart at grøten har blitt svært populær.

Fremgangsmåten er enkel: Havregrynene blandes med væske, som for eksempel yoghurt, melk og litt juice, og står og godgjør seg i kjøleskapet over natten. Tilsett gjerne litt nøtter og frisk frukt rett før servering, og med det er en nydelig frokost klar før du i det hele tatt rekker å si «på tom mage».

Inspirert av Buzzfeed - sånn lager du fire deilige varianter av «overnattingsgrøt»:

Foto: Ida Frosk
Foto: Ida Frosk

Matblogger og -kunstner Ida Frosk har her laget en superenkel grunnoppskrift på havregrøt over natten. Hvis man vil er det også utrolig godt å toppe det hele med moreller, mandelflak og kardemomme.

Denne friske varianten lages med sitronyoghurt, men du kan også bruke gresk yoghurt naturell.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Dette er en syrlig og deilig variant med raspet eple og honning. Det høres kanskje rart ut å kombinere juice og yoghurt med havregrøt, men kombinasjonen smaker kjempegodt. Perfekt til frokost - friskt, lett og fruktig.

Foto: Veganmisjonen
Foto: Veganmisjonen

Tørket frukt og nøtter er kjempegodt, og her har Jane fra Veganmisjonen laget en deilig vri på overnattings-grøten. Dadler og mandler kombineres med peanøttsmør, vanilje og kanel for en skikkelig festfrokost.

Foto: Ohmyveggies
Foto: Ohmyveggies

Hvis du savner sommeren er denne tropiske havregrøten med kokos og mango et herlig alternativ. Den friske gule fargen av mango kan lyse opp ethvert frokostbord på tidlige morgener.
Klikk for oppskrift.

Ta bilde av din overnattingsgrøt, tagg det med #godtno og legg det ut på Instagram. De fineste bildene publiserer vi på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?