Til hovedinnhold

Det beste jeg vet: Tom Victor Gausdal spiser sjelden frokost

7. oktober 2016Aktuelt
ROCKE-KOKK: Tom Victor Gausdal er prisbelønt konkurransekokk og restauranteier og kokebokforfatter og programleder og gründer - han lever et ganske heftig kokkeliv, med andre ord. Foto: Roger Neumann/VG.
ROCKE-KOKK: Tom Victor Gausdal er prisbelønt konkurransekokk og restauranteier og kokebokforfatter og programleder og gründer - han lever et ganske heftig kokkeliv, med andre ord. Foto: Roger Neumann/VG.
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Han er en av landets fremste kokker og har alt fra kokebøker og TV-programmer, til etablerte restauranter og VM-medlajer på CV-en. Gausdal står ofte over frokosten, men vet å kose seg med en entrecôte når han er alene hjemme.

Tom Victor Gausdal

Født: 05.06.1976
Fra: Nøtterøy
Sivilstatus: Gift
Jobb: Kokk

Foto: Kristian Helgesen/VG.
Tom Victor Gausdal Født: 05.06.1976 Fra: Nøtterøy Sivilstatus: Gift Jobb: Kokk Foto: Kristian Helgesen/VG.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet «MasterChef»-dommer Gregory Paul og matblogger Trine Sandberg.

Denne uken har vi pratet med Tom Victor Gausdal, som er prisbelønt for sitt arbeid som kokk og har gitt ut flere kokebøker.

– Hva er din frokostfavoritt?

Jeg spiser sjelden frokost, men det må nok bli franskbrød med solbærsyltetøy

– Hva er din favorittmiddag?

Kjøttkaker og kålstuing. Konen min er helt rå på å lage det.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

Går for det meste i Freia melkesjokolade og sjokolademus. Jeg er også veldig glad i kokosboller.

– Hva liker du aller best å servere?

Asparges med hollandaise

– Hva er din favorittingrediens?

Egg. Hva hadde vel verden vært uten?

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

Smør, sennep, syltetøy, melk, kavli kaviar, gulost, parmesan, løk, hvitløk, skinke og leverpostei.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

En god liten kokkekniv og rivjern. Ellers er jeg veldig begeistret for en steinmorter til å knuse krydder i.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

Brødbakemaskin.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

Pizzaen til mamma på lørdagene.

– Hvor vil du helst reise?

Australia og California, for sol og varme!

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

En feit grillet entrecote.

Publisert: 07.10.2016 kl. 11:36
Oppdatert: 07.10.2016 kl. 13:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?