Til hovedinnhold

Det beste jeg vet: Tom Victor Gausdal spiser sjelden frokost

ROCKE-KOKK: Tom Victor Gausdal er prisbelønt konkurransekokk og restauranteier og kokebokforfatter og programleder og gründer - han lever et ganske heftig kokkeliv, med andre ord. Foto: Roger Neumann/VG.
ROCKE-KOKK: Tom Victor Gausdal er prisbelønt konkurransekokk og restauranteier og kokebokforfatter og programleder og gründer - han lever et ganske heftig kokkeliv, med andre ord. Foto: Roger Neumann/VG.

Han er en av landets fremste kokker og har alt fra kokebøker og TV-programmer, til etablerte restauranter og VM-medlajer på CV-en. Gausdal står ofte over frokosten, men vet å kose seg med en entrecôte når han er alene hjemme.

Tom Victor Gausdal

Født: 05.06.1976
Fra: Nøtterøy
Sivilstatus: Gift
Jobb: Kokk

Foto: Kristian Helgesen/VG.
Tom Victor Gausdal Født: 05.06.1976 Fra: Nøtterøy Sivilstatus: Gift Jobb: Kokk Foto: Kristian Helgesen/VG.

I «Det beste jeg vet»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet «MasterChef»-dommer Gregory Paul og matblogger Trine Sandberg.

Denne uken har vi pratet med Tom Victor Gausdal, som er prisbelønt for sitt arbeid som kokk og har gitt ut flere kokebøker.

– Hva er din frokostfavoritt?

Jeg spiser sjelden frokost, men det må nok bli franskbrød med solbærsyltetøy

– Hva er din favorittmiddag?

Kjøttkaker og kålstuing. Konen min er helt rå på å lage det.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

Går for det meste i Freia melkesjokolade og sjokolademus. Jeg er også veldig glad i kokosboller.

– Hva liker du aller best å servere?

Asparges med hollandaise

– Hva er din favorittingrediens?

Egg. Hva hadde vel verden vært uten?

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

Smør, sennep, syltetøy, melk, kavli kaviar, gulost, parmesan, løk, hvitløk, skinke og leverpostei.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

En god liten kokkekniv og rivjern. Ellers er jeg veldig begeistret for en steinmorter til å knuse krydder i.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

Brødbakemaskin.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

Pizzaen til mamma på lørdagene.

– Hvor vil du helst reise?

Australia og California, for sol og varme!

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

En feit grillet entrecote.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?