Jamie Oliver og Oprah Winfrey i «dilldiskusjon» på Instagram

13. juni 2017Aktuelt
DILL-DALL: Jamie Olivers kommentar om fennikel på Oprah Winfreys instagrambilde har gått viralt. Foto: Krister Sørbø/VG/Robyn Beck/AFP
DILL-DALL: Jamie Olivers kommentar om fennikel på Oprah Winfreys instagrambilde har gått viralt. Foto: Krister Sørbø/VG/Robyn Beck/AFP

Selv verdensstjerner kan ta feil iblant.

Alle som følger Oprah Winfrey på Instagram vet at hun elsker «harvest day», altså den dagen i uken hun høster råvarer fra kjøkkenhagen sin. Bildene merkes alltid med #Harvestday, og viser mediemogulen med kortreiste godsaker den jevne forbruker bare kan drømme om.

Men forrige innhøstingsdag gikk det på tverke. På bildet holder Winfrey opp en stor kurv fenikkel, medfulgt av teksten : «Hva skal man gjøre med all denne dillen?»

Da dukket ingen ringere enn den verdenskjente kokken Jamie Oliver opp i kommentarfeltet for å rette opp i TV-dronningens feil.

Foto: @Oprah/Instagram
Foto: @Oprah/Instagram

Kokken skriver:

«That's fennel mate I love it roasted , slowly fry it until sweet, very finely slice it for salads with great olive oil salt and pepper it's delicious enjoy.» («Det er fennikel, kompis. Jeg elsker den ovnsbakt, stekt den sakte til den er søt, finsnitt den til salater, kjempegodt med olje, salt og pepper. Det er nydelig, nyt det!»)

Nå har kommentaren hans gått «verden rundt». Matsiden Eater skriver «Jamie Oliver schools Oprah on her vegetables» (Jamie Oliver belærer Oprah om grønnsakene hennes), mens The Guardian valgte overskriften «Oprah's fennel shame - and how to avoid it,» (Oprahs fennikel-skam - og hvordan du kan unngå det).

- For fancy

Selv om både mediene og leserne reagerte på Olivers kommentar, virker det som at Oprah selv tok det hele med knusende ro. I en kommentar på Instagram skriver hun som følger:

Foto: @Oprah/Instagram
Foto: @Oprah/Instagram

«@zacposen @jamieoliver and everyone else who corrected me. THANKS! No wonder I can't figure out what to do with it. It's FENNEL! Gotta stick to basics. A little too fancy for me.»

Altså: «@zacposen @jamieoliver og alle andre som rettet på meg. TAKK! Ikke rart jeg ikke fant ut hva jeg skulle bruke den til. Det er FENNIKEL! Må holde meg til det enkle. Litt for fancy for meg.»

Likt

Selv om Jamie Oliver enkelt ser forskjell på fennikel og dill, er det ikke så enkelt for det utrente øyet. Kvasten på toppen av knollgrønnsaken ligner veldig på urten. Hovedforskjellen er at fennikel hovedsaklig dyrkes for den anislignende smaken til knollen.

Med det sagt er smaken på fennikel-kvasten og dill rimelig like, og de kan derfor brukes om hverandre, ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt. Med andre ord tok ikke Oprah helt feil.

DILL ELLER FENNIKEL?: Dette er en fiskesuppe med ... fennikel. Oppskriften finner du her. Foto: Sara Johannessen/VG
DILL ELLER FENNIKEL?: Dette er en fiskesuppe med ... fennikel. Oppskriften finner du her. Foto: Sara Johannessen/VG

Hvordan pleier du å bruke fennikel? Del gjerne tips i kommentarfeltet!

Publisert: 13.06.2017 kl. 16:57
Oppdatert: 13.06.2017 kl. 17:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?