Gordon Ramsay saksøkt på grunn av gammelt «Kitchen Nightmares»-klipp

22. august 2018Aktuelt
I HARDT VÆR: Et gammelt klipp fra kjendiskokk Gordon Ramsays TV-program «Kitchen Nightmares» ble postet i sosiale medier. Det har nå ført til søksmål. Foto: Kristian Helgesen/VG
I HARDT VÆR: Et gammelt klipp fra kjendiskokk Gordon Ramsays TV-program «Kitchen Nightmares» ble postet i sosiale medier. Det har nå ført til søksmål. Foto: Kristian Helgesen/VG

Restauranteiere hevder situasjoner ble fabrikkert for å skape dramatikk.

Kjendiskokk Gordon Ramsay er ikke fremmed for å skape overskrifter. I april fikk han kritikk for oppførselen sin i TV-programmet «Kitchen Nightmares», etter at den engelske kanalen Channel 4 postet et klipp med noen av utbruddene hans på kokker og restauranteiere. Nå er han nok en gang i hardt vær.

Eierne av restaurant Oceana Grill i New Orleans som var med i – nettopp – «Kitchen Nightmares» saksøker nå Gordon Ramsay, og produksjonsselskapene Upper Ground Enterprises, A. Smith & Co. og Optomen Productions.

Bakgrunnen for søksmålet er et videoklipp fra 2011 som ble postet på facebooksiden til TV-programmet, ifølge Fox News.

I klippet, som nå er fjernet, skal man blant annet se kokken kaste opp etter å ha luktet på en beholder med reker, og at han finner tre døde mus. I løpet av døgnet klippet lå ute, ble det sett over 1,5 millioner ganger, skriver matnettstedet Grubstreet.

Mener det er fabrikkert

Selskapet som eier restauranten mener at situasjonene i klippet ikke er ekte, og at de ble fabrikkert for å skape dramatikk for TV-showet.

Selskapet, som heter Cajun Conti, saksøkte Ramsay og FOX allerede i 2011 da de prøvde å stoppe episoden fra å bli sendt. De endte opp med en avtale om at restauranten skulle få 10.000 dollar hver gang episoden ble sendt, og at det også måtte sendes en oppdatering om hvordan restauranten gjør det nå, skriver Grubstreet videre.

I klippet ble det ikke postet en oppdatering om restaurantens nåværende situasjon. De søker nå erstatning og ønsker at klippet ikke skal kunne brukes lenger.

– Problemet er at det er så misvisende. Folk tror det er noe nytt, når det faktisk er veldig gammelt, hevder restaurantens advokat Daniel Davillier, skriver Fox News.

Hverken Gordon Ramsay eller Oceana Grill har så langt svart på henvendelser, ifølge The Independent.

Populær restaurant

Da Godt traff Gordon Ramsay i 2014 sa kokken at sjelden ble sint utenfor kjøkkenet, og at ha trodde folk forvekslet sinne med lidenskap.

– Jeg blir jo sint av å jobbe med udugelige folk, blir ikke du? sa kokken da.

Det virker ikke som at folk flest blir påvirket av temperamentet hans. Tidligere i år skulle Ramsay nemlig åpne en ny restaurant basert på sitt andre TV-program «Hell's Kitchen». Restauranten skulle åpne i Las Vegas, og i løpet av bare ti dager hadde det rent inn 12.000 reservasjoner, skrev vi da.

Publisert: 22.08.2018 kl. 16:31
Oppdatert: 23.08.2018 kl. 09:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?