Siste på hybridbakstfronten: Pølse fylt med syltetøy

16. juni 2015Aktuelt
HYBRID: Pølser fylt med syltetøy er det siste store på Internett. Foto: Dausage
HYBRID: Pølser fylt med syltetøy er det siste store på Internett. Foto: Dausage

Til alle som sliter med å få barna til å spise middagen før desserten - her er løsningen.

De siste årene har hybridbakst tatt av blant matinteresserte over hele verden. Godt har tidligere skrevet om alle hybridbaksters mor: Cronut-en, som er en blanding av en croissant og en donut. Deretter fulgte the waffogato, the ramlet, the cruffin, the ramnut og the bruffin - for å nevne noe.

Nå har hybridbakst, om man kan kalle det det, tatt nok et steg mot det absurde. Vi gir dere: The Dausage- en kombinasjon av pølse og donut.

- Jeg var inspirert av cronut-en og duffin-en, og ville derfor prøve noe lignende med en pølse. Det fungerte veldig bra, forteller mannen bak idéen, Liam Bennet, til Godt.

Walisiske Bennetts elleville pølseoppfinnelse har nå blitt skrevet om av blant annet The Independent og Mashable. Pølseoppfinneren skal ha brukt omlag ett år på å utvikle «syltetølsen»(?), skriver WalesOnline.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SAFTIG: Å ha ketsjup oppå pølsen er bare så utdatert. Nå gjelder det å ha syltetøy inni pølsen. Foto: Dausage
SAFTIG: Å ha ketsjup oppå pølsen er bare så utdatert. Nå gjelder det å ha syltetøy inni pølsen. Foto: Dausage

Svin og jordbær

- Jeg gikk for syltetøy fordi det er det man vanligvis fyller en donut med. Søte og fruktige smaker passer veldig bra med svin, så selv om syltetøy kanskje virker litt underlig, er det smaker som allerede går bra sammen.

De alternative pølsene kommer i smakene svin og jordbærsyltetøy, Cumberlandpølse og bringebærsyltetøy, svin med vårløk og solbærsyltetøy, og vegetarpølser med loganbærsyltetøy, ifølge pølsens hjemmeside.

Foreløpig lages dausage-ene kun for hånd i små kvanta i Wales, men pølseentusiastene har nå startet en Kickstarter-kampanje for å kunne bygge en pølsemaskin.

- Mottakelsen har vært helt utrolig. Det er alltid litt skepsis i starten når noen skal prøve syltetøypølsen, men alle har likt dem så langt, sier Bennett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PAKKE: De nye pølsene er som et Kinderegg - fylt med en liten overraskelse. Foto: Dausage
PAKKE: De nye pølsene er som et Kinderegg - fylt med en liten overraskelse. Foto: Dausage

- Stiller meg ikke i kø

- Syltetøy og pølser er forsåvidt godt, men jeg kan se for meg at dette blir litt som med cronut-en: Godt hvis det gjøres bra, og helt elendig hvis det gjøres dårlig, sier VGs restaurantanmelder, André Blomberg-Nygård.

Blomberg-Nygård sier han tviler på at pølse- og donuthybriden kommer til å ta av.

- Smakskombinasjonen Cumberlandpølse og bringebærsyltetøy er sikkert godt, men jeg kommer aldri til å stille meg i kø på butikken, for å si det sånn, sier restaurantanmelderen.

Hva tenker du om pølse- og donuthybriden? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet.

Publisert: 16.06.2015 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?