Til hovedinnhold

Rød, grønn eller hot curry?

13. november 2012Aktuelt
Start året med en hot curry. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)
Start året med en hot curry. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)

Uansett hva som er din favoritt, her finner du fire gode oppskrifter på curry.

Curry er en fellesbetegnelse for mange foskjellige aromatiske retter fra hovedsakelig India og Thailand, men du finner curryer i mange andre asiatiske land også, fra Japan til Pakistan. Ordet curry kommer fra det tamilske ordet kari, som betyr saus. Og rettene serveres ofte sammen med ris eller nudler.

Prøv deg på en hot curry laget på rød currypaste, hvitløk og ingefær med renskåret svinefilet. Eller lag grønn currypaste fra bunnen av på koriander, sitronbasilikum, hvitløk, spisskummin og sitronsaft og server en deilig grønn curry med lårkjøtt fra kyllingen, vårløk, paprika og chili.

Rød currypaste passer også veldig godt til oksekjøtt, og du får en deilig rød oksecurrygryte om du har i kokosmelk, sitrongress og masse frisk ingefær. Lam kan også gjerne ha hovedrollen i en curryrett, gjerne sammen med linser, og masse tomater, hvitløk og sjalottløk - denne retten er best med litt nanbrød servert på siden.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:36


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?