Til hovedinnhold

Lag Norges beste 17.mai-kake!

SATSER FRISKT: Vinneren av TV3s «Hele Norge baker» oppfordrer alle kakeglade til å melde seg på VGs 17. mai-kake-konkurranse. Selv satser hun på ostekake med bær til nasjonaldagen. Foto: Annemor Larsen, VG
SATSER FRISKT: Vinneren av TV3s «Hele Norge baker» oppfordrer alle kakeglade til å melde seg på VGs 17. mai-kake-konkurranse. Selv satser hun på ostekake med bær til nasjonaldagen. Foto: Annemor Larsen, VG

Den store kakedagen nærmer seg og VGs nye matsatsning Godt skal kåre Norges aller beste 17. mai-kake. Delta i konkurransen du også.

DELTA: Klikk her for å sende inn din oppskrift. Skriv inn ingredienser og fremgangsmåte i tekst-feltet, og last opp et bilde hvis du har. Lykke til!
DELTA: Klikk her for å sende inn din oppskrift. Skriv inn ingredienser og fremgangsmåte i tekst-feltet, og last opp et bilde hvis du har. Lykke til!

NB! Konkurransen er nå avsluttet og vinneren vil bli offentliggjort 14. mai. Tusen takk til alle som deltok!

Har du en gammel familieoppskrift eller moderne vri på 17. mai-kaken som aldri slår feil? Da vil VGs matside Godt.no ha din oppskrift i jakten på Norges aller beste 17.mai-kake.

Delta her og vis frem din kake eller andre godbiter på instagram med hastagen #kakeergodt.

- Hiv dere på konkurransen. Fokuser på smak og ikke vær for fiksert på hvordan kaken ser ut, oppmuntrer «Hele Norge baker»-vinner Ida Gran-Jansen (25) til Godt.

Det er Godts matansvarlig Jon Krog Pedersen (31) og matspaltist Lise Finckenhagen (36) som plukker ut vinneren, som i tillegg til heder og ære får sin kakeoppskrift publisert på alle VGs plattformer 14. mai i tillegg til en splitter ny kjøkkenmaskin, Kenwoods KM020.

- Det kan være lurt å ha noe som skiller seg litt ut fra alle de andre. For meg handler 17.mai om friske råvarer og kanskje krem, man kan leke seg med mye. Men sats på en kake du har bakt flere ganger og vet treffer med smak, sier Gran-Jansen.

Søndag gikk hun helt til topps i TV3s populære bakekonkurranse mot Bjørn Ali Abdullah og Anne Brith Davidsen som sylskarpe konkurrenter. Oppskriftene på vinnerkakene får du her!

KAKEDRONNING: Ida oppmuntrer alle til å kaste seg på kakekonkurransen. Foto: Annemor Larsen
KAKEDRONNING: Ida oppmuntrer alle til å kaste seg på kakekonkurransen. Foto: Annemor Larsen

For å inspirere deltakerne i Godts kakekonkurranse har hun laget sin 17.mai-kake, en ostekake pyntet i flaggets farger.

- Vi er en jentegjeng som alltid møtes til frokost. Alle tar med litt mat, men det er jeg som står for kaken. Til 17. mai i år blir det ostekake. Jeg har laget ostekaker i mange år og forsøkt forskjellige varianter. Denne er favoritten min nå, men den er også god hvis du smelter melkesjokolade med rømme og legger den som topping, fortsetter hun.

BRUK BÆR! Ida Gran-Jansen oppfordrer leserne til å bruke vårens friskeste råvarer i sine 17.mai-kaker. Her pynter hun sin ostekake med rømmetopping og bær i flaggets farger. Foto: Annemor Larsen/VG
BRUK BÆR! Ida Gran-Jansen oppfordrer leserne til å bruke vårens friskeste råvarer i sine 17.mai-kaker. Her pynter hun sin ostekake med rømmetopping og bær i flaggets farger. Foto: Annemor Larsen/VG

Tradisjonskake

Norges mest kjente matblogger, Trine Sandberg (48) fra trinesmatblogg.no, følger familietradisjonen og baker en sjokoladekake med krem, frukt og marengs.

- Jeg har bakt denne kaken 18 år på rad fordi den er så god og så enkel å lage. Den er mektig, men samtidig frisk og passer godt når mange skal ha et stykke eller to. For meg er det viktigste med kaker på 17. mai at de er friske og er pyntet med mye frisk frukt, sier hun til Godt.

- Hva kjennetegner en vellykket 17. mai-kake?

- Når du lager sjokoladekremen er det viktig ikke å røre mer enn nødvendig, og kremen må ikke piskes for lenge, sier Trine om sin sjokoladekake.

- Ingrediensene til ostekaken må være romtempererte, sier Ida om sin kake. Og bruk alltid ordentlig vaniljestang i stede for vaniljesukker, og selvfølgelig ekte smør.

KAKE-PROFF: Norges største matblogger, Trine Sandberg har satset på samme kake i 18 år på rad på 17.mai.
KAKE-PROFF: Norges største matblogger, Trine Sandberg har satset på samme kake i 18 år på rad på 17.mai.

Slik deltar du

Det er enkelt å delta i konkurransen. Skriv inn ingrediensene og fremgansmåten her, og legg gjerne til et bilde hvis du har. Del bilde på instagram også, og husk å bruke #kakeergodt.

Husk å oppgi telefonnummer slik at vi kan ringe deg hvis du vinner.

Fristen for sende inn oppskrift er 10. mai klokka 12.

Juryen vil se gjennom alle oppskriften og bake seg fram til den beste 17. mai-kaken. Oppskriftene du sender inn kan bli en del av oppskriftssamlingen på Godt.no og du kan få den på trykk i VG og på Godt.

Dette vil dommerne ha

DOMMERNE: Lise Finckenhagen og Jon Krog Pedersen er klare til å kåre Norges beste 17. mai-kake.
DOMMERNE: Lise Finckenhagen og Jon Krog Pedersen er klare til å kåre Norges beste 17. mai-kake.

Norges beste 17.mai-kake er frisk og har et snev av vår, ifølge Godt-kokkene Jon Krog Pedersen og Lise Finckenhagen. De skal kåre vinneren av VGs store kakekonkurranse.

- Jeg er veldig glad i friske kaker til 17. mai. Kaker som innbyr til fest og moro, uten at de blir for tunge, sier Jon Krog Pedersen som er matansvarlig i Godt.

Han presiserer at når det kommer til smak, er det enkle ofte det beste.

- En 17. mai-kake handler om å lage en kake som er enkel nok til at du smaker alle ingrediensene og at disse spiller fint mot hverandre. Ikke less på med smaker, men gjør det enkelt. Presentasjonen er også litt viktig for meg. En 17. mai-kake må se delikat ut og være gjennomført, sier Jon.

Mangeårig matspaltist i VG og kokebokforfatter Lise Finckenhagen etterlyser det våryre.

- 17. mai handler om tradisjoner så jeg er åpen for alle typer kaker bare de gir meg vårfølelse. Jeg elsker kaker! Alle slag, innrømmer hun, men de må ikke bli for søte, og ikke for tunge.

Lykke til!

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?