Spennende sashimi-oppskrifter

13. november 2012Aktuelt
Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. (Foto: Norsk Sjømatråd/Studio Dreyer-Hensley.)
Tataki er et japansk ord for fisk som blir stekt eller kokt raskt på sterk varme, slik at innsiden fremdeles er rå. (Foto: Norsk Sjømatråd/Studio Dreyer-Hensley.)

Rå fisk på smakelig vis.

Her i Norge tenker vi på sashimi som sushi uten ris. Og de tynne, rå fiskeskivene passer ypperlig som en forrett eller lett middag. Du kan lage sashimi på laks, makrell, ishavsrøye eller kamskjell som i oppskriftene nedenfor, men sashimi kan du også lage på de hvit fisk, som kveite, uer og smørtunge .

Helt rå fisk er kanskje litt skummelt for noen, derfor har vi tatt med to lettstekte sashimi-varianter; lettgrillet sashimi-tunfisk med safranrisotto og lakse tataki.

Et annet, spennende alternativ i samme gate er å grave fisken på asiatisk vis, som i denne oppskriften på chilimarinert torsk.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?