Sprø fisketaco

DIGG: Hvis du har fiskerester kan du godt panere dem og bruke dem som taco.
DIGG: Hvis du har fiskerester kan du godt panere dem og bruke dem som taco.
Foto: Foto: Hanne Buxrud
Magne D. Antonsen

Fredagsfisk med koriander og lime kan fint erstatte tradisjonell taco.

Ukens matblogger
Navn: Hanne BuxrudAlder: 43Yrke: Matskribent, stylist og fotografBosted: OsloFavorittråvare: Det må være sjømatFavorittredskap: En skarp kjøkkenkniv.Blogg: www.bortebortehjemme.no Bloggen min er en slags CV på nett, og det er selvfølgelig et pluss hvis jeg kan inspirere noen til å lage mat eller reise et sted.
Ukens matblogger Navn: Hanne BuxrudAlder: 43Yrke: Matskribent, stylist og fotografBosted: OsloFavorittråvare: Det må være sjømatFavorittredskap: En skarp kjøkkenkniv.Blogg: www.bortebortehjemme.no Bloggen min er en slags CV på nett, og det er selvfølgelig et pluss hvis jeg kan inspirere noen til å lage mat eller reise et sted.
Foto: Foto: Birgit Fauske

- Taco er god fredagsmat, sier Hanne til Godt.no, og ekstra godt blir det med sprøstekt fisk og asiatiske smaker av koriander og lime.

Hanne deler her en av sine favorittoppskrifter fra bloggen «Borte borte hjemme» som hun lager for å inspirere.

- Bloggingen min blir et overskuddsprosjekt, fortsetter hun, og nå, når jeg ikke jobber så mye redaksjonelt, kan jeg få utløp for den kreative siden min. Det er selvfølgelig et pluss hvis jeg kan inspirere noen til å lage mat eller reise et sted, sier Hanne.

  • 600 g fiskefilet, gjerne lysing, men andre typer fisk går også fint
  • 1 egg
  • 1 dl hvetemel
  • salt og pepper
  • olje eller smør til steking
  • 2 avokado
  • saften fra 1/2 lime
  • 1 hvitløksfedd
  • 2-3 ss rømme eller yoghurt naturell
  • 1 neve koriander, finhakket
  • salt og nykvernet pepper
  • 300 g kål, finsnittet rødkål eller hodekål
  • 1 syrlig eple, skrelt og finsnittet
  • 1/2 liten rødløk, i skiver
  • 1/2 dl rømme eller yoghurt naturell
  • 1/2 dl majones
  • Litt tabasco eller sennep hvis du vil ha det litt sterkere
  • Noen dråper sitron
  • 8 tortillalefser

Lag avokadorøren ved å mose avokadokjøttet og resten av ingrediensene med en gaffel, eller med en stavmikser hvis du vil ha en finmost blanding.

Bland sammen rømme og majones i en bolle, bland inn kål og eple og smak til med salt, pepper og sitron. Sett til side.

Lag fiskepinnene ved å ha melet på en tallerken og bland inn en god klype salt og nykvernet pepper. Pisk egget med en gaffel i en bolle. Del fiskefiletene i fingertykke staver, skyll i rennende vann og tørk dem med tørkepapir. Rull fiskebitene lett i melet, så i egget og så tilbake i melet. Stek dem i en stekepanne på middels varme i 3-4 minutter eller til de er gylne.

Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie og varm dem opp i stekeovnen mens du steker fiskepinnene.

Server lune, myke tortillalefser med kålsalat, avokadorøre og fiskepinner. Dryss på med frisk koriander og server med noen limebåter ved siden av.

Tips: Hvis du ønsker en taco med mer sting i så ha enten hakket jalapeno på toppen eller ha litt cayennepepper og kummin i avocadorøren.

LETT: Paneringen gjør du unna i en fei, og smaker mye bedre enn de ferdigkjøpte fiskepinnene.
LETT: Paneringen gjør du unna i en fei, og smaker mye bedre enn de ferdigkjøpte fiskepinnene.
Foto: Foto: Hanne Buxrud

Ta et bilde av den og del det på Instagram med #godtno og fortell om det i kommentarfeltet nedenfor. God middag!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?