Dagens hovedmåltid

13. november 2012Aktuelt
Du spiser det du liker og du spiser så mye du vil. (Foto: Mari Vold)
Du spiser det du liker og du spiser så mye du vil. (Foto: Mari Vold)
Foto: Vegard Eggen
AvOle Jacob Hoel, Lars LianogMari Vold

Frukt til morgen, frukt til kvelds. Og aller best: Frukt midt på dagen.

Hva er bedre enn frukt og bær en varm sommerdag?

Det må være enda mer frukt og bær.

Fruktsalat er en perfekt måte å starte dagen, og det er en perfekt måte å avslutte dagen på.

Men kanskje er det aller best midt på dagen?

Til frokost nøyer vi oss kanskje med litt naturell yoghurt til oppskåret frukt og næringsrike nøtter, på kvelden er det kanskje aller best med frukt og bær alene.

Til dagens hovedfruktmåltid kan vi slå ordentlig på stortromma, og spise oppskåret frukt sammen med en smaksrik sirup. Vi koker sirup på sitronskall (bruk økologiske sitroner, da slipper du børste skallet) og stjerneanis, og tilsetter pasjonsfrukt etterpå. Is eller fløtekrem passer godt til.

Nå er det høysesong for frukt, og du kan selvsagt bruke annet frukt og bær enn vi har gjort her. Ta det som ser mest fristende ut på torget eller i butikken.

Om du liker banan til, tar du den i fruktblandingen først en time før servering, så den ikke blir misfarget.

Men ellers skal det ikke være så mange regler med fruktsalat. En spiser det en liker og en spiser så mye en vil.

Fruktsalat

Foto: Mari Vold
Foto: Mari Vold
Foto: Mari Vold

Server fruktsalaten i porsjonsglass. (Foto: Mari Vold)

Fire porsjoner:

2 røde epler

2 kiwi

2 appelsiner

0, 5 cantalope-melon

2 aprikoser

2 dl vann

100 g sukker

1 bred remse av det gule på en økologisk sitron

1 stjerneanis

4 pasjonsfrukt

1 kurv bringebær

Fløte eller vaniljeis

Skrell fruktene (men behold skallet på eplene), rens dem og skjær i passende biter. Legg i en bolle.

Ha sukker og vann i en kasserolle sammen med anis og sitronskall. Gi et oppkok. La stå til avkjøling på benken

Ta ut sitronskall og anis, og press innholdet av pasjonsfruktene gjennom en sil ned i sirupen. Sett i kjøleskap til avkjøling, og hell så sirupen over frukta.

Fordel i porsjonsglass og legg friske bringebær oppi hvert glass. Server med lettpisket krem eller god vaniljeis.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?