Pizza Pizza Pizza

13. november 2012Aktuelt
Prøv en av disse seks spennende pizzaoppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kai Nordrum.)
Prøv en av disse seks spennende pizzaoppskriftene. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Kai Nordrum.)

Prøv en av våre seks favorittoppskrifter på pizza.

Alle liker pizza, men vi har ikke alle den samme favorittpizzaen. Noen sverger til den helt enkle, klassiske Pizza Margeritha, mens amdre foretrekker en hvit variant med røkelaks og ruccola. Uansett er pizza perfekt fredagsmat. Den kan godt spises på sofaen foran TV'en og det føles alltid som det er noe litt ekstra med en dag man får servert pizza.

Margherita-oppskriften under er den beskyttede oppskriften fra Napoli, og du kan fin lage den hjemme i din egen ovn, selv om den tradisjonelt blir stekt i store steinovner. Pizza på norsk kan det kanskje sies at det blir når fyllet består av hvit saus og poteter - og birkebeinerskinke.

Quattro Stagioni betyr fire årstider på italiensk og disse representeres på pizzaen av artisjokker for våren, oliven for sommeren, sopp for høsten og skinke for vinteren. lager du en hvit pizza med røkelaks, skal du steke pizzaen først og ha fyllet på etterpå - du kan gjerne erstatte røkelaksen med spekeskinke.

Paprika, tomat og spekeskinke er fyllet i pizza med pomodore, peperone og prosciutto. Og hva med å bake fyllet inn i pizzabunnen, da får du en calzone, en ekte italiensk innbakt pizza.

God fredag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:48


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?