De andre julekakene
Er du en av dem som ikke finner sin favoritt blant de syv slagene? Du er ikke alene. Her får du oppskrifter på andre gode julekaker.
De teller ikke blant de syv sortene, men disse kakene må til for at det skal bli jul i mange hjem allikevel. Kanskje er en av disse din favorittjulekake? Eller du blir inspirert til å prøve noe nytt.
Delfiakaken lages med kjeks, kokosfett og mørk sjokolade; og pyntes tradisjonelt med seigmenn i alle farger.
Wienerøyne er herlig, sprø småkaker med smak av kanel fylt med ripssyltetøy.
Fruktkaken er saftig og utrolig holdbar. Den kan du lage mange uker i forveien, og er proppfull av deilig tørkede frukter.
Brune pinner er veldig lett og lage, og passer godt til vanilje is eller med litt friske bær som en juledessert. Her er de smakt til med kanel. Kolakakene er nokså like de brune pinnene, men disse smaker mer av vanilje. Og er pyntet med perlesukker.
Sjokomandler er storebroren til brente mandler. Her er de brente mandlene dyppet i smeltet sjokolade. De kan gjerne avanseres ytterligere ved å dyppes i kakaopulver eller melis. Eller du kan lage helt tradisjonelle brente mandler.