Det beste jeg vet med Christian André Pettersen: – Har en drøm om å etablere meg i Los Angeles

SEIERSBRØL: Christian André Pettersen (i midten) da han vant Årets Kokk under utdelingen i Mathallen i september 2017. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
SEIERSBRØL: Christian André Pettersen (i midten) da han vant Årets Kokk under utdelingen i Mathallen i september 2017. Foto: Vidar Ruud/NTB Scanpix
Maria Tveiten Helgeby

Til tross for at han er Årets kokk, spiser Christian André Pettersen brødskiver til middag når han er alene hjemme.

Navn: Christian André Pettersen
Alder: 21. juli 1989, 28 år
Fra: Bodø
Sivil status: Forlovet
Jobb: Kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. Vant Årets kokk, og er Norges utsending til det anerkjente europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, som avholdes i italienske Turin i juni.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Navn: Christian André Pettersen Alder: 21. juli 1989, 28 år Fra: Bodø Sivil status: Forlovet Jobb: Kjøkkensjef på Mondo i Sandnes. Vant Årets kokk, og er Norges utsending til det anerkjente europamesterskapet i kokkekunst, Bocuse d'Or, som avholdes i italienske Turin i juni. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet tidligere Noma-kokk Eline Haugan Bordvik og «God Morgen Norges» Wenche Andersen.
Denne gangen har vi snakket med Christian André Pettersen, som ble kåret til Årets kokk i fjor høst.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Det er nok havregryn med yoghurt naturell og masse gode bær i.

– Hva er din favorittmiddag?

– Min favorittmiddag må være asiatisk taco. Da bytter jeg ut tortilla med norske potetlefser, og fyller dem med masse asiatiske grønnsaker som pak choi og holy basil, svinkjøttdeig stekt med chili og ingefær, avokado og hoi sin saus. Det hele toppes gjerne med mangosalsa og limebåter.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

– Jeg kjøper alltid Anthon Bergs plomme i madeira når jeg reiser til utlandet - den synes jeg er fantastisk god. Jeg kjøper den aldri hjemme, men på reise er det liksom greit. Og så må jeg ha Biler.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Skalldyr naturell med godt brød og gode dressinger.

– Hva liker du aller best å servere?

– Mat som kan deles rundt bordet som folk kan mikse og kose seg med. Det har ikke noe å si om det er taco, italiensk, oster eller småsnacks, bare det er masse forskjellige smaker. Det er det beste jeg vet.

– Hva er din favorittingrediens?

– Det er nok ingefær fordi den er anvendelig og gir en friskhet og karakter på ting.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Tine meierismør siden det er det jeg er vant til, og så holder det seg godt. Jeg har også alltid en god flaske vin og chili.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– Kokkekniven fra Tamahagane.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Hvitløkspresse. Hvitløk må kuttes. Da føler du at du har nærhet til råvaren og du får den konsistensen du skal ha.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Fiskeboller i hvit saus. Jeg moste poteter oppi og strødde karripulver oppå. Jeg lager det fortsatt i ny og ne.

– Hvor vil du helst reise?

– Tokyo, fordi det er den plassen i verden med mest restauranter i én by. Jeg har vært der før, og det er en fantastisk plass inspirasjonsmessig, råvaremessig og kulturmessig. Og så har jeg en drøm om å etablere meg i Los Angeles. Jeg har mange relasjoner der, og hvis man kjenner folk et sted blir det med ett litt enklere å flytte dit.

– Hva hører du på når du lager mat?

– The Notorious B. I. G.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Det må bli brødskiver med pålegg på.

– Hva spiser du aldri?

– Boksemat og frossenpizza.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Her i området blir det nok RE-NAA, Fisketorget og Villa Trattoria, mens i utlandet må det være 108 i København eller Frantzén i Stockholm.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?