Lokalbefolkningen raser mot Michelin-restaurant

21. september 2018Aktuelt
ELSKET OG HATET: The Raby Hunt har fått to Michelin-stjerner og en gjeng sinte naboer i landsbyen Summerhouse i England. Foto: Hugh Mortimer/Wikimedia Commons
ELSKET OG HATET: The Raby Hunt har fått to Michelin-stjerner og en gjeng sinte naboer i landsbyen Summerhouse i England. Foto: Hugh Mortimer/Wikimedia Commons

Å være nabo med en Michelin-restaurant kan føre med seg både parkeringstrøbbel og bråk, ifølge innbyggerne i den engelske landsbyen Summerhouse.

Den eksklusive restauranten The Raby Hunt ble åpnet i 2009 av den kritikerroste kokken James Close, kjent som tidligere deltager i Masterchef, i Summerhouse i England.

Restauranten hans har blitt tildelt to Michelin-stjerner og er svært populær blant gjester.

Faktisk er den blitt så populær at flere av de rundt 140 innbyggerne i Summerhouse nå har sett seg temmelig lei. De raser over det de mener er bråk om kveldene, og plagsomme gjester som parkerer «overalt», skriver Daily Mail.

– Vi er fanger i vårt eget hus

Da det ble annonsert at restauranten skulle utvides med en tilhørende hytte for å tilby ekstra overnattingsmuligheter for gjestene, ble stemningen enda verre.

– Hver torsdag, fredag og lørdag må vi sette ut kjegler foran vårt eget hus. Hvis vi ikke gjør det, får vi ikke til å parkere våre egne biler når vi kommer hjem, skriver Justin Fear i et av flere klagebrev til bystyret.

Han og kona Tiffany hevder at mangelen på parkeringsplasser har gjort dem til «fanger i sitt eget hus,», og at de ikke tør å gå ut.

Skal ha avslått tilbud om parkeringshus

Barbara Braithwaite sier i et annet brev at innbyggerne har forsøkt å løse parkeringsproblemet ved å tilby restauranten å låne nabolagets parkeringshus for 50 pund i uken, som skulle bli donert til veldedighet.

Dette skal The Raby Hunt ifølge Braithwaite ha nektet, til tross for at det koster mindre enn den billigste flasken med vin på restauranten, skriver Daily Mail videre.

– Restauranten er fabelaktig, men de er rett og slett ikke interessert i landsbyen. De behandler oss med forakt, sier Braitwaite.

Restauranten avviser klagene

Restauranteier og James Closes far, Russell Close, gikk mandag ut og benektet anklagene om støy på kveldstid.

– Vi har ikke gjort noe annet enn å forbedre lokalområdet og øke husprisene i Summerhouse. Det er løgn å si at det er støy og forstyrrelser. Det er en restaurant med to Michelin-stjerner. Gjestene våre er veldig «high end», de fester ikke sent på kvelden.

Det er ventet at The Raby Hunt vil få godkjent planene om utbygging av restauranten i løpet av uken.

Publisert: 21.09.2018 kl. 10:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?